Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vegetáriánusok fórum

Vegetáriánusok (beszélgetés)


1 2 3
67. Szofi91 (válaszként erre: 66. - Gribedli***)
2016. jan. 5. 13:18

Én Paleós könyvet adtam,meg egyebeket.

Kicsit fura volt az újévi virsli,de azon kívül jól elvagyok már 3. hónapja hús nélkül.

Most már az a fura,hogy nem járok a húspultba,hanem mindenütt a zöldségeket keresem :D.


Karácsonykor az egyik eladó fiú,mert vettem hala-mondta mennyi hal legyen,mondom 1 kg,és kérdezte milyen legyen,végül rájött,hogy nem nekem lesz,aztán úgy váltunk el,hogy nem kíván jó étvágyat :D.

Amúgy egyre aranyosabbak az emberek,már a család is,pedig otthon lesz még 1-2 harc ezért nagyinál,de hála lassan már hozzászoknak.

Néha vőlegényem ugrat,hogy húst ne vegyünk-e,vagy mások,hogy jó nagy darab csülök nem-e kell?

Engem nem zavar ha eszik,főzik,vagy éppen nekem kell megsütni,ha kell akkor kell,megcsinálom,de én abból nem eszek.


Aztán karácsony után jött a szomszéd mami a kis töltött káposztával,hogy de egyem már meg,mert ő főzte és nem rossz minőségű a hús. Én meg olyan szépen elmagyaráztam neki,hogy de akkor sem,mert már sajnálom is szerencsétleneket,és meg is értette. Még neki esett szarul,hogy hozott,mondom sebaj majd a vőlegényem bepakolja,meg is ette.

Szegény azt hitte,hogy megeszem,mert amúgy az illata is jó volt,meg biztos finom is volt,de nem hiányzik,vagy ha mégis akkor csinálok,szójából.


Nem eszek állatot és kész. :)

2016. jan. 4. 10:47

Kaptam egy könyvet, Fabrizio Bartoli (triatlonos pasi): Vegan Man


Nagyon jó, bár sok receptet már ismertem, de vannak benne edzések is és a könyv szerzője nagyon jól néz ki, semmi irigyelnivalója a húsevőktől azon kívül, hogy saját maga is élsportoló.


A vicces az, hogy nem is nekem jutott eszembe, hanem a férjemtől kaptam, pedig ő nem vegán, sem vegetáriánus:D

2016. jan. 2. 01:41
Buék!!!:)
2016. jan. 2. 01:34
Boldog új évet mindenkinek! :)
2015. dec. 9. 13:25
Mi a véleményetek a Hmé vega pástétomról,tegnap vettem és olyan fura a szója benne....
62. gribedli*** (válaszként erre: 58. - Szofi91)
2015. dec. 2. 16:35

Nem kamu kókusztej, de nem is az, ami a kókusz belsejében van.


Azt, ami a kókusz belsejében van, inkább kókuszvíznek kellene hívni (bár tök jó hashajtó:D), de a kókusztej, amit leírtam, az az igazi kókusztej, vagyis amit a keleti receptekhez is használnak, ezt ők pont így csinálják csak turmix nélkül. Áztatják a szárított kókuszreszeléket (egyébként te is áztathatod 4 órát mielőtt turmixolod), és utána leszűrik. A frissnél viszont nem azt a folyadékot használják fel, ami a belsejében van, hanem lereszelik a frisset és kifacsarják.

2015. dec. 2. 15:48
Valamikor gesztenyemasszát (lehetett kapni fagyasztottat) vettem, azt lefőzött kávéval, vagy meggybefőtt levével gyúrtam puhára, és persze egy kis rumaroma is mehet bele. A kis golyókat forgattam meg kókusz-reszelékbe... nagyon fincsi!!
60. a360345bdd (válaszként erre: 58. - Szofi91)
2015. dec. 2. 15:37

[link]


Antal Vali is így írja a kókusztej készítését, de valljuk be sokkal másabb, ha a friss kókuszt turmixolod össze a saját vizével :D :D :D

59. a360345bdd (válaszként erre: 58. - Szofi91)
2015. dec. 2. 15:32
nem igazi kókusztej, de finom :)
58. Szofi91 (válaszként erre: 55. - Gribedli***)
2015. dec. 2. 14:47
Amúgy nem kamu kókusztej ez? Vőlegényem mindig legyint rá,pedig ki akarnám próbálni,merjem e?
57. csgybzs (válaszként erre: 55. - Gribedli***)
2015. dec. 2. 14:42
Ez nagyon jól hangzik!!! És akkor más növényi tejet se kell bele venni. Biztosan kipróbálom, nem is értem, hogy nem jutott az eszembe....
56. Szofi91 (válaszként erre: 54. - 12d083b51b)
2015. dec. 2. 14:37
Jaj dehogy szólsz bele,nagyon örülök,hogy írsz nekem drága hópihe <3
55. gribedli*** (válaszként erre: 52. - Csgybzs)
2015. dec. 2. 14:30

Én is szoktam rögtönözni kókuszgolyót és ha már kókusz, én kókusztejet csináltam, így a kókusztej sűrűjét is felhasználtam a masszában. Sőt, egész zsíros valami volt a tejhez képest, szóval jól összetartotta és még kókuszosabb íze volt:)


1 csésze kókuszreszelék+4 csésze víz, turmixolni, kész.

54. 12d083b51b (válaszként erre: 53. - Szofi91)
2015. dec. 2. 14:26

Szerintem a felkockázott sütőtökből + többféle vegyes zöldségből (=répa, gyökér, borsó, karalábé, zeller) grízgaluskával tökéletes "ünnepi levest" lehetne főzni!!!


