Van olyan aki preeclampsia után vállalt újabb terhességet és minden rendben volt? (tudásbázis)
azóta megszületett a kislányunk, természetes úton a 39. hétre
a várandósság végét (utolsó hónapot) már a kórházban töltöttem, mert megérett a méhlepény, az aggódás miatt a vérnyomásom is magasabb lett, de nem volt sem fehérje a vizeletemben, és nem is vizesedtem, viszkettem, stb... tehát a toxémia mindvégig gyanú maradt
a szüléskor végig már 130-as volt a vérnyomásom minden gyógyszer nélkül, mert végre megkönnyebbültem, és éreztem, hogy minden rendben lesz
Szóval annyit akartam írni a témához, hogy mi is rákérdeztünk a dokinál, vállalhatunk-e második babát, előfordulhat-e még egyszer ilyen. A válasza az volt, hogy előfordulhat, de egyáltalán nem biztos. Viszont, ha lesz második baba akkor nem dolgozhatok (most majd a harmadik trimeszterig dolgoztam), és szedni kell vérnyomáscsökkentőt a méhlepény keringésének fenntartására sokkal hamarabbtól (most már csak onnan szedtem, mikor kiderült, hogy megérett), és persze sokat pihenni, nem idegeskedni...stb, jah és 35 éves koromig ajánlja a gyermekvállalást.
Szia!
Nálam az első fiam a 35.héten született toxémia miatt. Mindenki azt mondta,hogy ez többnyire csak az első terhességben fordul elő. A második kisfiam 34. hétre született, sokkal súlyosabb volt a toxémiám, mint az első terhességnél. A fiam 3 hétig volt lélegeztetőgépen és a poklot jártuk meg akkor. Szóval sajnos, ha az első terhesség toxémiás,akkor másodszor is lehetsz az....
Örülök, hogy van valaki akinél tényleg minden rendben volt második terhességnél a HELLP után. Tehán nem legenda :)
Van ötleted a stresszmentességre? Én elkezdtem agykontrollozni, meg belekóstoltam a meditációba, de nem vagyok elég kitartó, meg sajnos sok a probléma körülöttem, ami miatt nem könnyű higgadtanak maradni.
Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen majd, ha jön a második baba.
Én is méregtelenítek, vitaminozom, mozgok, sokkal többet, mint azelőtt, de a stressz...
én is azt olvastam, de nálam van egyéb betegség is, ezért nem ajánlják az orvosok az újabb próbálkozást.
kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mert persze az orvosok sem tudnak mindent és mindenki egyedi eset.
Nekem elsőre volt, és most tervezzük a második babát. A dokim azt mondta, egyáltalán nem törvényszerű, hogy másodikra is lesz. Méregtelenítést javasolt a várandósság előtt, és hogy figyeljek nagyon oda végig az étkezésre és a mozgásra, és kerüljem a stresszt.
Egyébként én is azt olvastam mindenhol, hogy másodszorra ritkább. Illetve találkoztam már olyannal, akinek elsőre volt, és a másodiknál minden teljesen problémamentes volt.
én azt olvastam ebben a témában, hogy másodjára kevésbé mutatkoznak a női szervezet "kilökéses" tünetei a magzatra nézve, mert már egyszer "találkozott vele, és hozzászokott"
orvosok mit mondanak?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Császármetszés után ki mennyi idővel vállalt újra terhességet?
- Missed ab után kinek mikor sikerült az újabb terhesség és minden rendben volt-e ezzel a terhességgel? Esetleg voltatok-e kivizsgálásokon?
- Van olyan, hogy a HCG lassan emelkedik, de a terhesség rendben van?
- Van vagy volt valakinek terhesség során több magzatvíz? Kinek mit mondott a doki? Nálunk eddig minden rendben, de félek!