Van itt valaki aki ismeri a magyarországi pókokat? Segítség kéne!!! (tudásbázis)
sziasztok!
a munkahelyemen vannak olyan pókok amik feketék kb.2-3 cm-esek de nem hosszú a lábuk és rengeteg kicsi pók jön ki belőle,milyen fajta ez?mert nem cselőpók az tuti?és igy szaporodnak hogy az anyjukból jön ki?mert valaki ma ezt mondta itt egy másik fórumban!!!segítsetek lécci
Nálam a múltkor volt egy olyan pók, hogy maga a teste kicsi volt, de vagy 3 centis lábai voltak.
(Amúgy én nem félek tőlük, csak néztem, hogy jééé,ilyet még nem láttam:P)
A mi kertünk tele van a lyukakkal. A mieinknek a neve: szongáliai cselőpók. Védett!!!
Volt, hogy bejött a házba és végigment a konyhában a kövön. Csak a kopogásra lettünk figyelmesek.
Utoljára ma láttunk a medence belső oldalán. Szerintem nagyobb volt, mint egy 200-as.
Ijjaj, ilyet láttam az udvaron, és vagy fél percig csak meredten néztem, mert még nem láttam ekkora pókot szabadon.
Nem megszokott mérettel rendelkezik, azt meg kell hagyni..
Bocsi, nem cselszövő, CSELŐ pók, és rákerestem, tuti ezt találtad:
" A nőstény cselőpók a burkot a fonóihoz köti és a verőfényre cipeli, úgy illeszti lakásának küszöbére, hogy a nap sugarai érhessék. A pókfiak kikelésekor a küszöböt átlátszó boltozatos hálóval zárja be. Ezután a fiait a hátán hordozza, kiviszi őket a napra sütkérezni, játszadozni. Az apróságok, ha már néhány naposak, szertefutkároznak, majd ismét az anyjuk hátára sereglenek; a füvekre kapaszkodnak, pókszálaikon azokról leereszkednek, szálaikkal olykor az anyjuk lábaihoz kötik magukat, a lakásba ki- és befutkosnak, vagy ellepik a rovarprédát, melyet anyjuk fogott. Az anyjuk első intelmére valamennyi a fejtorjára, potrohára siet."
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Sulisok! Kéne nekem egy Magyarország térkép, amin a gazdasági üzemek vannak bejelölve, tud valaki ilyet itt a neten?