Vajon mitől függ boldogságunk? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vajon mitől függ boldogságunk?
Két embertől függ a boldogság és attól is természetesen hogyan és miként alakítjuk és, ha történetesen jól írányítjuk akkor sokáig élvezhetik ezt a szép örömteli pillanatot.
Üdvözlettel: Ágnes
Szeretve lenni!
Ölelés, érzelmi és anyagi biztonság, egészség, hivatás!(nem a munka), boldoggá tenni másokat. Adni, adni, adni. A hobbim,a kutyám tekintete, ebéd közben nézni a családomat, világot látni (a hazámban is!).
Állandóság, itthoni nyugalom. Rávenni magam olyasmire, amit utálok elvégezni, aztán körülnézni. Elismerés, dícséret.
Tiszta lelkiismeret.
Nekem talán ennyi, de biztos kihagytam sok mindent..
Őszinte beszélgetések hiányoznak sok párkapcsolatból, meg egyáltalán a beszélgetések. Nemrég mondta valaki, hogy nem egymás mellett kell élni, hanem egymással. Nagyon fontos, hogy naponta beszélgess társaddal, fél órát, hetente 4-5 órát, havonta tölts el csak vele 1 napot, ezek után harmonikusabb lesz az egymással élés.
És ezt egy 22 éves fiatal mondta, azóta megpróbálok eszerint élni és jobb.
A boldogság 50 % ban genetikai tényező.
10 % a körülmény.
40% ban pedig rajtunk múlik,hogy viszonyulunk a tényekhez.
Elfogadjuk és beletörődünk vagy a legjobb tudásunk szerint változtatunk.hogy jobb legyen!
"Mások őszinte szeretete,
fizikai és leki egészség,
elég vagyon hogy rendelkezz választási lehetőségekkel,
és elég idő, hogy mindezt élvezni is tudd."
A boldogság nem cél, hanem lelkiállapot
főleg magunktól, csak így egyszerűen.
:)
De igen tényleg nagyon szép ez is meg sok más leírt gondolat is:)
Valóban ha optimistán, pozítivan tekintsz a világba, az emberekre biztos, hogy szebbek, jobbak és főleg boldogabbal lesznek a napjaid. Nevess sokat, és lelked megtelik örömmel, boldogsággal:)
Most találtam rá erre a fórumra,gyönyörű gondolatokat,idézeteket irtatok.
Szerintem boldog csak az lehet,aki AKAR boldog lenni...,és nem elég akarni,tenni kell érte,nem is keveset.
William Blake következő négy sora, akár a mottóm is lehetne:
"Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget.
Egy pillanatban az örökkévalóságot,
S tartsd tenyeredben a végtelent."
Hát nem gyönyörű?
Egy nagyon szép Babits idézetet olvastam ma, amitől jobb lett a kedvem, meg persze a napocskától is ami kisütött végre. Szeretném, ha másokat is jobb kedvre derítene:
"Mindenik embernek a lelkében dal van
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek SZÉP a lelkében az ének
Az hallja a mások énekét is szépnek."
Vannak úgymond véletlenek is, amire nem számítunk! - de: Sorsának mindenki maga a kovács.
Higgyétek el, hogy elég sok pofont kaptam - kapunk a sorstól, de mindig ha van hited és akaratod, bármilyen nehézszéget le tudsz küzdeni.
A gyerekeimet is arra tanítom, hogy pozítívan kell a dolgokhoz állni, és így sokkal könyebb.
Üdv Cicabogyó!
nagyon szívesen, én is nemrég találtam egy verses fórumon, gondoltam ide illik a mondanivalója.
További ajánlott fórumok:
- Milyen íze van a boldogságak?
- Napi hány érintésre van szüksége az embernek a boldogsághoz?
- Létezik felhőtlen boldogság?
- Ha megtaláltuk a boldogságot, vajon miért kacsintgatunk olykor másfelé?
- Ha a boldogságot az endorfin okozza, a szomorúság vajon mitől van? Ha a szerelem pusztán hormonok műve, vajon van ellenszer?
- Vajon egy gyerek személyisége mitől függ leginkább?