Vashiány (beszélgetés)
Nekem 2,7 volt a vasam. Igaziból a probléma megoldása után gyorsan javult az érték ! 2-3 hónap volt .
(nekem sosem volt 15 nél több ,most sem)
Vitaking / vitaferr eperes szirupot is ittam az is jó volt. Nem volt vas íze.
Szia, nekem sem bírja a gyomrom, hosszú távon nem hiszem, hogy tudom szedni. Megkérdezhetem mennyi volt a vasad és mennyi idő alatt rendezte a natur tanya készítmény?
Szia! Szedtem én is sorbifert,de nem sokáig mert nem bírta a gyomrom.Inkább vettem natur tanya szerves vasat, attól nem volt semmi panaszom. A vas felszívódáshoz több vitamin is jól jöhet, de a C vitamin nagyon fontos.
A vast felszivodasat a ç vitamin elosegiti.
Sziasztok! Hátha valaki jár még erre. Sorbifer tablettával van valakinek tapasztalata? Kell mellé c vitamin? Nekem nem mondta a dokim.7,6 lett a vasam, ez nagyon alacsony? (1 éve 9 volt, akkor nem szedtem rá semmit), referencia tartomány 10től jó,gasztroenterológián voltam, ma írták fel. 39 éves vagyok, menstruációm első 2 napja szokott erős vérzéssel járni, trombózisok miatt véralvadásgátlót is szedek. Mivel 2017ben volt vastagbéltükrözésem hasmenéses panaszok miatt, 1 hónapon belül lesz újra endoszkópos vizsgálatom, mert ismét hasmenések gyötörnek. Koszonom, ha ír valaki.
Nekem nem annyira alacsony,de mégis nagyon gyenge vagyok.5-ös. Bő verzeseim vannak kb 1-1,5 éve.Mi az amit verzescsillapítónak kaptatok? És azt a K betűs szirupot hol lehet kapni?
Van olyan ismerősöm hogy 4,5 a vasszintje és nincs semmilyen tünete, ezt sem értem hogy hogy lehet?
Kétségbe vagyok esve,nem hiszik el, hogy 5-ös vassal ennyire gyengének érzem magam.
Elvileg lehet az erős vérzéstől kevés vasad.Viszont az a kevés vas,alacsony hemoglobin miatt is lehet erősebb vérzés.
Ami még jól felszívódik az a natúr tanya szerves vas, vagy vita fer.Én is szedtem a maltofer folt, de ettől van jobb is. Ezeket tapasztalat alapján írtam,ezek segítettek.
Me ess kétségbe,a rendszeres,erős menstruáció szerintem bőven elég ehhez.
Nem biztos,hogy a Maltofer jól felszívódott.
Nekem a Kräuterblut szirup vált be.Céklalevet is érdemes inni.
Amennyire tudom,a C vitamin segíti a vas felszívódását,a koffeinos italok viszont gátolják.
Sziasztok !
vashiányos vagyok amire maltofer folt szedek napi 2*1.Most voltam vétvételen kicsit megijedtem mert 4 a vasam:(Érzem is magamon elég fáradt vagyok,nehezlegzesem van stb.Van egy mehpolipom amit 2-3 eve diagnosztizált a doki,csak jött a pandémai ezert halaszgattunk a műtétet.Szeptemberben sor kerül rá.Erősebb a vérzésem menszesz alatt (óránként cserélnem kell tamopont)Letezik hogy ettol ennyire kevés a vasam?Én már nagyon félek mi bajom lehet:(
Gluténérzékenység miatt lehet felszívódási zavar, B12 vitamin hiány. Jó lenne bevállalni egy gyomor és végbéltükrözést.CT nem jó mert nem mutat mindent rendesen.
Mennyi szokott lenni a vasad és hemoglobinod?
Voltam teljes vérképen nézték a pajzsmirigyet akkor volt kardiológiai vizsgálat nem találtak semmit.
