Valgomed lábbütyökre (beszélgetés)
Nekem elmúlt! Múlt évben sikerült egy vacak csizmát vennem, ami két lábujjam közé csinált bőrkeményedést. Nagyon fájt. Csak 5-6 alkalommal volt rajtam a csizma, de 3 hónapos emléket adott.
Vettem tyúkszemírtó tapaszt, mert azt mondta a patikus, hogy a bőrkeményedésre is jó. És igaza volt! Azóta nem jött elő:D
Na erre én is kíváncsi lennék!
Nekem is kialakuló kalapácsujjam van, ami előszobája a bütyöknek. És én is láttam a hirdetést. - Jó drága!
Aztán bementem egy gyógyászati segédeszközöket áruló boltba és 600-ért vettem egy puha szilikon párnából készült "bakot" ( 3 méretben van) ami a nagy és a következő lábujj közé illesztve próbálja visszaállítani az ízületeket a helyes irányba. Kb. 2 hete hordom. Estére, amikor kiveszem, egész jól néz ki, de több hónapot javasoltak.
És ha be van gyulladva az ízület, akkor az sajnos fáj. Ilyenkor muszáj az orvos.
A bőrkeményedést le lehet vágni, nem? Akkor nem nyomja a cipő.
Egyébként nem fog elmúlni, nekem is lett valamelyik "jó" cipőmtől, és mindig előjön.
Egyetértek: felesleges pénzkidobás.
Ki kell választani a jó lábbelit, ami nem engedi kialakulni a bütyköt. Ma mégis sikerül beszereznünk (akár genetikai okok miatt is), marad a kés. Nekem április elsején, én június 17-én voltak a műtétjeim. Az orvos javaslatára pár száz Ft-ért vásároltam szilikonos lábujjköz tartót. Annál több nem is kell.
Nem azt kell nézni, milyen csini (netán olcsó) a cipő, hanem azt, hogy melyik nem tesz kárt a lábunkban.
sziasztok, jo,hogy ratalaltam erre a forumra :)
dolgoztam kulfoldon fel evet gyarban es kotelezo volt az acelbetetes cipo :\ a kislabujjaimon borkemenyedes lett ami nagyon tud fajni mikor orakat cipoben vagyok, pedig sima utcai sport cipo. Ez el fog mulni idovel? Igazabol most barmilyen cipot hordok faj :( koszonom az infokat
Ha nem rég alakult ki, akkor lehet elég egy cipő kidobása.
Nekem a kisujjamnál lett egy-gey dudor, ami olyan volt, mint a bütyök. A doki mondta, hogy megműthetné, de hosszú a felépülés és inkább jöjjek rá, hogy melyik cipőm csinálta. Igaza lett! El is múlt a "bütyköm":D