Vegyes gyümölcsös torta recept
A Vegyes gyümölcsös torta hozzávalói:Tészta:
6,5 dkg liszt
10 dkg cukor
2 tojás
2,5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 csapott tk sütőpor
1 csipet só
Krém:
2 cs vanília ízű pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj
Tetejére:
gyümölcsök tetszőlegesen
2 cs színtelen tortabevonó zselé
cukor
víz
A Vegyes gyümölcsös torta elkészítési módja:
A tésztához a tojást, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt és hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk. A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt és rásimítjuk a krémet, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. júl. 24. 16:20
A vegyes gyümölcsös torta elkészítési módja és hozzávalói.