Melyik fajta rugalmas kendőt érdemes vásárolni? (tudásbázis kérdés)
Nekem közben lett egy Pöti karikás és teljesen jó ilyen pici babához is. Nagyon szeretem mert tök egyszerű, gyors, vékony réteg és magamon hagyhatom akkor is ha nincs benne:
hát, nem tudom... nekem nem jut eszembe ilyen, ötletem sincs, hogy mi lehetne ez. kenguruk ilyenek, d ugye azok meg nem arról híresek, hogy jók is :o
onbu-t pl lehet "hátizsákként" felvenni, nagyobb, önjáró gyerekkel, de ott sincs semmi a szülő és a gyerek között.
nem egészen értem a kérdést :o
gremese mei taiunk van, a belső fele kereszt(?)sávoly, kívül sima dekor (általam választott).
a babával (vagyis leginkább a ruhájával) a sávoly érintkezik, de az is tiszta pamut.
Köszi.
Nèzegettem a karikàsokat is, de azt nem tudom egyenlőre elkèpzelni újszülött babànàl.
Az első fiúnknàl próbàltuk a szövött kendőt, se neki se nekem nem jött be, így az szóba sem jöhet.
Vele vègül fèl èvesen kezdtük újra a hordozàst egy csatós hordozóval.
lehet, azért "soha többet", mert nandutok volt... nekem carolino karikásom van, nanduból pod, és van mellé egy batyukendőnyi didymos katjam :)
ugyan mindet más hordozóskor végére szereztem be, de mindet kipróbáltuk így is... a carolino/nandu és a didymos között olyan szinten ordít a különbség... nem is tudom, mintha fénymásolópapírt hasonlítanál puha papírzsebkendőhöz :o hirtelen nem tudok jobb hasonlatot, de már tapintásra is ég és föld a kettő.
van a Fb-n hordozós csopi, hordozási tanácsadókkal :) Sztem ott lenne érdemes érdeklődni leginkább. Ha felkötötted, képet töltesz fel magatokról, a kötésben is segítenek, javítani a hibákat :)
Nekünk karikás van, azt nagyon szeretjük :)
Én is gondolkoztam a rugalmas kendőn, végül egy Close Caboo-t vettem használtan, mert én később mindenképpen csatosat szeretnék használni, viszont nyári baba lévén minél kevesebb réteget szeretnék a babán, így kilőttem a rugalmast és a JPMBB-t is, mert az meg baromi vastag.
A karikás még jó lett volna, de ez a Close Caboo nagyon megtetszett és apuka is tudja majd használni. Nem mondo, hogy olcsó, de 1 réteg és nem kell kötözgetni. Nagylányommal volt Nandu...soha többet.
Nekem Liliputi van/volt, rugalmas, (a szövött nem jött be, nem tartotta úgy az újszülött babámat) és a fiam 1 éves koráig használtuk mert ő 9 kg volt csak akkor és még bírtam, a kendő is bírta simán.. ez egyéni amúgy, kinek mi kényelmes, van aki már 7 kg-os babát sem cipel benne szívesen, de nekem nagyon kényelmes volt és gyors.. Ezután pedig csatos hordozóra váltottunk tehát szövött nem is volt..
Jó a Liliputi, most is olyat vettem, abban hordozom a babámat. A másikat nem ismerem de biztos az is szuper! :)
fekve hordozásra semmi nem alkalmas. ami igen, az pedig nem alkalmas a hordozásra.
fontos a rugalmas kendő? nyáron is legalább 3 rétegben kell kötni, és lényegében csak pár hónapig tudod használni, utána már nagyon nyúlik a baba súlya alatt.
szövött kendő, karikás kendő nem lehet jó alternatíva. előbbit akár a hordozós kor végéig is használhatod, a gyerek nem növi ki.
amúgy rugalmas kendővel nincs tapasztalatom, de ha bármit számít, gremesével (mint márkanév) van. gremese tei taiunk van/volt, és imádtam :D kényelmes volt, igény szerinti színösszeállításban készült... még 3,5 éves gyereket is vittem benne :D
Sziasztok! Születendő babànknak rugalmas hordozókendőt szeretnèk venni.
A Liliputi ès a Gremese között vacilàlok. Van vkinek ezekkel kapcsolatosan tapasztalata? Melyik jobb?
Az újszülőtt babàt hogyan jobb benne hordozni? Függőlegesen (a legtöbb helyen így lehet làtni benne a babàkat) v fekve?
Ezek a kendők alkalmasak a fekve hordozàsra?
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- Babakocsi vásárlás!Milyen baba kocsit érdemes vásárolni, márka, fajta, milyen funkciói legyenek?
- Melegszendvics sütőt szeretnék vásárolni.Nektek melyik fajta vált be?
- Hol lehet vásárolni fehér bogyós sálat vagy kendőt?
- Liliputi rugalmas hordozókendőt télen ki hogy szárítja? Lehet szárítógépbe rakni?
- Hol tudnék gyerekmintás, rugalmas pamutanyagot vásárolni?