Van "igazi ", foglalkozása szerint pszichológus a hoxán? (tudásbázis)
A "bogyókat" nem azért szoktuk felírni, hogy a beteg végre ajtón kívül legyen, hanem mert azt gondoljuk, jobban lesz tőle.
A barátnőidnek nyilván nincs 40 betege egy 6 órás rendelési időre (laza napon).
Csak a tisztánlátás kedvéért: a pszichológusok és a pszichiáterek nem pont ugyanazzal foglalkoznak, bár van átfedés. (Én az elvetemült utőbbi vagyok.)
A pszichológusok közül terápiával a klinikai szakpszichológusok foglalkoznak, a többiek más területeken kamatoztatják tudásukat (munka-, reklám-, szocio-, stb-pszichológia). A klinikai szakemberek dolgozhatnak az állami szférában, pl. pszichiátriai, pszichoterápiás osztályokon, de leginkább magánrendelést vezetnek, mivel a TB nemigen fizet ezért. Ők pszichoterápiát vezetnek és a pszichológiai diagnosztika eszközeit alkalmazzák. Olyan jelenségekkel, betegségekkel foglalkoznak, amelyeknél alapvető a pszichológiai megközelítés.
A pszichiátria az elme és a lélek betegségeivel foglalkozik, melyek rendszerint az agy kóros működéséből származnak. Igen, a betegek jelentős részénél gyógyszeres kezelésre is szükség van. A pszichiáterek jelentős része dolgozik az állami ellátásban és ezen kívül gyakran van magánrendelésük is.
A szétválasztás nem éles: az osztályon és a gondozóban a betegért együtt dolgozik lógus és áter, csak az előbbiből sokkal kevesebb van. Egyik se nézi le a másikat.
De,bevallom, én is, csak nem "szakirányban", hanem mint egy egyszerű bolond.
NAGY KÜLÖNBSÉG ÁM!!!!!!!!!!!!!!!
Csak éppen ettől sokkal "emberibbek" is, hogy nem olyan méltóságos és nagytiszteletű doktorok, akiktől már a hideg is kiráz.( tisztelet a kivételnek)
Jártam egyébként mindkettő szakma képviselőjénél többször is....hááááát.....inkább nem nyilatkozom, és maradok bolond. :(
pontosan!:)
a barátnőim haragszanak is mindketten az "áterek"-re, mivel a segítségnyújtást a bogyófelírásban látják és nem az okok felkutatásában ill. a problémák felismerésében, megbeszélésében, megoldásában..
egyébként - tudtommal - sok pszichiáter mindemellett le is nézi a pszichológusokat, hiszen ők nem orvosi egyetemet végeznek ugyebár..:S
na jó, megbocsájtok!:))))))
(a pszichológusokat egyébként sem szabad bántani, nekem 2 barátnőm is az - mindkettő a szívem csücske, tök kis lelkiismeretesek!:))
gyanítom, ha ide beírná az illető, hogy ő az, akkor attól kezdve nem győzné megválaszolni a leveleket..
feltételezem, ő is kikapcsolódni jár ide, nem dolgozni..
aki úgy érzi, hogy pszichológusra van szüksége, az keressen fel személyesen egyet - élőben úgyis többet tud neki nyújtani az illető, hiszen nem csak a levelét olvassa, hanem látja a gesztusait, reakcióit, ami mindig többet mond, mint pár leírt mondat..
egyébként nekem van barátnőm, akinek van magánbetege és nem kér 10 rugót 50 percért! sőt, szerintem nem kér semmit sem tőle..:S nem mindenki a meggazdagodás reményében lesz pszichológus! egyébként is tudtommal a pszichiáterek akasztják le a nagyobb lóvékat, nem a pszichológusok..
Van,tudom is hogy ki az, csak "sunyít"....nanááá, itt nem lehet bezsebelni 50 percért 10 rugót, ahogy ők teszik a magánbetegeikkal.
Engem már nem érdekel, NEM szeretnék vele szót váltani, előbújhat tehát nyugodtan. :)
Nekem is lenne pár kérdésem hozzá....
(csak priviben persze)
De, szerintem nincs jelen a HOXÁN..
(sok dolga lenne az tuti :((
Én is szeretnék váltani vele pár szót...:))))
S:O:S: Kérem szépen jelentkezzen!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiam mostanába szerintem túl sokat foglalkozik a kukijával (játszik vele) ami szerintem még igen korai. Mit tehetek ilyenkor?
- Nemrégiben súlyos családi tragédia történt, nem tudom feldolgozni... szerintetek menjek pszichológushoz?
- Nem tudom mi a bajom, ok nélkül sírok, hamar megsértődök. Szerintetek kéne pszichológus?
- Miért nem foglalkozik velem, ha állítása szerint fontos vagyok neki?
- Tudtok ajánlani jó pszichiátert vagy pszichológust, aki hipnózissal is foglalkozik?
- Tudnátok ajánlani jó pszichológust vagy pszichiátert, aki hipnózis terápiával is foglalkozik?