Terhességi vashiány, lehet baja a babának? (tudásbázis)
11. Ágio8405 (válaszként erre: 10. - Kiskacske)
febr. 17. 22:03
Sok orvos ellenőrzi fél idő utántól. Előnye hogy ha időben kiderül ha nyílik és megelőzhetik vele a váratlan koraszülèst. Engem megnyugtatott hogy havi egyszer ellenőrizve volt. A fertőzésveszély minimális, főleg ha zárt. Ennyi erővel ne éljenek nemi életet és ne strandoljon egy kismama. Pedig sokan teszik. Mondjuk én azt kihagytam.
10. kiskacske
febr. 17. 14:54
Nem is szokták a méhszájat piszkálni, nekem először 36. Héten nézte a dokim, utána 39 és vajúdásnál. Fertőzésveszély miatt nem is szerencsés, ha nincs panasz
febr. 17. 13:07
Mèg egyszer sem ellenőrizte a mèhszàjat, csak hasi ultrahangot csinàlt. De a magnèziumot szedem.
8. gigi>
febr. 16. 09:31
Annak idején velem a Tardyferont és a Folsavat szedették. Ez nyilván már elavult, ettől biztos vannak jobbak. Nekem akkor jó volt.
7. kiskacske (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 16. 09:10
Magnéziumot szedsz? Simán lehet, hogy nyúlnak a szalagok, a baba egyre nehezebb, ez megterhelhet. Rosszul fekszik simán nyomhat ideget is. Ha úgy érzed, nem megfelelő ellátást kapsz keress viszont fel egy másik szakembert is, abból gond nem lehet.
A vas normális, szinte mindenkinek leesik. Rám furcsán nézett a doki, mikor mondtam, hogy megemeltem az adagot, mert rettentően fáradt voltam egész nap. Ugye nem volt első vv alapján még indokolt, de miután megemeltem elmúlt. Az se mindegy, milyet szedsz és mikor, pl magnéziummal csak a maltofert lehet bevenni, de van jobban felszívódó is, mint a maltofer. :)
6. Ágio8405 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 22:33
Errr biztosat mi itt nem tudunk mondani. De simán lehet normális. Tágul a medence stb. Méhszáj állapotát ellenőrzi a dokid? Ha igen és zárt, nem kell aggodnod. Akkor csak attól fáj hogy rendeződnek át a dolgok.
febr. 15. 19:00
Mèg a hasam alja is nagyon fàj. Kb. Van olyan hogy màr a làbomat se birom tenni. Ez màr min. a 20. Hèttől tart. Emiatt is nagyon izgulok. Az orvos nem nagyon beszèlgetős ember. Akarmit mondok mindig csak azt mondja hogy minden rendben. Nagyon rossza ez a bizonytalan helyzet. Normàlus ez a nagyon erős hasfàjàs főleg sètàlàskor?most a 26. hètben vagyok. Borzasztóan fàj a hasam alja
4. Érdekes73 (válaszként erre: 3. - Lolita2112)
febr. 14. 12:00
Kaptam vénásan többször vasat.A baba elveszi ami kell neki.
3. lolita2112
febr. 14. 07:57
en vasinjekciot kaptam mikor terhes voltam,mert annyira lent volt vasam.
2. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 16:13
Nyugi ez szinte mindenkinél így van. A lényeg hogy kezdd pótolni meg egyél magas vas tartalmú ételeket, ne tejtermekkel együtt. Nekem a terhesség kezdetén maximum fölött volt a vas szint. A végére a minimum fölött volt kicsivel. Pedig ha nem is napi szinten de szedtem vas tartalmú vitamint. A baba nagyon elszívja.
febr. 13. 15:48
Sziasztok. Az első trimeszter elejèn normàlis volt a hemoglobinom. A màsodik trimeszter vègefelè nèztèk ujra ès màr nagyon levolt esve. Mindig mondtam hogy nagyon fàradt vagyok de az orvos nem akarta megnèzni ujra a vas szintet.A 8. Hèttől a 24. hètig elèg sok idő telt el, lehet e valami baja a babànak? Az is lehet hogy màr a 16. Hèttől levolt esve a hemoglobinom. Ès èn csak most kezdem pótolni.