Van valakinek AMC edénye? Szeretitek használni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Gondoltam felhozom ezt a topikot.
Mi 17 éve vettünk egy alapgarnitúrát, azóta sok mindennel kiegészítettük, most már nincs is más edényem, nagyon szeretem. Ha valakinek van kérdése, szívesen segítek.
Tejszínes-zöldséges tészta
1 hozzászólás Írta holtner67 1 éve
Tejszínes-zöldséges tészta
A 4 l-es AMC edényt nagy lángon az első pirosig melegíted. Megpirítassz benne egy kis sonkát, vagy bacon szalonnát, ki mit szeret. (Na meg, ha már AMC-ben főzöl, akkor ez a minimális zsír is elmegy.)
Erre kb. 25 dkg száraztésztát ráöntessz. Bármilyet, szarvacska, orsó, lényegében akármilyen köretnek való tészta lehet. Kicsit összekevered.
Erre megy a tisztított gomba, én olyan 20-25 dkg-ot szoktam tenni. Jöhet egy kis vegyes zöldség: zöldborsó, sárgarépa kocka. Lehet mirelite is. Na meg, ha akarod, brokkoli, apró karfiolrózsák, bármi, amit szerettek. Megint keverés, és fűszerek. Só, fehérbors, ételízesítő, ezek ízlés szerint. Kb. 2,5-3 dl tejszínnel nyakon önteni, és annyi víz megy bele, hogy az egész keverék szintjétől 3-4 cm-rel kevesebb legyen. (Ha már egyszer a tésztából kiszárítottuk a természetes nedvességet, azt vissza kell pótolni!)
Sima fedővel fölmelegíted középig, akkor mehet rá a Sequ, és 8 percre állítsd be a csipit.
8 perc múlva tálalhatod, bőven megszórva reszelt sajttal
További ajánlott fórumok:
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Nővérek, ápolók szeretitek és becsülettel végzitek a munkátokat?
- Van valakinek avent egyirányú rendszer cumisüvege? Hogyan kell használni?
- Van valakinek tapasztalata vákuumos cellulit-masszírozó készülékkel? Igazából hogy kell használni? :)
- Van valakinek 100%-os gyapjú papucsa?Tényleg csak szobában lehet használni?Ha a lakás más helyiségeiben használom tönkremehet?