Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » "Védd magad!… Mindenáron." I/1. fórum

"Védd magad!… Mindenáron." I/1. (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Védd magad!… Mindenáron." I/1.

12. Lhara
2010. szept. 20. 14:50

Köszi, köszi, köszi!

Mindig boldoggá tesz, ha láthatom, hogy nem maradt el a hatás...

...de ezt már alaposan szét bontottam a moderátorunk kérésére... Így lett ez egy tirilógia három részéből az első. Igen, valóban, még így is elég terjedelmes maradt.

Ha tetszett, akkor majd olvsad el a folytatásokat. Ez a téma összesen nyolc részre lett osztva... kb. hetente aktivizál egyet Hoxa, de közben még lesznek más cikkeim is. Úgy november végéig folyamatosan lesz valami új.

Szívesen látlak!

2010. szept. 20. 14:27

Szia Lhara! Hát ez belőlem is kivett! Sok része van amit akár én is írhattam volna, csak nem tudnám így megfogalmazni. El kezdtek folyni a könnyeim annál a résznél, ahol írtad, hogy végig szeretted őket. Én is "próbálom" szeretni anyámat... No, de nálunk más a helyzet.

Nagyon jó a téma és az egész írás, bár szerintem is szét lehetett volna szedni két részre. De tudom, ha egyszer belelendül az ember lánya, akkor jön minden csőstül.

Ha még eddig nem mondtam: Imádom minden írásodat, ne hagyd abba!

10. Lhara (válaszként erre: 9. - Masnesz)
2010. szept. 19. 21:04
Áhá! Nos, akkor itt feloldom... mit is?... amit csak lehet. Sose sajnáld, hogy át kellett élnem mindezt. Csak hálás vagyok a sorsnak mindezért, hisz enélkül biztosan nem lehetnék az, aki ma lehetek. Ez számomra lehetőség volt az edződésre, fejlődére. Tudod, mondani szoktuk: Ami nem öl meg, az megedz. Szóval, jó ez így... annál is inkább, mert rég elmúltak ezek az idők, a feldolgozáson... biztonsággal állíthatom... túl vagyok. A tanulságokat leszűrtem, a tapasztalatokat rendre felhasználom a mai gondjaim megoldásaihoz... örök erőtartalékokat adnak. Nélkülük ma nem tudnák megoldani szinte semmit. Nincs miért neheztelnem bármiért, bárkire, sajálkoznom a történtek miatt... mindez már a múlt.
9. Masnesz (válaszként erre: 8. - Lhara)
2010. szept. 19. 13:06
Én úgy értem, hogy részemre nehéz olvasmány. Valamint annyira sok benne a negatív esemény (gondolom ezért is kell, hogy kiírd magadból), hogy elfáradok, újra kell töltődnöm. Ezt nem rosszként írom, nehogy félreértsd. Tudom nem azért írod le, hogy sajnáljanak, de mégis őszintém sajnálom, hogy ilyesmiket kellett átélned és kell újra meg újra amíg nem sikerül felülkerekedned a múlton.
2010. szept. 19. 12:57

Üdvözöllek "nálam" titeket is, kedves Jadviga17 és Masnesz!

Mit értetek azon, hogy "kivesz"?

Egyébiránt tudom én, hogy nem könnyű olvasmány, amiket "kell" írnom. Még nekem se, amikor újraolvasom, pedig megélt eseményeket boncolgat sorra... mégse. Kellett hozzá, hogy végre könyebbedjen, az hogy a holisztikus tudásba merítkezzek egy egészen kicsit... de tényleg... mert jelentéktelennek mondható az "informáltságom", de ehhez épp elég segítségnek bizonyult.

2010. szept. 19. 11:34

Jó volt elolvasni, engem nem "vesz ki". Néha kicsit zanzás, nem tudni mit ki gondol, de alakul ez majd.

:)

Sok sikert a könyvedhez!

2010. szept. 19. 11:29

Bevallom az elejét nem nagyon tudtam kibogózni. Mikor túljutottam a "húsos" részen már tudtam, hogy Te írtad.

Jól sikerült, de tény hogy továbbra is sokat kivesz belőlem amikor elolvasom egy-egy cikkedet.

2010. szept. 19. 10:07
Ezalkalommal is köszönöm mindenkinek a megtisztelő figyelmet, hogy olvasóim lettetek. Mint látható a címben, egy sorozatról van szó, egy "markánsabb" "könyvmagról". Egy fajta családtörténet... némi tudományos megvilágításokkal... egyenlőre, mint "nyersanyagot" adtam közkézre, mert ezt tényleg az élet írja - évek óta. Csak nemrégiben kezdett világosodni, hogy némi igazításokkal egy terjedelmesebb családregénnyé "kell" válnia. (Ennek jött el az ideje.) Csak később derül ki (még számomra is) mi lesz ebből végül: komoly irodalmi érték, vagy csupán személyes "problémamegoldó-eszmefuttatás".
2010. szept. 19. 08:53
Szép lett ez az írásod is, Lhara. De (ne vedd zokon!) szerintem írtál már Te ennél jobbat is... (Nem mintha nekem kéne ezt eldönteni...!) Viszont én úgy érzem, hogy itt túl sok mindent próbáltál elmondani egy helyen... Legalább 3 "történet" van benne: 1. A mesélőé (a tied?); 2. Az anyáé 3. A fiatalabb testvéré (a húgodé?). Ha megélt történet, s a tied - akkor borzadalom, s minden elismerésem, hogy mindezek után talpon tudtál maradni! Ha kitalált a történet... ...hát... ...akkor már inkább a Harry Potter...
2010. szept. 18. 20:17

huh. megdöbbentő és megrendítő. hiába, az ember önző és nem lát tovább asaját orránál csak ha rákényszerítik. pedig vannak még kegyetlen emberi sorsok, csak ritkán vesszük észre őket.

maga az írás gyönyörű és kivánok sok erőt és kitartást hozzá!

2010. szept. 18. 16:42
Nagyon megrendítő ez az írás.Tehetséges vagy.
2010. szept. 18. 16:08
A húsevés kényszere ismét rám tört. Nem értettem.
Hiába próbálkoztam, többé nem tudtam ellenállni. Egyszerűen nem. Akármit tettem, miközben egyre rosszabb közérzettel vegyes reménytelenséget éreztem. Valami érdekes nehéz-érzet, mint malomkő, úgy telepedett rám. Szerettem volna megszüntetni, mielőbb legördíteni magamról. Hűen magamhoz… kerestem az okát, a mibenlétét… Mindhiába.

Ugrás a teljes írásra: "Védd magad!… Mindenáron." I/1.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook