Van kb 25 tojásom.Tudnátok jó tojásos ételeket ajánlani?Süti is jöhet!!!Köszi!! (tudásbázis)
Kaszinótojás
4 tojás,
2 dl tejszín vagy tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
franciasaláta.
A kaszinótojás készítése:
A főtt tojások alsó felét levágjuk, hegyes késsel a sárgákat kiszedjük (a levágott fehéreket hozzádaraboljuk a franciasalátához), áttörjük, és a felét tejszínnel, mustárral, szardellapasztával, sóval, egy csipet cukorral elkeverjük, majd megtöltjük vele a tojásokat.
Tehetünk a töltelékbe sült vagdalékot is.
Hosszúkás tálon a franciasalátából alapot készítünk, és felállítjuk rá a tojásokat.
A megmaradt tojássárgájából a tejszínnel tartármártást készítünk, és a tojásokat meg a salátát leöntjük vele.
Citromkarikákkal, kockára vágott aszpikkal, zöldpetrezselyemmel díszíthetjük.
Üdv:
Szia!
az elöttemszolokhoz csatlakoznék csak annyiban,hogy nem emlitette senki sem az alábbiakat...
spanyol omlett egyszerűen:
olajon hagymát pirítasz, majd picike kockákra vágott krumplit raksz bele. Mivel kis darabok, így kb 2 perc alatt megsül. Ezután a felvert tojást ráöntöd, megsütöd. Nagyon finom, és nagyon hamar kész van! :)
olcsó, és laktató is, egy kisebb db krumpli elég is bele. Esetleg vághatsz bele 2-3 fel gombát mielőtt megsül a krumpli, persze ha szereted. A tojást higíthatod pici tejjel. (sütheted először a krumplit, és csak aztán a hagymát, hogy tuti nem égjen le.
Amerikai töltött tojás
Amerikai töltött tojás készítése:
A kemény tojásoknak vágjuk le a laposabbik csúcsát, szedjük ki belőlük kiskanállal vagy mokkáskanállal a sárgáját úgy, hogy a tojásfehérje sértetlen maradjon.
A reszelt hagymát pirítsuk meg az olajban, tegyük bele a gombát, pároljuk meg, majd süssük zsírjára.
Tegyük bele az apró kockákra vágott sonkát, a konyakot, a vörös bort, a mustárt.
Meghinthetjük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsával is.
Ezzel a masszával megtöltjük a kivájt tojásokat. Visszahelyezzük a levágott fehérjecsúcsokat, és a tojásokat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk.
Forró olajban kirántjuk
Arab omlett
Arab omlett készítése:
A tojások sárgáját jól kikeverjük, hozzáadjuk óvatosan a keményre felvert habját, megsózzuk, borsozzuk, és omletteket készítünk belőle.
A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk egy kevés olajban, beletesszük az apró kockákra vágott friss paradicsomot, zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával.
Ezzel töltjük meg az omletteket.
A paradicsomot tegyük egy pillanatra forró vízbe, így könnyen lehúzhatjuk a héját. Az omlettre egy kevés olvasztott vajat csepegtetünk, és megszórjuk reszelt sajttal.
Bevert tojás
Bevert tojás készítése:
A tojások számától függően bő vizet forralunk, megsózzuk és ecetet teszünk bele.
Ha jól felforrt, a tojásokat egyenként a forrásban levő vízbe ütjük úgy, hogy a tojás mindig oda essen, ahol a víz a legjobban forr.
Ha az összes tojásokat beleütöttük, akkor az edény alatt takarékra állítjuk a lángot, és kb. 3 percig főzzük.
A víznek lassan kell forrni, a tojásoknak nem szabad megkeményedni, hanem lágytojásszerűen puhák kell hogy maradjanak, óvatosan, szűrőkanállal kiszedjük, hogy ne törjenek össze, és tiszta, bő hideg vízbe tesszük át őket.
Néhány percig hideg vízben hagyjuk a tojásokat, hogy lehűljenek, és az ecet kiázzék belőlük, majd innen kiszedve a széleken levő kis foszlányokat levágjuk róluk. Az így főzött bevert tojások igen sok változatban tálalhatók
Bevert tojás hadik módra
Bevert tojás hadik módra készítése:
A bevert tojásokat elkészítjük, és tálalásig félretesszük. Közben sertéshúst darálunk, hozzátesszük az áztatott, kicsavart zsemlét, és összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és vajban megfuttatott, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, egy egész tojást ütünk hozzá, és nagyon jól összekeverjük. A vagdalt húsból kissé kimélyített, szép egyforma pogácsákat formálunk talpazatul a tojások alá, és forró zsírban piros-ropogósra sütjük őket. Előmelegített tálra tesszük, mindegyikre egy-egy bevert tojást helyezünk, és forró tejszínes gombamártással öntjük le.
Tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg
Burgonyás rántotta
személyenként 3 burgonya,
2 tojás,
só,
zsír.
Burgonyás rántotta készítése:
A megtisztított nyers burgonyát apró kockákra vágjuk, és egy kevés zsírban megpirítjuk. Mikor már piros, ráöntjük a megsózott felvert tojásokat és rásütjük.
Savanyúsággal kínáljuk.
Fasírozott tojás
Fasírozott tojás készítése:
A főtt tojásokat megdaráljuk az áztatott zsemlével együtt.
Zsírban megpároljuk az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sót, borsot, és a nyers tojással összedolgozzuk.
Összekeverjük a darált tojásos masszával, pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatva forró zsírban kisütjük
Jó étvágyat! :)
Üdv:
szia
tojásos nokedli
rakott krumpli
tojás leves
vmi főzelék tükör tojással
lágytojás....
jó étvágat
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Kerti buliba milyen ételeket ajánlotok ilyen melegben?
- Milyen ételeket tudunk kirántani?