Vegetáriánusok (beszélgetés)
Én Paleós könyvet adtam,meg egyebeket.
Kicsit fura volt az újévi virsli,de azon kívül jól elvagyok már 3. hónapja hús nélkül.
Most már az a fura,hogy nem járok a húspultba,hanem mindenütt a zöldségeket keresem :D.
Karácsonykor az egyik eladó fiú,mert vettem hala-mondta mennyi hal legyen,mondom 1 kg,és kérdezte milyen legyen,végül rájött,hogy nem nekem lesz,aztán úgy váltunk el,hogy nem kíván jó étvágyat :D.
Amúgy egyre aranyosabbak az emberek,már a család is,pedig otthon lesz még 1-2 harc ezért nagyinál,de hála lassan már hozzászoknak.
Néha vőlegényem ugrat,hogy húst ne vegyünk-e,vagy mások,hogy jó nagy darab csülök nem-e kell?
Engem nem zavar ha eszik,főzik,vagy éppen nekem kell megsütni,ha kell akkor kell,megcsinálom,de én abból nem eszek.
Aztán karácsony után jött a szomszéd mami a kis töltött káposztával,hogy de egyem már meg,mert ő főzte és nem rossz minőségű a hús. Én meg olyan szépen elmagyaráztam neki,hogy de akkor sem,mert már sajnálom is szerencsétleneket,és meg is értette. Még neki esett szarul,hogy hozott,mondom sebaj majd a vőlegényem bepakolja,meg is ette.
Szegény azt hitte,hogy megeszem,mert amúgy az illata is jó volt,meg biztos finom is volt,de nem hiányzik,vagy ha mégis akkor csinálok,szójából.
Nem eszek állatot és kész. :)
Kaptam egy könyvet, Fabrizio Bartoli (triatlonos pasi): Vegan Man
Nagyon jó, bár sok receptet már ismertem, de vannak benne edzések is és a könyv szerzője nagyon jól néz ki, semmi irigyelnivalója a húsevőktől azon kívül, hogy saját maga is élsportoló.
A vicces az, hogy nem is nekem jutott eszembe, hanem a férjemtől kaptam, pedig ő nem vegán, sem vegetáriánus:D
Nem kamu kókusztej, de nem is az, ami a kókusz belsejében van.
Azt, ami a kókusz belsejében van, inkább kókuszvíznek kellene hívni (bár tök jó hashajtó:D), de a kókusztej, amit leírtam, az az igazi kókusztej, vagyis amit a keleti receptekhez is használnak, ezt ők pont így csinálják csak turmix nélkül. Áztatják a szárított kókuszreszeléket (egyébként te is áztathatod 4 órát mielőtt turmixolod), és utána leszűrik. A frissnél viszont nem azt a folyadékot használják fel, ami a belsejében van, hanem lereszelik a frisset és kifacsarják.
Antal Vali is így írja a kókusztej készítését, de valljuk be sokkal másabb, ha a friss kókuszt turmixolod össze a saját vizével :D :D :D
Én is szoktam rögtönözni kókuszgolyót és ha már kókusz, én kókusztejet csináltam, így a kókusztej sűrűjét is felhasználtam a masszában. Sőt, egész zsíros valami volt a tejhez képest, szóval jól összetartotta és még kókuszosabb íze volt:)
1 csésze kókuszreszelék+4 csésze víz, turmixolni, kész.
Szerintem a felkockázott sütőtökből + többféle vegyes zöldségből (=répa, gyökér, borsó, karalábé, zeller) grízgaluskával tökéletes "ünnepi levest" lehetne főzni!!!
Másrészt (nem akarom a linket felrakni), de ha beírod, hogy túró-torta sütés nélkül... annyi féle-fajta finomságot lead...
Bocsi, hogy közbedumálok, nálam csak esetenként jön rám, hogy nem kívánom a húst... :)))
Valami ünnepi leves esetleg?
Sütiket már gyűjtögetem egy ideje,most már elég lesz :)
Én kókuszgolyót mindig szoktam, és tavaly valami olyasmi receptem volt, hogy keksz+kakó+rumaroma (vagy rum)+baracklekvár+valami növényi tej.
Nagyon finom volt, arra emlékszem, de a receptet elkutyultam. Majd megkeresem. Azt hiszem az alap NoSalty-s volt. És csak a tejet kellett lecserélni benne.
Mondjuk ez nem ünnepi süti, csak nálunk ilyenkor szokott lenni valamiért.
Én inkább sós rágcsa párti vagyok, szóval ha találtok valami minden mentes pogácsa/rúd/töltött valami recit, ne kíméljetek!
Köszi csajok,hogy nem azt írjátok keress a neten utána,direkt azért kérdeztem,hogy ti mit szoktatok,mert érdekel.
Ez most nagyon jól esett,hogy napokig,hetekig nem írok be,és kérdezek rövid idő és jön válasz.
Köszönöm!
Mivel karácsonykor mindig sokféle olajos magot veszek, mert a legtöbb téli receptben, amiket olyankor szoktam, tuti hogy szerepel többféle, ami marad, azokat összekeverem és szétterítem egy kisebb tepsin, tehetsz esetleg rizspehelyt is a mixhez stb. Leöntöm olvasztott étcsokival. Megszórhatod még kókuszreszelékkel is, de nem olyan fontos, hideg helyre teszed és mikor megdermed, egyforma darabokra vágod vagy tördeled.
Ez nem kimondottan egy karácsonyi édesség de nagyon rusztikus és szinte mindig télen csinálom, ezért karácsonykor is természetesen:)
Nincs bevált sütireceptem, és még nem is választottam, de valószínűleg Steiner Kristóftól fogok valamit:
Nem szoktam humuszt csinálni.
Most vörös lencsét vettem,meg árpát.
Ma karfiol alapú négysajtos pizzát sütök.
Nem szoktam ebbe a fórumba beleolvasni. Most "véletlenül", és felkeltette érdeklődésemet ez a csicseri-borsó. Érdekel, utána olvasok, mi is ez! Köszi nektek!
Én magam nem vagyok vega, de előfordul, hogy akár hetekig sem kívánom a húst, olyankor mindenféle zöldséget és egyebeket főzök napokon keresztül. Szóval ha nem haragszotok, esetenként én is idejárok közétek tanulni! Szabad?
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Lehetek így valaha is vegetáriánus?
- Tenyleg divat lett a vegetarianizmus? Te miert lettel vegetarianus?
- Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik leállatkínzózzák a húst evőket?
- Mi a véleményetek a vegetáriánusságról?