Van olyan szőkítő eljárás, amivel nem roncsolódik a hajam? (Nagyon) sötétbarna, fenékig érő hajamat szeretném szőkíttetni. (beszélgetés)
Ezt a 4. pontot remélem viccnek szántad, az őszülés a genetikatol függ, nem attól h mit muvelunk a hajunkkal. 🤦♀️
Egyébként meg nem is kell értened ki miért teszi, hiszen szerencsére senki sem kényszerít h festesd be a hajad...
1. Eleve föl nem tudom fogni, hogy miért kell olyanoknak hajat festeni, akiknek nem őszül a hajuk?!
2. Azt is rém rondának találom, amikor nagyon idős néniknek feketére és sötét barnára van festve a hajuk - egyszerűen csúnya.
3. Minden hajfestési eljárás roncsolja a hajat, mert a színt csak úgy lehet bevinni, ha megtörik roncsolással a haj szerkezetét. Ez tény. Lehet magyarázgatni, hogy ez kevésbé roncsol, az még kevésbé, de hangsúly azon van, hogy mindenképpen roncsol.
4. Aki fiatalon elkezdi festeni a haját az ne csodálkozzon, hogy 26 évesen már őszül a haja - azért őszül, mert a szervezete érzi, hogy nincs szükség pigment termelésre és az már nem is regenerálódik.
Aki pedig a szép barna, derékig érő haját tönkre akarja tenni azért, hogy szőke legyen - az sajnos agyilag már eleve szőke.
Szerencsére a kérdező nem az utóbbi kategória :-)
Értem, köszönöm a segítséget :)
Akkor úgy fest, hogy nem leszek szőke.
A sotetbarnahoz az is ugras rendesen :}
Soha nem hittem volna egy visszafestesig, hogy az en vilagos barnam igazabol sotet SZOKE :O
Nem platina, de azért eléggé világos szőke, ami tetszik.
A hajam vastag szálú
Vörös enzimet az azt jelenti, hogy vannak e vörös hajszálaim? Mert elég sok van, bár csak közelről látszik, apám répavörös, tőle örököltem
Igen, de azért kérdeztem meg fórumban, mert szeretnék esetleg tapasztalatokat is olvasni. Ha roncsolja, biztosan nem csináltatom meg, annyit nem ér.
Jópár éve már elrontották nekem a szőkítést, a szőke jól állt, de a derékig érő hajam akkor vállig tört, annál is tovább kellett vágni. Elég sok pénz és idő volt helyrehozni. Viszont akkor nem volt pénzem normális fodrászra, még tini voltam, most már lenne, szóval ezért kérdeztem
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a sötétbarna hajszínhez milyen szín illik, ha csak alul szeretném befestetni más színre? Extrém színötletek is jöhetnek :)
- Mit gondoltok, divat még az alsó réteg sötétbarnára a felső réteg szőkére festett frizura? Hord még valaki ilyet?
- Létezik, hogy közép vagy sötétbarna hajat egy világos szőke hajfesték világosbarnává netán szőkévé tesz?
- A fekete hajfesték valóban jobban roncsolja a hajat, mint a sötétbarna?
- Az egyik ujjbegyemen lett egy sötétbarna, anyajegy nagyságú folt, mi lehet ez?
- Mikor festhetem át a hajam, hogy ne roncsolódjon?