Van annak etikett szabálya, hogy ki legyen és hogyan a tanúd? (tudásbázis)
nekünk barátok vtak a tanúk.
nem érdekelnek a szabályok!!!
Nálunk az a szokás, hogy a keresztapa a tanú.
Véleményem szerint az legyen akit te szeretnél, nekem biztos, hogy nem a keresztapám lesz, ha férjhez megyek!
én ill miszartam a hagyományokra!
tanúink barátok vtak!!!!!!!
Az legyen a tanúd, akit úgy érzel, hogy ott a helye melletted.
Az illem szerint a keresztapámnak kellett volna lennie a tanumnak, de annyira eltávolodtunk egymástól, hogy nem törődtem az illemmel, a keresztanyám volt, mert ő 100x közelebb állt hozzám.
Ne az illem alapján dönts, hanem érzésből.
Nálunk a keresztapát illik hívni.
Ha nincs, akkor a nagyobbik testvért.
Ha az sincs, akkor a kisebbiket :-)
De fő szabűály, hogy illik azért a családból választani, ha lehet.
De nekem-ha egyszer 14 év után sor kerül rá mégis - a legjobb barátnőm lesz a tanúm (többek között mert a keresztapám zizi, testvérem meg nincs :-) ).
Szia!
Felénk az a szokás, hogy a kereszt szülőt kérik fel tanúnak. Nekem sajnos már nem élnek a kereszt szüleim, így vagy a bérma szülőm lesz, vagy majd valamelyik barátom. De még nem aktuális a kérdés!
Ha barátot, barátnőt kérsz fel tanúnak és még független, akkor elég csupán őt meghívnod, nem szükséges a szüleit is. Ám ha a tanúnak van már társa, akkor illik Őt is meghívni, akár milyen kis létszámú a vendégsereg.
Arra vonatkozólag, hogy a női tanú nem hoz szerencsét: No comment:)) Max: negatív diszkrimináció:)))
Szokások vannak, de azok pedig nincsennek kőbe vésve. Úgy intézd az esküvődet, ahogyan neked és párodnak a legjobb, hisz rólad, rólatok szól.
Egyébként ol,ga666 üzenete a mérvadó.
ha egyszer férjhez megyek, bár nem vagyok az a típus, a barátnőm lesz a tanum. a másik bnőm meg a keresztmama :DDDDDD
amugy testvér szokott lenni, ennek hiányában a legrégibb barát-barátnő.
Szia!
Nincs írott szabály, inkább a családi szokások az irányadók. Leginkább a kereszt szülőket kérik fel házassági tanúnak, vagy felnőtt tesvért. De a legjobb barát, barátnő is lehet.
Vannak esetek amikor az esküvői ceremóniát is a tanúk fizetik, van, hogy csupán az aláírásukat adják.
További ajánlott fórumok:
- Mi a titka annak hogy valaki vonzó legyen?
- Mit tehetek annak érdekében, hogy minél jobb legyen az NST erdeményem?
- Hajvasalás során, milyen technikát alkalmazol annak érdekében, hogy ne legyen túl lapos a végeredmény?
- Milyen szabályai vannak a céges buszjárat igénybevételének?
- Mit játszunk? Legyen jó hangulat!! Vannak jó ötleteitek? A szabadság első napján együtt a csapat
- Kilátástalannak érzem, hogy valaha is legyen kapcsolatom. Mit gondoltok, hogyan lehetne?