Valplast rugalmas fogsorról van valakinek tapasztalata? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Nekem is a rugalmas fogsort javasolta a fogorvosom. Gondolom a tiéd már felkerült . Szeretném ha megosztanád velem a tapasztalataidat. (Könnyü a felhelyezése és a levétele? Gyorsan meglehet szokni? Étkezés közben mennyire stabil? Hamar megszoktad?)
Szia :)
Teljes fogsort csináltak neked felülre? Mi az ami oda tartja? Vagy neked volt még fent fogad? :)
Na:)) Örülök,,a szépség meg sok mindenért kárpótol:)
Puhábbakkal kezdjél talán úgy könnyebb.
Furcsa szokatlan érzés,néha oklendezem tőle,de ez majd elmulik.. az evés nehezen megy de már ettem is vele óvatosan.Ugy vettem észre jobb oldalt felül amikor rágok tör egy kicsit ezzel visszakell majd mennem,de nem baj. :)
Egyébként nagyon szép,nagyon esztétikus,tényleg lathatatlan
rajta a kapocs amivel összevannak fogva az igazi fogaim,szóval tetszik :) rágásnál nem billegett ja és ami nagyon tetszik,nem kell ragasztani tok jól felcuppan a felső :)
Ja és a beszéd,hát az kicsit pösze még,de próbálok sokat beszélgetni,meset is fogok olvasni a gyerekeimnek,így javul a kiejtesem is.
Egyszóval nem bántam meg,még így sem hogy baromi szokatlan,és egyenlőre kb éhen halok.. :D
Majd megszokom,pozitivan próbálok hozzáállni.
Még nincs kész a fogsorod ?
Amelyik állcsont fogatlan, oda nem ajánlják a Valplastot, mert nem (nagyon) tapad. Nálad alulra lehet Valplastból, mert ott van a két szemfog, azokra készül a Valplastból a kapocs.
Nagyon esztétikus, nincs benne fém, törhetetlen anyag, és rugalmas. Mivel törhetetlen, vékonyabbra készül, mint a hagyományos protézis, ezért is könnyebb megszokni. Szuper találmány !
De ha neki is rugalmas anyagú volt akkor lehet ugyanez.
A sima az keményebb műanyag talán...én sem tudom pontosan.
Elvileg a sima hagyományos is odacuppan,ha jó a vakum. :D Legalábbis azt olvastam :D
Ez rugalmas,elvileg törhetetlen,és állítólag a kivehetosok közül ezt a legkönnyebb megszokni.. (na de ezt nem sajat tapasztalatokbol olvastam,hanem reklámokból sajnos)
Van egy csoport a facen meg oda is kiirtam ezt a kérdést,és ott sem jött nagyon semmi válasz..na most ilyenkor azért ott a kérdőjel az ember feje fölött,ha tényleg olyan jó,mint ahogy reklámozzák,s mint pl ahogy az én fogtechnikusom említette,akkor miért nem használnak ilyet inkább az emberek? (Bár ez drágább,mint a sima hagyomanyos)
Vagy csak szimplán nem foglalkoznak ezzel a témával,kérdéssel...
Nekem teljes felső és részleges (alsó két szemfogam marad) valplast műfogsor fog hamarosan készülni kb 2 hét múlva.
Akinek ilyen van,megvan vele elégedve? És akinek volt már hagyományos is,ez tényleg jobb,mint az? :) első protkó lesz egyébként:)
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra rugalmasan
- Fogyás után arcbőröm fáradt, beesett milyen pakolàssal krémmel nyerhetném vissza arcbőröm rugalmasságát, frissességét?
- Mit lehet tenni, ha a rugalmas fogsor irritálja a nyelvem?
- Baranybor csizmamat kimostam es elvesztette a rugalmassagat, teljesen megkemenyedett, es eldeformalodott. Mit tehetek erte?:(
- Melyik fajta rugalmas kendőt érdemes vásárolni?
- Van valakinek tapasztalata (pozitív, negatív) Tündérputtony, Liliputi vagy Babybooz rugalmas kendőkkel kapcsolatban?