Alkoholista férjek (volt) feleségei! Volt olyan tünet, hogy sok kávét ivott? Mintha pótcselekvés lenne... (beszélgetés)
Szerintem ez baromság, már bocsánat...
Az alkoholista nem fog a pia helyett kávét inni, a zugivón meg úgyis érezni/látni...
Igen szerencsés vagy....
A kérdésre konkrétan tud valaki válaszolni?
Kaveivas,mint potcselekves?
Félelmetes, amiket olvasok az alkoholizmusról! Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy se a szélesebb családban, se az ismerősök körében nincs ilyen?
Akad 1-2 távolabbi, akikről tudom, ogy azok, de sokat nem tudok róluk és a családról.
Apám nem titkolt semmit, teljesen nyíltan ivott. Ha elindult valahová, az =piálni ment.
Most viszont rálátásom van ismerősöm fiára, végtelenül kifinomult, ötletes módszerei vannak a napi adag megszerzéséhez. Kb.2-3 óra, amit kibír napközben ital nélkül. Ha éppen nem piál, volt családját zaklatja. Vagy kocsiba ül, és kiégeti a kipufogót.
Nincs személyes tapasztalat, csak környezetbeli, talán a függés miatt. Aki függő, de úgy tűnik, javul, nem egészséges útra tér, hanem valójában másra bukik rá az eredeti "szer" helyett. Olyanra, ami kevésbé zavaró a családnak, nem annyira tűnik fel, vagy olcsóbb.
Hogy érted a kevés kávét? Egy kortyot? Mert 8-10 kávé rengeteg.
Ezért mondják, hogy száraz alkoholista...bármikor vissza tud szokni, hajlam benne van.
Nem tudom eldönteni,a férjem azért iszik annyi kávét,mert 24 /48 ban dolgozik,és fáradt./szerinte/
Vagy azért,mert szereti az italt,és potcselekves nála.Valahol olvastam.Mindig többször iszik keveset kb 8-10x egy nap.
A pialasrol.Nem napi részeg,van hogy hetekig nem iszik,de néha teljesen berug,már nem olyan dolgok is.
Anyunak is mindig 3:1 Ben kávét kellett vinni az otthonba,o sajnos oregsegere zugivo lett,tavaly elhunyt.
Azért kérdem,azoktól,akik már tapasztaltak ilyet családtagjaik mellett,hogy igaz e...