Szia!
Én szedek, szintén ezzel küzdök.
Meg kellene keresni az okát, hogy mitől alakul ki.
Kivizsgáláson voltál már?
Sziasztok!
Ha vashiányos vérszegénységre szedek vasat akkor azt mennyi ideig kellene szednem?
Fél év után tartottam 3 hónap szünetet de most visszatértek a tünetek… feszültség, állandó fáradékonyság és fejfájás. Mennyi ideig kell szedni? Van olyan köztünk aki folyamatosan szedi a vas tablettát?
Tud valaki jól felszívódó vasról tapasztalatot írni?
Maltofer fol és Solbifer nem volt jó.
Sziasztok
AZ mitől lehet, hogy a minimum érték alatt volt a vasam a labor leleten, mellé éjszakai izzadás, szorongásos "aggódások" halmaza stb..mint jellemző tünet.
Míg máskor meg sok a vasam, olyan 30, 31 (szérium vas-ra értem). Mi lehet az oka hogy ingadozik? vagy ez természetes dolog olykor, hogy leesik a minimum alá.
igen. nálam is. pld. pont ma reggel agyatlanul bevettem a vasat + egyéb vitaminokat (B komplex cink stb.) és olyan rosszul lettem hogy nem igaz. úgyhogy most este fogom bevenni.
Nekem hányinger és rosszullét...
én is szedek vasat (nekem a laboron az alsó szintet sem ütötte a vasam) és nekem is ha naponta szedem hányingerem van. de nem tudok vele mit kezdeni, szedni kell
Sziasztok! Erős vasat szedek, Sorbifer Durulest. 2-es volt a vasam, 108 a hemoglobin.Mellette neuromultivit ep-t. 2*1-et. Napok óta a vitaminok beszedése után másfél órával hányingerem lesz, és rosszul vagyok. Ez eltart másfél óráig... Mi lehet az oka?
szia én is ezzel kűzdök. nekem is a labor alatti alsó határ alatt van a vasam. én napi 3 szemet szedek abból a vasból amit gyógyszertárban lehet kapni és alma van a dobozán, elég jó készítmény. ezt saját magamtól vettem labor után de a gyógyszertáros nekem azt ajánlotta, hogyha a labor alsó határ alatti szinten van a vasam orvos által felírt vaskészítményt kéne szednem. úgyhogy valószínűleg ezt fogom választani. te orvos által felírt vaskészítményt szedtél és nem javult a vasad?
a gyógyszertárban sokféle termék van én most Béres Vas Vitalt szedek. de mielőtt elkezded szedni nézesd meg laborban hogy tényleg vashiányos vagy -e mert ha túladagolódik a vas a szervezetedben az baj
Lányok, asszonyok, nők, hölgyek és nem utolsó sorban, banyák! Mit kell szedni vashiányra? A topikot egyébként végigolvastam!
Sziasztok! Talán most? Szóval eddig a következőket hallottam, hogy jó:
máj
olajos magvak
ill. amit a 87-ben írtam (kérdeztem).
Sziasztok! Februárban még 8,5 volt, most 3,7 lett a vasam és tényleg elég fáradékony vagyok. Igaz lehet, hogy a) a banán b) a mák mézzel jó a vashiányra? Köszönöm.
nekem volt székletem tőle volt amikor megfogta de nem volt vészes!egyél yoghurtot este az talán segit!
Ne haragudjatok a kérdésért, de a vastabletta nektek nem okoz székrekedést? Ha igen, mi a megoldás, ha valakinek hónapokig kell szednie?
Nekem volt Candidám meg nagyon sok félém...de kikezeltettem és most heti 3x járok kórházba napi 2 ampullányi ferlecitre ....
szia!Nekem a lisztézékenység áll a háttérbe!
mást nem mutat a vérképed gyulladást vagy bármit!
További ajánlott fórumok: