Van előszobád, praktikusnak tartod, vagy feleslegesnek? (beszélgetés)
Szerintem fontos az előszoba, mert általa szeparálható a lakás.
Nekem nagyon szerencsétlen van, mivel nem új házat építettünk, hanem egy régit alakítottunk át. Lett egy kb. 8 négyzetméteres, 110 cm széles labirintusszerűség, amiből nyílik 10 ajtó.
Aki eddig először bejött, még egyszer sem talált ki segítség nélkül. :D
Éppen elfér benne egy keskeny, ám magas cipős-szekrény, kiegészítve egy általam tervezett praktikus, hozzá illő lerakóval, meg egy előszobafal, amit ha megpakolnak a vendégek, csak kardhallá változva lehet a lakásba bejutni. Mindegy, megszoktam, szeretem.
Hülyén érezném magam, ha a lakásomba belépve a nappaliba, vagy az étkezőbe jutnék.
Tehát: az előszoba nem felesleges, inkább praktikus. :)
Hagyjak mindent ugy ahogy van,ugy erted?Azaz az eloszobafalat se szedjem ki?
Most mar vegkepp nem ertem...;)
Jól emlékszel, igen...Köszi az ötletet, de bővítésen nem gondolkodunk, nekünk már épp elég lesz kettőnknek.Belső átalakításon gondolkodunk, hogy világosabb tágasabb lenne az előszoba falának elbontásával.
Csak az a kérdés, hogy leválasszuk a konyhát, vagy ne,esetleg a régi teraszt(félszobát) csináljuk meg főzőfülkének.
Nem vagyok építész, nem olyan szemmel hanem a háziasszonyéval és a praktikuméval nézem.
Én hagynám a konyhát úgy, ahogy van és azt a régi félszobát a teraszt (ha jól emlékszem, már nem lakja a lányod és hamarosan ketten maradtok mert a fiad is elköltözik, jól emlékszem?)...nos azt bővíteném ki és lenne egy nagy "L" alakú előszoba, hal. Ott is lehetne gyöngy függönnyel, beltéri könyvespolccal leválasztani ha úgy kívánja a helyzet.
Most az a kérdésem, érdemes e leválasztani vajon a konyhai részt, szaggatott vonallal jelöltem,hol.
Mert az is zavaró,ha minden ott van szem előtt,ha jön valaki, mosatlan,főzés kellékei stb...
Ha le kéne választani,mivel? csak jelképesen valami gyöngyfüggönnyel stb..vagy gipszkartonfallal, ajtóval?
Vagy maradjon egyben??
nem fog hiányozni a terasz?
én az elmondottak alapján inkább visszaváltoztatnám a házat a régi állapotba, amikor még terasz volt a lányod szobája.
A terasz remek dolog.
De ha Nektek az nem lényeges, akkor jó ötlet az új elgondolásod.
Hogy lenne már felesleges?
Itt vesszük le a kabátot, cipőt, csizmát, táskát. Itt öltözünk fel , ha elmegyünk itthonról.
El sem tudok képzelni előszoba nélküli házat.
Megnéztem az adatlapodat! Szimpi vagy!!!:))
Mi is imádjuk a Republicot,és csónakázni is szoktunk...(bár az éven nem tettük vízre,sajnos..)
Szép világos a hely, tele virággal, szupiii..:)
Ha nincs nagy ablak, akkor legalább nem hűl ki nagyon télen.
Kis lámpával kellemes fényt lehet biztosítani.
Gondolkodtunk mi is rattanban is, az is nagyon szép. De inkább a kinyitható kanapé mellett döntöttünk, így vendégágynak is funkcionál, ha a barátunk itt ragadna egy sörözés után 😀
Persze helyi adottságok nélkül nem lehet megvalósítani, az tény.
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- A kádárkockákat anno tényleg praktikusnak és "élhetőnek" tartották? Mi lesz ma a sorsuk?
- Tusolsz, vagy fürdesz? Mi a praktikusabb 50 felett?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..