Van köztetek olyan, aki házilag "szivatta" le a haját? (tudásbázis)
Na most csak úgy elmondanám, hogy én tízezer Ft-ot fizettem tavaly a fodrásznak, hogy leszívja a hajam szőkére. A feketéből csinált sötét barnát és úgy szarrá tört mint annak a rendje. 3 hónapja kezembe vettem a dolgot, mert már nem bízom a fodrászokban és a feketéből világosbarna lett, aztán két hét múlva rányomtam egy Palette E20-as festéket és tejfölszőke hajam lett, olyan mint a dobozon. Fele annyira nem károsította hogy magamnak csináltam, mint az a b*zi fodrász. Épphogy tört a vége, de azt már le is vágattam ^^
Én fórumokon és neten olvastam el mindent a hajszőkítésről. Hátközépig érő hajam volt akkor, és egyik bnőm csinálta aki szintén nem fodrász.
Ha rövid a hajad, szerintem belevághatsz otthon is, de ha hosszú, akkor inkább ne. Legalábbis ügyes segítő nélkül ne, mert foltos leszel.
Fodrászként annyit tanácsolok, hogy gyenge oxidálószerrel keverd a szőkítőport, ne erőssel! Egyrészt nem ártasz annyira vele a hajadnak, másrészt ha nem tetszik az eredmény, újra megpróbálhatod a gyengével, harmadrészt nem szív olyan gyorsan, tehát a felkenés ügyetlensége miatt nem lesz annyira vészes az eredmény. Ja: és sosem a hajtőnél kezdjük, különben ott nagyon világos lesz!
Szerintem sem, csak engem még a fodrásztól is óvnak, hogy majd tönkrevágja a hajam.
Anyumnak mondtam, hogy segítsen, de nemet mondott, így arra gondoltam, hogy majd én kézbe veszem az ügyet, legalábbis a hajam ügyét!:)
Tudnál segíteni, hogy miből mennyi kell, vagy abban, hogy erről hol írnak?:)
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek refluxos?
- Nem leszek nagymama! A gyerekem döntött így. Van köztetek aki ugyanebben a cipőben jár?
- Akad, aki nem megy nyaralni köztetek?
- Van köztetek 5 hetes+5 napos (+-néhány nap) kismami?
- Van köztetek olyan, akinek hiányzik a 10 évvel ezelőtti divat?
- Van köztetek olyan, aki saját maga vágja a haját?