Vallomás sclerosis multiplex kapcsán. (beszélgetős fórum)
Attól függ. Szerintem önmagában diagnózis még nem akkora tragédia, persze fel kell dolgozni, ami nem egyszerű. Aztán minden attól függ, hogy melyik fajta SM tette tiszteletét, és mennyire aktív.
Az a rosszabb, amikor folyamatos romlás van, a másik az barátságosabb, ott vannak a shubok és azokból fel lehet többé-kevésbé épülni. És minél ritkábban jönnek, annál jobb. Na meg vannak gyógyszerek, amik arra szolgálnak, hogy az immunrendszer bizonyos részének gyengítésével megakadályozzák, hogy a saját szervezetünk az idegsejtjeit támadja.
Sok erőt kívánok, neked!!
Gondolom, nem tudom...ennek is lehet rosszabb is a tünete vagy maga a betegség? Nekem még csak gyanú van, remélem nem lesz ennél több!
Csak azt tudom, amit a környezetemben hallok, látok. Gondolom én laikusan, hogy aki le van százalékolva, nem viccből van.
Ha esetleg, ne adj Isten nekem is ez lesz, nem tudom mi lesz a munkámmal, mert én gyárban dolgozom, három műszakban, vegyszerekkel, tüskés gépekkel...
Szerintem a leszázalékoláshoz ez kevés.
Meg aztán amíg képes vagyok, dolgoznék. Mondjuk nem tudom, hogy mennyire vagyok képes, de pl. gyalogolni már többet tudok, mint kettő hete. Akkor bele kellett kapaszkodni a férjembe (azt is én vallottam be) és őszintén szólva nagyon zavart, hogy ennyire segítségre szoruló.
Most már csak a látásom rossz. Tegnap szédültem is, de ma az is sokkal jobb.
Direkt volt.
Nem együttérzést akartam, hanem megismerni a nem érintettek attitüdjét. 😉
Én azt gondolom, hogy ha úgy érzed, hogy a közlekedésben és a munkádban nem zavar a szédülés és a kettőslátás, akkor miért kellene otthon maradnod?
Menj dolgozni nyugodtan, úgy is fogod majd érezni, hogy zavar e, bírod e?
Szerintem ne bicajjal menj!
Kitartást!🍀🍀🍀🍀🍀
Jó, persze, mert előtted mindig lebukok.😃
Nem adom fel, mondjuk azt sem tudom, hogy jelenleg mit birnék, de ha nem próbálom, nem derül ki.
Jól vagy összerakva, te érzed, hogy mit bírsz el. Le a kalappal előtted, hogy nem adod fel!
Sokan szerintem nem tudták értelmezni a vallomásod lényegét.
Sok szerencsét, erős vagy!!
Írtam egy vallomást. "Túlzásnak tartom a sclerosis multiplex shub miatti több hetes betegállományt. És, ha nem javul meg? Akkor már egy kis szédülés és kettős látás miatt nem kell dolgozni?!"
A kukoricákból úgy látom, a többség nem tartja túlzásnak.
De miért nem?
Egy irodai munkába nem fér bele? Rosszul vagyok összerakva, ha szerintem beleférhetne?
További ajánlott fórumok:
- Sclerosis multiplex betegséget diagnosztizáltak a 17 éves lányomnál, mire számíthatunk?
- Szklerózis Multiplex, Sclerosis Multiplex, SM legyőzhető?!
- Sclerosis multiplex-ben szenvedő barátnő
- Sclerosis Multiplex - legújabb gyógymódok, lehetőségek
- Sclerosis multiplex és B.kat. jogosítvány. Mire számíthatunk?
- 2 éve látóideg-gyulladásom volt, mennyi az esélyem, hogy sclerosis multiplexem lesz?