Vásárlás mint pótcselekvés? És az ok... (beszélgetés)
A vásárlás nem oldja meg a problémákat sajna:)
Én továbblépnék.Ha nem tudjátok megbeszélni a problémákat,az gáz:(
Az hogy nem hajlandó a férjed beszélni a problémáról,nem azt jelenti hogy nincsenek:(
És tudod mi a legrosszabb ebben az egészben?
Hogy magadat örlöd...egyedül vagy a problémákal.
Jobb lenne a mögöttes okokat megkeresni, nem maga a vásárlást boncolgatni.
nem? :)
vannak pillanatok, amikor én is minden vackot megveszek, ami utamba kerül, és úgy gondolom, jó lesz vmire.... Persze előbb- utóbb valóban jó lesz túlnyomó részük, de vannak pld. olyan ruháim, amiket ilyen felindulásaimban veszek meg, aztán alig, vagy egyáltalán nem hordok, és inkább elajándékozom. Csak a pénztárcám bánja az ilyen akciókat.... :(
Arra én már rájöttem, h az iléyen vásárlás őrületeim endorfin hiányból adódnak. Vagyis eltelít boldogság hormonokkal a dolog. Ugyan, túlnyomórészt max. pár nap múlva már fogom a fejem, h de hülye voltam akkor, mi szükségem volt erre, meg arra (most is épp lapul 1 ing a szekrényben, amit 2 hónapja vettem 1 ilyen pillanatomban. Azóta se volt rajtam. Sőt! Vállban még szűk is kicsit...), de a pillanatnyi felindulás..................
Anyós kérdés? Hát... Úgy érzem kiábrándultál a párodból is a dolog miatt. Akár akarja, akár nem, ülj le vele beszélni a dologról. Ha végképp' nem megy a dolog, ha nincs más kiút, csak akkor válj!
sajnos ez még akkor történt, mielőtt megismerkedtünk.
egy rohadt albérletben lakunk, anyóstól 300km-re. ha visszaköltöznénk, akkor vagy albérlet, vagy lakhatnánk anyósnál...
egy csomó kacatom van, felesleges. de ha megveszem őket, legalább kicsit nem gondolok az eredeti problémára. :( meg a férjemre, aki nem hajlandó róluk beszélni...
3 éve fizetjük az anyós házának a hitelét. közben gyerekünk született, már 2 éves, de még mindig semmi esély nincsen rá, hogy bármi előrelépés lenne. a ház hirdetve van, de anyós legutóbb azt is eltitkolta, hogy volt érdeklődő.
nem tudom mit tegyek. a válást fontolgatom. azaz megszabadulni az anyóstól. de egy ilyen teszetosza férjtől is... vagy mégsem?
ti mit tennétek?
További ajánlott fórumok:
- Hétköznapi mérgeink...hogyan induljunk el a tudatos vásárlás felé?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Kontaklencse vásárláskor gyengébb a dioptria mint a szemüvegé?
- Van a gyermekednek bármiféle pótcselekvése?/köhécselés, pislogás/Mit a véleményed erről?
- Alkoholista férjek (volt) feleségei! Volt olyan tünet, hogy sok kávét ivott? Mintha pótcselekvés lenne...
- Milyen márkájú elliptikus trénert érdemes venni? Valamint mit kell figyelembe venni, egy ilyen gép vásárlásakor?