Vadászengedély, fegyvertartási engedély (beszélgetés)
Először is kell egy tanfolyam, ami szerintem ilyen 4o - 5o ezer forint körül van. Vadásztanfolyam, szerintem minden nagyobb városban indul bizonyos időközönként.
Az vizsgával zárul, szerintem lövés is van a vizsgában, de az is lehet, hogy külön modul.
A lőfegyverhez orvosi alkalmasság kell, szerintem teljesen mindegy, hogy sörétes, vagy golyós, de a fegyver engedélyköteles.
Amikor ez megvan, akkor keresel egy szimpatikus vadásztársaságot. Sok helyre, csak ajánlással lehet bejutni, szerencsés, ha van olyan haverod, barátod, kollégád, aki szintén vadászik.
Egy jobb, valamire való pusek olyan 3-4oo.ooo körül van, ha van valami öreg ismerős, aki már el akarja adni a puskáját, akkor jó kis fegyverre lehet szert tenni általa.
Ami igazán necces az a vt-tagság. vadásztársasága válogatja. Hallottam már olyat, hogy a belépési tagdij milliós nagyságrendű volt, de van olyan is, hogy ha földtulajdonos vagy, akkor egyszerűbb.
szóval kell neked egy vadászvizsga, egy fegyvertartási engedély, egy fegyver, egy fegyverszekrény, és egy vadásztársasági tagság. Nem árt, ha van ruhád, cipőd, késed, terepjáród.
bizonyos vt-knél megvan, hogy mennyibe kerül a vad kilövése. Nem olcsó, de az egész vadászat, hogy úgy mondjam, úri passzió :)
1. pénz (sok),
2. vadásztársasági tagság,
3. orvosi vizsgálat,
4. tanfolyam,
5. vizsga.
További ajánlott fórumok:
- A 15 éves lányom hazaállított 3 lyukkal a fülében. Ezeket a "szakembereket" nem szabályozza semmi? Pl. szülői engedély, vagy valami más?
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Jelzálogjog törlési engedély kiadása bank részéről
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?