Vashiány (beszélgetés)
Nekem 2,7 volt a vasam. Igaziból a probléma megoldása után gyorsan javult az érték ! 2-3 hónap volt .
(nekem sosem volt 15 nél több ,most sem)
Vitaking / vitaferr eperes szirupot is ittam az is jó volt. Nem volt vas íze.
Nekem nem annyira alacsony,de mégis nagyon gyenge vagyok.5-ös. Bő verzeseim vannak kb 1-1,5 éve.Mi az amit verzescsillapítónak kaptatok? És azt a K betűs szirupot hol lehet kapni?
Van olyan ismerősöm hogy 4,5 a vasszintje és nincs semmilyen tünete, ezt sem értem hogy hogy lehet?
Kétségbe vagyok esve,nem hiszik el, hogy 5-ös vassal ennyire gyengének érzem magam.
Elvileg lehet az erős vérzéstől kevés vasad.Viszont az a kevés vas,alacsony hemoglobin miatt is lehet erősebb vérzés.
Ami még jól felszívódik az a natúr tanya szerves vas, vagy vita fer.Én is szedtem a maltofer folt, de ettől van jobb is. Ezeket tapasztalat alapján írtam,ezek segítettek.
Me ess kétségbe,a rendszeres,erős menstruáció szerintem bőven elég ehhez.
Nem biztos,hogy a Maltofer jól felszívódott.
Nekem a Kräuterblut szirup vált be.Céklalevet is érdemes inni.
Amennyire tudom,a C vitamin segíti a vas felszívódását,a koffeinos italok viszont gátolják.
Sziasztok !
vashiányos vagyok amire maltofer folt szedek napi 2*1.Most voltam vétvételen kicsit megijedtem mert 4 a vasam:(Érzem is magamon elég fáradt vagyok,nehezlegzesem van stb.Van egy mehpolipom amit 2-3 eve diagnosztizált a doki,csak jött a pandémai ezert halaszgattunk a műtétet.Szeptemberben sor kerül rá.Erősebb a vérzésem menszesz alatt (óránként cserélnem kell tamopont)Letezik hogy ettol ennyire kevés a vasam?Én már nagyon félek mi bajom lehet:(
Gluténérzékenység miatt lehet felszívódási zavar, B12 vitamin hiány. Jó lenne bevállalni egy gyomor és végbéltükrözést.CT nem jó mert nem mutat mindent rendesen.
Mennyi szokott lenni a vasad és hemoglobinod?
Szia!
Én szedek, szintén ezzel küzdök.
Meg kellene keresni az okát, hogy mitől alakul ki.
Kivizsgáláson voltál már?
Sziasztok!
Ha vashiányos vérszegénységre szedek vasat akkor azt mennyi ideig kellene szednem?
Fél év után tartottam 3 hónap szünetet de most visszatértek a tünetek… feszültség, állandó fáradékonyság és fejfájás. Mennyi ideig kell szedni? Van olyan köztünk aki folyamatosan szedi a vas tablettát?
Tud valaki jól felszívódó vasról tapasztalatot írni?
Maltofer fol és Solbifer nem volt jó.
Sziasztok
AZ mitől lehet, hogy a minimum érték alatt volt a vasam a labor leleten, mellé éjszakai izzadás, szorongásos "aggódások" halmaza stb..mint jellemző tünet.
Míg máskor meg sok a vasam, olyan 30, 31 (szérium vas-ra értem). Mi lehet az oka hogy ingadozik? vagy ez természetes dolog olykor, hogy leesik a minimum alá.
Sziasztok! Talán most? Szóval eddig a következőket hallottam, hogy jó:
máj
olajos magvak
ill. amit a 87-ben írtam (kérdeztem).
szia!Nekem a lisztézékenység áll a háttérbe!
mást nem mutat a vérképed gyulladást vagy bármit!
További ajánlott fórumok:
- Súlyos vashiány, vérzékenységgel társítva
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- Vérszegénység, de nem vashiányos, akkor mi?
- Mit tudnátok ajánlani egy 6 éves gyereknek, akinek vashiányos vérszegénysége van?
- Előzzük meg a vashiányt!
- 1 éves kisfiamnak kis vashiánya van a dokink azt mondta lehet vény nélkül szirupot venni neki, használ valaki ilyet, mi a neve?