Valaki segítsen mit jelent a Douglasban folyadék észlelhető? (beszélgetés)
Kedveseim!
Zebracsikó pontos, korrekt választ adott.
Soha nem a szomszédasszonyt kell kérdezni, ha beteg vagy.
és ki vette nálad észre
nődoki?
teljesen jó szándékkal:)) csak van, aki hipochonder, és magára veszi a betegségeket. csak ezért kérdeztem:) hát, nekem összetett. én valószínűleg szüléskor fertőződtem.
Lett egy petefészek gyulladásom, amit kezeltek gyógyszeresen. akkor az ügyeletes orvos nem tulajdonított jelentőséget az UH-n látható folyadéknak. azt mondta még vér.
később a nőgyógyászom nézte, de úgy tűnt egyre kevesebb.
1 hónappal később teljesen más dolog miatt megultrahangoztak, és akkor derült ki, hogy ott a folyadék, és nagy mennyiségű. ml-re nem tudom mennyi volt. Hosszas vizsgálatok után engem végül megműtöttek, mert nem tudták mi okozza, honnan származik. Műtétkor derült ki, hogy hashártyagyulladással éldegéltem. ( aminek a tüneteit valószínűleg elnyomta a petefészekre kapott gyógyszer, de meg nem gyógyította.
szóval nekem teljes hasfeltárás volt, de utána meggyógyultam:)
igen na ennél a dokinál először voltam,meg utoljára is!
nekem is volt vesemedence gyulladásom 2hétig voltam korházba
nem vagy hajlamos Magadra venni a dolgokat?
mert csak akkor írom le
valamilyen fertőzés. nekem is volt.
Nekem hashártyagyulladás okozta
köszi szerinted mi volt az első dolgom,
ha nem tudsz segiteni ,ne irj
köszi
nem
nagyon fáj a vesém,magas lázam van,nem marad meg bennem semmi,elküldtek urologiára,és ott irtáka papiromra,de nem mondta doki hogy ez van,mert akkor rákérdeztem volna!
olvasgattam róla,de méhen kivűli terhes nem lehetek mivel régota nincs szexuális kapcsolatom
innen másoltam:
"Kérdés:
Mi a Douglas folyadék? Normális, ha valakinél ilyet találnak?
Augusztusban volt egy méhen kívüli terhességem, megműtöttek. Most ismét a terhesség jeleit vélem felfedezni magamon, de a patika teszt pozitív. Az orvos laborvizsgálatot kért. Mekkora esélyem van hogy ismét méhen kívüli legyen? És ha méhen kívüli, hogyan tovább?
Válasz:
A Douglas üreg, a hasüreg egy része, amely a hüvely felső szélével érintkezik. Itt meggyűlhet a hasüregben lévő folyadék, például vér is. Komolyabb mennyiségű Douglasban lévő folyadék nem normális lelet.
A méhen kívüli terhesség eltávolítása után a petevezetőn sokszor alakul ki olyan állapot, ami miatt valóban gyakoribb az ismételt méhen kívüli terhesség kialakulása. Ennek megelőzésére sajnos Ön semmit nem tud tenni, de azért az esetek döntő többségében szerencsére nem ismétlődik a kórkép.
Ha ismét méhen kívüli terhességről van szó, akkor laparoszkópia, vagy gyógyszeres kezelés jöhet szóba.
Dr. Ács Nándor
2003.12.21 "
az egy hely, elég messze a Langerhans-szigetektől :)
de a lényeg, hogy kevés folyadék ált. normális.
na erre nem volt szükségem köszi!
egyébként hasüregben ha minden igaz!
légyszi aki tud segiteni irja már meg ez mi lehet?
azt irták a papiromra,hogy a douglasban 46mm-es folyadékstruktúra észlelhető!
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen folyadékot iszik?
- Szülés után nagy maradt a hasam, aki tud, kérem segítsen nekem!
- Lányok, Asszonyok, kérem segítsenek! Feleségem 10 hetes terhes, most derült ki....
- Logikai feladat, nem boldogulok vele! Aki tud segitsen!
- Aki tud németül az kérem segítsen!
- A beágyazódásos barnázás körübelül hány napig észlelhető?