Másrészt (nem akarom a linket felrakni), de ha beírod, hogy túró-torta sütés nélkül... annyi féle-fajta finomságot lead...


Bocsi, hogy közbedumálok, nálam csak esetenként jön rám, hogy nem kívánom a húst... :)))

2015. dec. 2. 14:07

Valami ünnepi leves esetleg?

Sütiket már gyűjtögetem egy ideje,most már elég lesz :)

52. csgybzs (válaszként erre: 51. - Szofi91)
2015. nov. 30. 11:53

Én kókuszgolyót mindig szoktam, és tavaly valami olyasmi receptem volt, hogy keksz+kakó+rumaroma (vagy rum)+baracklekvár+valami növényi tej.

Nagyon finom volt, arra emlékszem, de a receptet elkutyultam. Majd megkeresem. Azt hiszem az alap NoSalty-s volt. És csak a tejet kellett lecserélni benne.


Mondjuk ez nem ünnepi süti, csak nálunk ilyenkor szokott lenni valamiért.

Én inkább sós rágcsa párti vagyok, szóval ha találtok valami minden mentes pogácsa/rúd/töltött valami recit, ne kíméljetek!

2015. nov. 30. 11:49

Köszi csajok,hogy nem azt írjátok keress a neten utána,direkt azért kérdeztem,hogy ti mit szoktatok,mert érdekel.

Ez most nagyon jól esett,hogy napokig,hetekig nem írok be,és kérdezek rövid idő és jön válasz.

Köszönöm!

50. csgybzs (válaszként erre: 48. - Gribedli***)
2015. nov. 30. 11:15
Nagyon szeretem a receptjeit. Igyekszik olyan hozzávalókból készíteni, amit földi halandó is be tud szerezni, bárhol. És olyan élvezettel ír, hogy az ember tényleg kedvet kap a főzéshez.
49. gribedli*** (válaszként erre: 46. - Szofi91)
2015. nov. 30. 11:06

Mivel karácsonykor mindig sokféle olajos magot veszek, mert a legtöbb téli receptben, amiket olyankor szoktam, tuti hogy szerepel többféle, ami marad, azokat összekeverem és szétterítem egy kisebb tepsin, tehetsz esetleg rizspehelyt is a mixhez stb. Leöntöm olvasztott étcsokival. Megszórhatod még kókuszreszelékkel is, de nem olyan fontos, hideg helyre teszed és mikor megdermed, egyforma darabokra vágod vagy tördeled.


Ez nem kimondottan egy karácsonyi édesség de nagyon rusztikus és szinte mindig télen csinálom, ezért karácsonykor is természetesen:)

48. gribedli*** (válaszként erre: 47. - Csgybzs)
2015. nov. 30. 11:00
Jó ez a blog!:)
2015. nov. 30. 10:38

Nincs bevált sütireceptem, és még nem is választottam, de valószínűleg Steiner Kristóftól fogok valamit:


[link]

2015. nov. 30. 10:12
Valakinek van esetleg jól bevált vegán édessége az ünnepekre?
45. Szofi91 (válaszként erre: 43. - Ritu91)
2015. nov. 21. 16:16

Nem szoktam humuszt csinálni.

Most vörös lencsét vettem,meg árpát.

Ma karfiol alapú négysajtos pizzát sütök.

2015. nov. 21. 10:11

Nem szoktam ebbe a fórumba beleolvasni. Most "véletlenül", és felkeltette érdeklődésemet ez a csicseri-borsó. Érdekel, utána olvasok, mi is ez! Köszi nektek!

Én magam nem vagyok vega, de előfordul, hogy akár hetekig sem kívánom a húst, olyankor mindenféle zöldséget és egyebeket főzök napokon keresztül. Szóval ha nem haragszotok, esetenként én is idejárok közétek tanulni! Szabad?

43. Ritu91
2015. nov. 20. 23:38
Humuszt nem szoktál csinálni? Mi szinte csak arra használjuk fel, sok fokhagymával és chilivel, lime levével nagyon jó.
2015. nov. 19. 14:18

[link]


Én pörköltöt szoktam csinálni belőle. De nagyon sok recept van!

2015. nov. 19. 13:52
Csicseriborsó elkészítési tipp esetleg?Unom a főzeléket,kókuszosat,valami extrém ötlet?
40. Annette (válaszként erre: 35. - A360345bdd)
2015. nov. 6. 14:09
Nekünk rengeteg van a kertben, már unom is :) Tepsis zöldségekhez is jó, én fel szoktam kockázni céklát, sárgarépát, édesburgonyát, plusz ami épp van itthon és fűszeres olívaolajba forgatom, lefedve nagyon jól összesülnek :) magában is jó meleg salátaként, vagy köretként, de a vadas alaphoz is így készítettem elő legutóbb a zöldségeket, abba is tettem pár csicsókát, nagyon finom volt :)
39. gribedli*** (válaszként erre: 35. - A360345bdd)
2015. nov. 5. 13:05
Én nyersen is megeszem, ha olyanom van, de finom gőzölve is vagy minden olyan módon, ahogy a krumplit szokás. De a legjobb nyersen szerintem, pl egy jó kis téli salátaként (ha nincs is tél), mint a waldorf saláta, belereszelheted a csicsókát:)
38. gribedli*** (válaszként erre: 34. - IzaHold)
2015. nov. 5. 13:02
Utána kellene néznem, így kapásból nem tudom. De a vegán világnapba is csak úgy botlottam bele, hogy a férjem szólt éppen, hogy tudom-e, milyen nap van ma? Aranyos, ő nem is az, de így számon tartja a dolgaimat:D
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook