Városból vidékre - Menni vagy nem menni? (beszélgetés)
Szia!
Bocs de sok volt a munka és hétvégén disznóvágás is volt!A kérdésedre válaszolok: A város(Baja) 20 percre van tőlünk,elég rugalmas a buszjárat is.
Hát a munka lehetőség szerintem jó! Igaz én nem rendelkezek középfokú végzetséggel így talán egy kicsit nehéz,de mindenre van megoldás!
Hát én sem hagynám ott - a nyugalom megfizethetetlen!
Pláne annak jó, aki már nyugdíjas - de irigylem őket!:))
A mai fiatalok többsége sosem lesz nyugdíjas.:(
Szia!
100 nm az tényleg nagy és 20 ezer sok a fűtésre, én ezért inkább 50-60 nm-es házat szeretnék, csak olyan meg szinte sehol sincs!:(
A ti helyzetetekben érthető, hogy visszavágytok a városba közel a gyerekekhez, de én meg pont fordítva vagyok: menekülnék mindentől és új életet szeretnék kezdeni, mert itt minden csak a kudarcokra emlékeztet.:(
Amúgy mennyiért áruljátok a házat?
Szia!
Igen, én is ettől tartok.
Milyenek a helyiek és mi okozza a legtöbb nehézséget?
Szia!
Én egész életemben városban, de már kezdem megutálni!
Szerencsés vagy, hogy jó közösségben élsz - én is nagyon szeretnék váltani, csak nem merek, mert sosem volt szerencsém és tuti "jól beletrafálnék".:(
A falud közel van a városhoz, melyikhez? Munkalehetőség milyen?
Ez nagyon szép lehet....én nem hagynám ott. A gyerekek is rájönnek idővel az értékeire, nem?
Mekkorák? Unoka is van?
Mi 2007-ben fejeztük be az építkezést Acsán /Cserhát csodaszép hegyei, Zagyva folyó/. Népviseletes nénik.. Pest megye. Városból jöttünk ide, ahogy nyugdíjba mentünk, hogy "majd jönnek a gyerekek". Hát nem! Mi ülünk kocsiba és megyünk látogatni.
Most épp azon vagyunk, hogy eladjuk, vagy elcseréljük pestire, mert bár csöndes, nyugodt, a falunak saját tanuszodája is van! /Kemény Dénes a faluban lakik:-)/, csodaszép parkot csináltunk a kis kertünkben. Picike hobbikerttel. Körbeszigeteltettük a házat, hogy 20 ezernél a 100 m2-es ház teljes felfűtésével sem fizetünk többet! De muszáj elmennünk. Mert látni akarjuk a gyerekeinket, akik "nem érnek rá..."
nehéz váltani...
én 22 évet városban laktam, 3 és fél éve vagyok falun... az eleje nagyon nehéz volt,
főleg kisgyerekkel, teljesen idegen helyre jönni, ahol nem volt ismerős se...
nem mondom, h könnyű volt, sőt...
amióta a fiam ovis, kezdem megismerni a helyieket...
IGEN!Én egész életemben falun laktam.Soha nem tudnék városban lakni(bár vannak előnyei!)De a vidéki élet egyszerűen csodás!Csend,nyugalom,béke!
Mi a falu szélén lakunk,nyáron kakukk szóra ébredünk!Ősszel a szántóföldeken őzeket,vadnyulakat és néha rókát is látunk.A szomszédainkkal nagyon sokat bulizunk,mert nagyon jó viszonyban vagyunk egymással!Mindenki segít a másikon!Gondold meg!
:))))
Akkor már érthető a szamár viselkedése!:)
Bár szerintem a belbecs fontosabb.;)
Atyaég!
Miért kerül egy állatorvosi vizsgálat 100 ezer forintba?!
További ajánlott fórumok:
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- 18-20 évesen férjhez menni?
- Abortuszra menni..
- Mit tennél, ha a párod, aki a gyermeked apja, ütne, és nem tudnál hová menni?
- Autóvezetésben jobb lassabban menni vagy gyorsabban?
- Küzd velem valaki mától? Mozgással és odafigyeléssel együtt menni fog! :)