Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A sclerosis multiplexről megint azt gondolom, hogy kifogás,... fórum

A sclerosis multiplexről megint azt gondolom, hogy kifogás,... (beszélgetés)

1 2
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Enissa)
tegnapelőtt 12:26

Hát nem, hanem ezzel próbálom rávenni magam arra, hogy hagyjam figyelmen kívül, ne kényeskedjek.

Egyre kevesebb sikerrel, ami elkeserít.

31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 11:16
Na ez az, a tagadás, ignorálás tök jól működött, de annyira azért nem tünetmentes, hogy meg tudjam tenni. 🫣
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 29. - Channa*)
tegnapelőtt 11:14
Megyünk sétálni? 😅😅😅
29. Channa* (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:00

Én meg úgy szuszogok, mintha futottam volna több km-t.

Részemről ez edzetlenség, meg a kor, gondolom.

28. levarosbukta (válaszként erre: 25. - Ágio8405)
tegnapelőtt 10:56
Semmilyen betegséget nem lehet lelkileg feldolgozni, max elfogadni vagy tagadásba menni, azaz egyszerűen nem venni róla tudomást.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Channa*)
tegnapelőtt 10:22
Én úgy fáradok el, hogy nem tudok egyenesen haladni kuszán lépek és lassulok.
26. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:05
Én is elfáradok ennyi gyaloglástól, mert nem rendszeresen csinálom.
25. Ágio8405 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:19
Kértél segítséget lelkileg feldolgozni, kezelni ezt az egészet? Nem bántásból írom de te magad is írod hogy nem súlyos szerencsére, pont ilyenkor kéne igenis a jó dolgokra koncentrálni és figyelmen kívül hagyni ( itt nem az orvosi kontroll elhagyására gondolok vagy a kezelés megtagadására). Viszont lehetsz hálás hogy csak ennyi tünet van és fontos hogy ne korhold magad és ne ilyen butaságokon agyalj mit amit ide is írtál. Tüneteid jó része simán van egészséges embereknek is.ennyihez bőven elég egy vitamin hiány is pl.
24. timycat (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:11

Egy ilyen betegség rámegy az ember pszichéjére, nyomott hagy. Ami abszolút érthető, sőt normális a nem normális helyzetben.

❤️

tegnapelőtt 08:08
egy komoly betegseg,hogy lenne kifogas!nagyon furan gondolkozol!
22. gyöngy:) (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:47
Nyugodtan hisztizz, kényeskedj, engedd magad fáradtnak lenni, szerintem kell ilyen is!
tegnapelőtt 06:34

Kedves FI!

Javulást neked!

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Myra)
tegnapelőtt 02:36
Senkinek ne kívánj ilyent szerintem.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Ágio8405)
tegnapelőtt 02:35

Nem tünetmentes, az MR legutóbb mutatott romlást, a következő májusban lesz aktuális.

Nincsenek nagy tünetek, csak zsibbadás éjjel, szédülések, kettöslátás, elfáradok 1-2 km gyaloglástól. Pont elég, hogy zavarjon, és ne tudjam figyelmem kívül hagyni. Meg arra is elég, hogy tudjam magam korholni, hogy ennyitől nem kellene hisztizni, jobb lenne csendben tűrni és elfogadni. "Megérdemelted" mondja egy szigorú hang a fejemben. De hogy mivel és miért, azt nem.

18. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 22:42
Aki így gondolja annak kívánom élje meg ezt a betegséget.
febr. 17. 22:13
Sokszor írod hogy nem tudod elfogadni. Romlik az állapotod? A betegséghez való hozzáállásod nagyon befolyásolja a hogylétedet. Írtam mar neked régebben hogy nem törvényszerű az állapotod romlása. Főleg ha nem beszéled be magadnak. Kívánom hogy neked is úgy legyen mint egyik ismerősöm anyukájának. Több mint 40 éve derült ki nála és nem romlott igazán az állapota. Évente párszor a kezén érzi, kap valami injekciót és minden ok. Az orvosok is csak néznek,de ilyen is van. Nem törvényszerü a romlás. Betegség tudata sosem volt. Már 70 fölött van. A két lánya szerencsére nem örökölte.
16. Channa* (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 21:10

Simán lehet, hogy az agyadra ment;)

De én most a frontra gondolok. Mindenkit megvisel ez most.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Libikóka)
febr. 17. 20:45

Azt erősíti, hogy sajnálni kell.

