Varrónők segítség! Az alábbi varrógép működésében segítene valaki? (beszélgetés)
Szia!
Ha a varrott anyag alsó felén van gubancolódott cérna, akkor a felül lévő szál túl laza. Ha a felső, akkor az orsóban lévő (nálam ez ritkábban fordul elő).
Minden cérnacsere után érdemes próbavarrást csinálni, sokat számít a cérna minősége.
Nincs már kint a kép:(
A befűzés is bagyon fontos! Ha a szálfeszítő részbe nem pattan be a cérna, akkor is hurkolhat.
Ha a befűzés helyes, és ennek ellenére az anyag alján hurkolódik a cérna, akkor a felső szál laza és általában ez jelzi az alsószál feszességét. A Varrógépeken általában van egy rész, ahol a felső szál feszességét be lehet állítani, Ez általában közép állásban a legoptimálisabb. Ha 9-ig van számozva, akkor állíts 4-5 közé. A felső szál befűzése után, ha leengeded a talpat és tudod húzni a cérnát, de nem könnyen, akkor megfelelő.
Utána ellenőrizd az alsó szál feszességét: Orsó az orsótokban, megfelelően befűzve, csak a cérnát fogod az orsótokot elengeded. Ha az alsószál feszessége megfelelő, akkor kb. 10 cm-t szabadon lefut az orsó. Ha 10 cm-nél tovább fut az orsó, akkor a tokon lévő kiscsavarral állítsd feszesebbre.
Remélem, hogy azóta sikerült varrnod, ha mégsem, akkor remélem tudtam segíteni:)
Ha nem ez volt a baj, a követezőt csináld: áramtalanítsd le a gépet!!!
Fűzz be minden cérnát, az orsót rakd be alulra, de a kis fedőlapot ne tedd rá a varrófelületre. A gép oldalán van egy kerek tárcsa, ami körbe forog, mikor nyomod a pedált. Azt tekerd lassan abba az irányba, amerre a gép is tekerné, miközben fogod hátul a cérnákat, mert különben visszahúzza. Közben nézd alul az orsónál, hogy nem akad-e el valamiben a cérna... Alul a huroknak teljesen el kell tűnnie, mire a tű a felső holtpontba ér.
Nos, én sem ismerem a gépet, úgyhogy csak tippelni fogok, de tanultam varrni, érettségim van róla... Bocs, ha szájbarágós leszek, de nem tudom, mennyire vagy képben a szak(maszerű) szavakkal.
Van az orsóhoz orsótartó tok? Egy izé, amibe beleteszed az orsót és úgy bele a gépbe. Ha igen, fűzd bele előírás szerint :) az orsót, fogd a kezedbe, és az ujjaid közötti lyukon próbáld húzni a cérnát. Simán kell jönnie, de nem túl könnyen. Ha nagyon jönne, a következőt tedd: a cérnát egy lyukon ki kell húzni belülről. Na, ezen a lyukon van egy lemezke, amit egy csavar tart, ezen húzz egy kicsit.
További ajánlott fórumok:
- Hobby varrónök ide!!
- Kezdő és haladó varrónők beszélgessünk
- Kaptam egy varrógépet.hol lehet megtanulni varrni?
- Melyik elektromos varrógépet válasszam?
- Nem zavar be a laptop működésébe a mágneses karkötő?
- MSN nem fogadja el a jelszavam, jelszóemlékeztetőnél "Átmeneti probléma lépett fel a szolgáltatás működésében" hibaüzenetet ad. Mit tegyek?