Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát? (beszélgetés)
Fáj a szívem. Szó szerint. Nincs semmi baja, de baloldalt érzem azon tájékon mindenemet, egész a vállamig kisugárzik, tán még a karomba is. Így tudom kifejezni, hogy mindenemet érzem ott...nem szó szerint fájdalom, de érzem. Tüdőszűrésen is voltam, az is negatív. Viszont találtak a bal mellemben egy pici jó indulatú csomót, de az nem fáj, az nem is fájhat. Nah, még ha ez is lelki eredetű.....
Nem mindíg érzem, pár hétig nem volt, persze akkor jól éreztem magam a bőrömben...
Annyi jót hallottam a kineziológusokról, de én vidéki vagyok, kb. mennyiért dolgoznak, és kb hány "kezelés" szükséges? Meg akarok szabadulni már az örökös, "mindíg van valami bajomtól" az állandó tök mélyen, majd tök magasan érzéstől.
Magyarul keresem a harmóniát önmagammal, de valahogy nem megy!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mi az oka a bal alsó lábszáram és lábfejem zsibbadásának. Egyben a ugyanez a lábam visszeres is. Mindkét lábam térdhajlatban enyhén görcsöl, néha a láb ujjaim is.
Köszönöm, ha válaszoltok.
Nem gond, jöhet!
Ha gondolod, küldd nyugodtan priviben!
Köszi:)
Szia!
Tudsz jó kineziológust ajánlani?
Nos, ha valóban pszichés (márpedig nagy valószínűséggel az a kiváltó ok) akkor fontos lenne a családi körülmények rendezése. Tehát olyan légkör ahol a gyermek érzi a szeretetet, a törődést, a megbecsülést. Egy olyan otthon, ahol nincs veszekedés, őszinte, nyílt, megértő kommunikáció zajlik. Ezen felül kapjon meg a lehetőségekhez mérten minden támogatást, hogy a saját útján járjon, élje az életét, kifejezhesse, megvalósíthassa önmagát, mindenféle szülői elvárások, korlátok nélkül.
Ezek nagy mértékben javíthatják a gyermek és a család életkörülményeit.
(Kiemelten javaslom az önkifejezést, például művészetek, vagy sport által. A szülő adja meg a lehetőséget a gyermeknek a döntésre.)
Köszi a választ!
Igazából a dilemmám épp az, h hová is vigyem...:(
Mindenképp rászánnánk a pénzt, csak szeretnék jól választani, h ne tegyünk felesleges köröket.
igazából a kineziológus és az ÉFT között ingadozok.
A pszichológust sem vetem el, csak úgy gondolom, hagyományos pszichoterápiával sokkal hosszadalmasabb lenne az egész.
Szia Krisz!
Érdemes lenne mindenképp felderíteni a háttérben meghúzódó lelki problémát is. Minden olyan szakember és technika szóba jöhet, ami a lelki problémák felderítésével és oldásával foglalkozik. Lehet ez egy jó pszichológus, kineziológus, jó módszer lehet az ÉFT, a Bach-virágterápia, homeopátiás alkati kezelés ..... és még sorolhatnám ..... az, hogy melyik válik be, az egyéni.
Sziasztok. Segítséget kérnék.
Kisfiamnak, aki hamarosan 8 éves lesz, időnként asztmatikus jellegű hörghurutja van, gyakran lesz tüdőérintettsége, alsó-felső légúti probléma szövődményeként. Már vagy 2 éve járunk kivizsgálásokra, többször Törökbálint (tüdőgyógyászati ambulancia)is meg volt, a vizsgálati eredmények nem igazán utalnak asztmára, ill. annyira határeset, h még senki nem vállalta fel, h kimondja, h asztmás; na de a lényeg, h függetlenül attól, h asztmásnak mondjuk vagy nem, a betegségtünetek időről-időre jelentkeznek, és az egyébként abszolút realistán gondolkodó és az alternatív vagy lelki okokat nem igazán favorizáló gyerekorvosunk is azt mondta, h lehet, h ez a dolog pszichés.
Kicsit hosszúra nyúlt a bevezető ,és akkor a kérdésem az lenne, hogy ha szeretnék segíteni a , gyerekemen, merre induljak?
Kineziológus? ÉFT? Vagy valami más?
Mit gondoltok, mi lenne a megfelelő módszer ezek közül, vagy ezeken kívül?
További ajánlott fórumok:
- Unom az elméletet, miszerint a betegségek a lelki fejlődés útjai
- Unom, hogy egyesek minden betegséget valamilyen lelki okra...
- Valóban igaz, hogy a lelki gondoknak lehetnek valódi "testi" betegségei?
- A férjemnek betegsége miatt alkalmatlanosították a jogosítványát. Másodfokon van-e esély visszakapni?
- Térdporc betegségeivel kapcsolatban van-e tapasztalatotok?
- Miután kiderült a betegségem, lelkiismeretfurdalásom volt a...