Amúgy semmi, van helye és ideje

febr. 17. 20:39

Rájöttem, hogy minden hétvégén legalább az egyik napon alszom nap közben.

Meg most épp úgy érzem, hogy nem vagyok sem elég összeszedett, sem elég hatékony munka terén.

Valahogy az sem segít ha ostorozom magam, nem leszek összeszedettebb, sem hatékonyabb tőle.

13. libikóka (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 20:29
Akkor egy gondolat,,mi baj az együttérzéssel?
febr. 17. 20:26

Bele lehet kenyelmesedni igen mint ahogy en egy masik allapotba kenyelmesedtem bele mashogyan. De nem csak emiatt lehetsz faradt, lehetnek csak siman kialvatlan napjaid, elfaradhatsz valami egeszen masban is. Szerintem az onmagaban egy lelkileg kimerito dolog hogy tudod magadrol, hogy ez az eleted vegeig el fog kiserni es semmi nem mulasztja el.

De idonkent, amikor ok nelkul erzed magad faradtnak, megengedhetsz magadnak egy kis kenyeskedest, hogy te marpedig most igenis azert vagy faradt, mert SM-ed van. Azert onmagunknak szerintem nem erdemes az ellensege lenni. Nehanapjan lehetunk gyengebbek is, maskor meg majd erosebbek leszunk.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Libikóka)
febr. 17. 20:20

Ha azt írom, hogy érintett vagyok, együttérzés jön, pedig itt a gondolatokon van a hangsúl. Mindegy, hogy kívülálló gondolatai vagy érintetté, vagy helyes vagy helytelen gondolatok.

Igazából helytelen gondolatok, de nehéz megszabadulni tőlük, ráadásul valószínű, hogy a kórkép részei.

febr. 17. 20:09

Most akkor félreértettem az írásod?(Persze nem véletlenül)

Mert úgy jött le ,hogy nem vagy érintett.

Ha az vagy ,elnézést kérek.

Csak írjál világosan🙏

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
febr. 17. 20:03

Te mit tudsz róla?

Hogy kell hozzáállni?

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Libikóka)
febr. 17. 20:01

Fura dolog ez. Mert az egyik felem tudja, hogy ez így hülyeség, hogy helytelen megközelítés, a másik felem meg úgy gondolja, hogy kellő összpontosítással, figyelemmel kiiktatható ez a hiszti, keménynek kell lenni.

Mint abban az Örkény egypercesben:

HOGYLÉTEMRŐL

- Jó napot.

- Jó napot.

- Hogy van?

- Köszönöm, jól.

- És az egészsége hogy szolgál?

- Nincs okom panaszra.

- De minek húzza azt a kötelet maga után?

- Kötelet? - kérdeztem hátrapillantva. - Azok a beleim.

7. libikóka (válaszként erre: 6. - Libikóka)
febr. 17. 19:49
Teljesen mindegy,,,,,
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 19:49
Teljesen mit gondolsz,,de a sületlenséget nem kéne közhírré is tenni.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Channa*)
febr. 17. 19:47
Szerintem nincs igazad, simán az agyamra ment.
4. Enissa (válaszként erre: 3. - Channa*)
febr. 17. 19:38
??? mit A Fi se beteg, ő feltételezi ez a betegség hiszti.
3. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 17. 19:36

Nem, nem kifogás, de most a frontoktól is lehetsz simán fáradt!

Egyébként, nagyon jól csinálod! Én tuti, hogy sokkal nehezebben viselném. Szuper vagy!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook