Van köztetek olyan, aki munkaügyi jogász, vagy munkajogi kérdésekben esetleg segíteni tudna? (tudásbázis kérdés)
Nem jó helyen keresed. Egyrészt 2015-ös az utolsó bejegyzés, másrészt itt munkaügyi jogászt kerestek.
Interneten biztosan lehet keresni lakhelyedhez közeli illetékeseket akik segíteni tudnak.
Sziasztok!
Egy munkajogász segítségét szeretném kérni.
Köszönettel.
zebracsikó: igen, baromi lassúság az, hogy júniusban közlik, hogy felmondanak neki, és novemberig nem készült el az erről szóló papír. Ilyen előfordulhat? Lehet, hogy az egész tanévet ki lehet így bekkelni egy iskolában.
Sajnálom, ha a rosszindulat sugárzik a felvetésemből.. Én nem a kollégám ellen akarok ármánykodni, pusztán szakmai tanácsot szerettem volna kapni erre a -szerintem - patthelyzetre.
Nekem erről kicsit más a véleményem. Szerintem az is hibás aki ezt "megengedi". Mi az, hogy nem ad órát 8-14-ig nem csinál semmit? Lézeng? Egy iskolában? Van neki egy vezetője, főnöke nem? Szerintem ő a kakukktojás. Oldja meg, ossza be, adjon neki feladatot.
Én elhiszem, hogy ez hosszútávon szemet szúr és előbb utóbb kiborul a liszt.
Egy emberként kell az igazgatóhoz menni és megkérdezni, hogy is van ez...
Nem vagyok munkajogász, de pedagógus igen.SZóval csak a saját véleményem tudom megosztani, ami nem is inkább vélemény, mint kérdés?
Kit akarsz beperelni? A KLIK-et? A németes kollégát?
És milyen indokkal akarod pl. a KLIK-et perelni? Mert baromi lassúak? Példastatuálós per? Mire statuálna példát? Hogy nem működik a közoktatás irányítása onnan fentről, a nagy vízfejből?
Én nem kapargatnám az ügyet....hosszú távon nem vetne rád jó fényt.
Sziasztok!
Szakmai tanácsot kérnék tőletek. Nem tudom, tudtok-e segíteni, vagy van-e munkajogász köztetek, de remélem, igen Arról lenne szó, hogy az iskola, ahol tanítok, KLIK-es fenntartású (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ). Június végén felmondtak az egyik német szakos kolléganőnknek, mert nem tudtak neki órát adni. Az igazgatóhelyettes közölte ezt vele szóban, meg a KLIK-ben felajánlottak neki 3 állást is, amiket a nehézkes utazás miatt nem fogadott el, de a lényeg az, hogy írásban nem kapta meg a felmondást. Ezért mind a mai napig bejár a suliba, fizetést kap június óta folyamatosan, havi 190.000-et, de órát nem tudtak neki adni, kvázi teng-leng, szédeleg a suliban. Ha kell, bemegy helyettesíteni, de komoly munkája nincs. És minden nap 8-14 óráig ücsörög. Havi 200 ezerért. Mi meg tartjuk a heti 25 órát, tesszük tönkre az idegrendszerünket. Miután van egy érvényes határozatlan idejű munkaszerződése, gondolom, hülye is lenne elmenni vagy állást keresni, de a KLIK-ben sem sietnek a felmondólevéllel. Szerintem ez akkora joghézag, nem?? Vagy a KLIK-ben arra várnak, hogy unja meg a kolléga, mondjon fel ő és ne kelljen neki végkielégítést fizetni?? Mert akkor így egy évig is el lehet lenni a suliban órák nélkül....Megvakargathatnám az ügyet? Nem érne engem retorzió ezért? Mert akkor én sem szeretnék dolgozni havi 190.000-ért. Vagy érdemes egyáltalán valahol szóvá tenni? Ha igen, hol? Mert ez több kollégának szemet szúrt, de senki nem mer szólni. Pedig ez szerintem olyan jó kis példastatuálós munkaügyi per lehetne! Köszi, hogy elolvastátok és főleg, ha válaszoltok is.
Sziasztok!
Vki segítene versenytilalmi megállapodást írni? nem tudom hogyan kell, sose írtam még , ez a feladat :/
Lehet! De csak így tudtam érvényesíteni a "jogaimat", amúgy tojtak volna a fejemre.
Egyébként már a terhesség alatt is, állandóan jogszabályokkal kellett rohangálnom a főkönyvelőhöz mindennel.
Remélem én is, és köszi!
Sajnos még 8 órába sincs állás, nemhogy 4-ben.
Nekem is ez esik rosszul, hogy 10 évig túlórázik az ember, meg mindent a bocs, de a seggük alá tesz, és két évre eljövök, aztán helló itt egy takarítónői állás, gyere dolgozz.
Teszem hozzá, 4 cégre egy titkárnő van (nem a legjobb fajtából), két takarítónő, és én még pluszba kellenék harmadiknak :(
Ohh, hát ez nem jó:-(
Persze nem vagyok munkajogász, csak sok ilyen, és hasonló esettel találkoztam a munkám során, és inkább a törvényeket ismerem, és a precedenseket.
Mindenképp kérdezz meg ügyvédet is.
De ha perelsz is, akkor a per végéig nem fogsz tudni munkába állni, majd amire vége a pernek, a védettséged is lejár.
nem tudnál más munkahelyen adminisztrátorként elhelyezkedni?
Kellemetlen lehet adminisztrátorként eljönni, és takarítónőként visszamenni. Szerintem ez a cég részéről megalázás.
A nyáron már így is közölték (a főkönyvelő), hogy nem tudnak visszavenni gyes után sem, úgyhogy keressek magamnak másik állást.
Valahol az MT-ben van ilyen, hogy: „Az átirányítás a munkavállalóra nézve – különösen beosztására, képzettségére, korára, egészségi állapotára vagy egyéb körülményeire tekintettel – aránytalan sérelemmel nem járhat."
Ez nem tartozik bele? Adminisztrátorból takarítónő, nem is egy munkakör.
Volt főnököt kérdeztem, egy megbízási szerződést írtak a másik céggel (több cég is van egy helyen, kolléganőm ebben a másikban dolgozik), hogy x időtől ő látja el a titkárnői feladatokat.
Sajnos időt nem kötöttek ki, hogy meddig.
Ha a fizetésed nem változik, és a munkáltatód sem, akkor szerintem sajnos megteheti a cég:-(
A pereskedéshez csak annyit, hogy igen, lehet pereskedni, és meg is nyered valószínűleg, de ha lejár a védettséged, az elsők között leszel, akit elbocsátanak. Sajnos sok ilyet láttam már:-(
Persze ez az egész helyzet borzasztó.
Ilyet viszont nem tehet, mármint ha más munkakörbe is veszi vissza, akkor a fizetése, és egyebek nem változhatnak.
Azonban ha a saját munkaköre még meg van, és nem szüntették meg átszervezések miatt, akkor Ő nem köteles az új helyet elfogadni.
Sajnos ha a munka törvénykönyvét átolvasod, abban vannak kitételek, hogy mikor nem védett egy kismama, és sajnos ez az egyik pont, hogy ha státuszod a munkaköröd megszűnik.
Bár ezt bizonyítania is kell.
Köszönöm!
Érdeklődni fogok, bár holnapra kellene választ adnom (mert október 1-től kértem annó, hogy visszavegyenek), de még belefér pár nap szerintem :)
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- GYED - Munkaügyi hivatal. Nagyon fontos!! Január 1-től nem jár GYED
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Munkaügyi kérdésekben, felmondással kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Ingatlan jogász / ingatlannal kapcsolatos kérdésekben jártas illető/ szakember van köztetek?