Mit tudnátok ajánlani egy 6 éves gyereknek, akinek vashiányos vérszegénysége van? (tudásbázis kérdés)
Nekem a lányom születésétől fogva vashiányos. Nekünk vitamin készítnyényt írt a doki. Azt kellett szednie. Sajnos nem volt étvágya, szóval muszély volt. Nála nem is kifejezetten a vas hiányzott, hanem a vérképben bizonyos alkotó elemek nem érték el a minimumot sem.
Most Immunokid-et szed C vitaminnal és az jó. Szereti szétrágni:) Előtte meg Ferrokid-et szedett, az is nagyon jó és benne van a c vitamin is:) Ugyanis anélkül nem szívódik fel.
Esetleg el kellene vinned további kivizsgálásra, mert lehet, hogy vasfelszívódási godjai is vannak és akkor mndenképp megfelelő kezelés kell.
A homeopátiás készítményekkel semmiféle javulást nem fogsz elérni, ugyanis gyakorlatilag nincs bennük semmi.
A gyógyszert javaslom.
Ha már vérszegénység is föllépett, akkor igen súlyos a vashiánya. Súlyos, de nem helyrehozhatatlan.
Az orvos javaslatát kövesd! Ha vastartalmú gyógyszert javasolt, nyugodtan szedje be a gyermeked! Ezek a gyógyszerek megfelelő mennyiségű és jól fölszívódó vasat tartalmaznak.
A növekvő szervezet fokozottan igényli a vasat, emiatt elég gyorsan romolhat az állapota, ha nincs megfelelő pótlás.
Nagyon remélem,hogy nem lisztérzékeny.
Egyébként a parlagfűre,nyírfára,feketeürömre és a fűfélékre is allergiás.:(Ma derült ki.:(
Egyébként a cékláról én is hallottam,hogy tele van vassal és nagyon jó.
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani egy 6 éves gyereknek,akinek vashiányos vérszegénysége van?Gyógyszerekkel nem akarom teletömni.
Ezért,homeopátiás vagy bioboltban kapható készítményekre gondolok.
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- Ritalin gyógyszer gyereknek. Van valakinek tapasztalata?
- Van valaki akinek a gyerköce allergiás a háziporatkára?Mire kell vigyázni, vagy mi ilyenkor a teendő hogy gó legyen a gyereknek?
- 1 hónapos gyereknek vágbéltályog. Van akinek van erről ismerete?