Válogatós a kutyám. Milyen tápot vegyek neki? (tudásbázis)
szia.hát nem jött be a royal,de már voltunk dokinál és azt mondta hogy ez azért van mert sresszel hogy új helyen van.
majd utánna járok ennek a pasztának!a fogára vettem neki pedi dentát de nem rágja,a foga pedig viszonylag jó egyetlen foga fogköves!
Szia! Próbáld meg a Calopet pasztát, annak direkt ilyen étvágymeghozó hatása van. Csivisek sokan használják. Mindenképpen figyelj oda, mert hamar leeshet a vércukor szintjük, és abból lehet baj.
Tápból én mindenképpen superpremium minőségüt andék, kis husi, zöldség, egyebekkel keverve. Fogát nézted? Nem nagyon fogköves, mert esetleg fájhat neki a rágás is...
Igen, en is szoktam ritkan csinalni egy etkezesnyi rizs/huslevest adni vagy benne egy huskonzerv, ilyesmik, de konkretan hazilag nem lehet kiszamolni, mibol mennyit kell nekik adni es a szaraz tap elonye hogy nagyobb mennyiseget el tud fogyasztani ugy hogy icipicire van preselve (sok tapanyag-kis helyen). Ez kisebb kutyaknal nem tudom, hogy van de a mienk nagytestu es hajlamos a gyomorcsavarodasra. Ezert kell neki a szaraztap mert keves helyet foglal el a pocijaban es inni is csak felora mulva adok neki, igy nem tud ugy megduzzadni hogy nyomja/feszitse a gyomrat.
Tudom, fura igy beszelni egy kutya taplalkozasarol (par eve meg odadobtak nekik egy csontot oszt viszlat), de szerintem fontos:) es hazi korulmenyek kozott nagyon sokat kene szamolgatni hogy mibol mennyi kell neki, a tapban meg mar adott
A mi kutyank is valogatos. Egyreszt most a meleg miatt ok is kevesebbet esznek, de mondjuk az enyem barmit megenne csak a tapot spontan nem.
Hat ugy csinalom hogy megegye az egeszet, hogy a talka aljara teszek egy mutyurnyit valami olyanbol amit szeret (kiskanalnyi bolognai ragu, kiskanal akarmi). Ezt fedem be a tappal de o erzi hogy ott van a kajcsija mert erzi a szagat csak hogy odaig elerjen, meg kell ennie az osszes tobbit:))))
Igy nem kell hazikosztot adnod es megeszi amire szuksege van hogy egeszseges maradjon. Az enyem eleg butus ahhoz hogy csak ugy kikaparja az aljarol a tobbit meg otthagyja, de ha a tap tetejere tennem a finomsagot akkor azt megenne es a tobbit otthagyna.
Szia! Én is menhelyi kutyit (puli-pumi keverék) nevelgetek. Már több mint egy éve van nálam. Ő is tápot kapott.
Itthon voltak gondok az evésével, a mai napig is. Húst eleinte hiába tattem a táljába, a kezemmel kellett tartanom, úgy ette meg. (Forró vízzel puhított kutya-szalámi.) A tápot a kezdetkor nem ette ki a tálból, de összekeresett mindent a padlón levő lehullott falatok után. Ha egy papíron tettem elé a tápot a földre, jobban ette. Amióta idekerült a másik kutya, azóta már szépen eszik a táljából is, de ehhez idő kellett.
Örömömre egyre ritkább, hogy a földről enne.
A csivi nem igényel túl sok kaját, próbáld meg kézből etetni egyelőre, amíg kicsit erőre nem kap.
csak sajnos a konzerv is 1 napig nyerő nála...
ezért gondolom hogy inkább csak házi koszton élt szegénykém!körbe kérdezgetem az ismiket hátha van valakinek royal és ha ízlik neki akkor rendelek neki!
én már vettem neki whiskast is alutasakost is abból pedig csak a nyulashoz nyúlt hozzá.....
száraz tápot semmilyet nem eszik!
További ajánlott fórumok:
- Le akarok fogyni, de.. válogatós vagyok, asztmás, és csóró...
- Mit lehet tenni, ha 2,5 éves gyermekem nagyon válogatós?
- Szerintetek túl válogatós vagyok azért nincs párom?
- 2, 5 éves kislányom válogatós és székreedése van állandóan segítsetek
- Milyen nőre mondják, hogy válogatós?
- Egy jól evő gyerek miért lesz hirtelen válogatós?