Jelzálogjog törlési engedély kiadása bank részéről (beszélgetés)
Szia!
Ha a tulajdonilapon az van, hogy 15 ezer Ft jelzálogjog van fenn tartva vki részére, akkor az annyis. Egyszerűen belekerül az adásvételibe, hogy rendezze és mutassa be hogy széljegyre került a törlési kérelem. Akkor lesz teljesen kifizetve az ingatlan részére ha tehermentes lesz. Ha ez nincs benne a vevőt terheli az ingatlan jelzáloga. Hiszen annak tudatában vásárolta meg, hogy terhelt.
Sziasztok
Olyan kerdesem lenne hogy szeretnenk egy ingatlant megvasarolni amin a foldhivatali bejegyzes alapjan 15.000ft tartozas van szerintetek ez lehet tobb is vagy tenylegesen csak ennyi es ha ezt kifizeti az elado mielott adasvetelit irunk de nem torolteti csak akkor toroltetjuk ha mar megvettuk az ingatlant abbol lehet gond?
Szia!
Nem tudom érdekes e még, nekünk az ügyvéd 8 munkanapot mondott, banktól függetlenül. Nagy bankban voltunk intézni, mert kell rá megfelelő embertől aláírás és egyből kiállították. Nálunk a kisebb fiókban megmondták hova kell menni érte.
SZiasztok!
Van valakinek tapasztalata CIB bank jelzálog törlési engedéllyel kapcsolatban? AZt mondták, hogy 30 napnál előbb nem tudják kiadni.Valóban így lehet? köszi
Gondolom, az ügyintéző a főnökével egyeztette, hogy mit csináljon, végülis ez egyedi eset.
Ha azt mondta az ügyintéző, hogy elfogadja azokat az iratokat, amiket vittél, akkor remélhetőleg már rendben lesz az ügyetek.
Amiért nem értem: A leírásból nem igazán derült ki, hogy a folyósítás feltétele e a törlés igazolás.
Ha kifizették a vételárat, akkor minek a feltétele? Az biztos, hogy nem a folyósításé.
Hogy járhat rosszul? Hogy lehet a szerződés semmis?
A pénzt, ha kifolyósították, akkor azt vissza nem veszik.
Azért jó lenne tudni, hogy az a 15 nap mire van írva....
Rendben.
Megírom majd.
Sziasztok !
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Tegnap délután bementem az o.p-be, ahová vittem a c.b bank által kiadott hiteltörténeti kimutatást, amit e-mailben küldtek át nekem tegnap délután.
Az o.p-s ügyintéző fogta, elvitte valakihez, és úgy jött vissza, hogy minden rendben lesz. Kérdeztem, hogy nem kell módosítani a vevőink hitelszerződését? azt mondta, hogy nem kell.
Úgyhogy nem vagyok maradéktalanul nyugodt, mert pont ez az ügyintéző mondta 1 nappal korábban, hogy ő látott már ilyet..
Most talán egy fokkal nyugodtabb vagyok, majd akkor leszek teljesen, ha megvan a c.b törlése...
Jól értelmezted.
Így történt.
Én is az ügyvédet venném elő. Azt neki kellett volna kiszámolnia, hogy a technikai ügyintézés beleférjen a banki határidőkbe. Az OTP 90 napot dolgozott rajta, a CIB a 30 napot teljesíti. Ezt az ügyvédnek tudnia kellene. Ha nem rendezi a helyzetet az OTP-vel, akkor helyezzék kilátásba, hogy beperelték őt hibás szerződéskötésért. Nem kevés pénzbe kerül egy szerződés, ezért garanciát kell nyújtania.
Azt tudom, hogy a CIB-nél komoly torlódás van.
Én ezt az egészet nem értem!
Az általad eladott ingatlant kifizették? Mert törlés csak akkor van, ha kifizetik. Ha kifizették, akkor milyen hitelről van szó? Nem abból lett kifizetve?
Lehet közben ő is vett új ingatlant.
Adott ügyben én is eladóként értelmeztem.
?
Eladói, vagy vevői oldalon vagy?
(eddig azt hittem, hogy eladó vagy)
Az a tapasztalat, hogy amikor egy jól fizető ügyfél (értsd fejőstehén) szeretne kicsúszni a karmaikból, akkor nem túl segítőkészek.
Szerezz egy jó ügyvédet, aki szétcsap köztük.
További ajánlott fórumok:
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- A 15 éves lányom hazaállított 3 lyukkal a fülében. Ezeket a "szakembereket" nem szabályozza semmi? Pl. szülői engedély, vagy valami más?
- Miért akadt ki ennyire az ismerősöm? Jogos volt részéről, hogy azóta rám se bagózik?
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Ez játszma lehet a részéről?
- 2008-ban visszafizettünk egy önkormányzati hitelt, és az lenne a kérdésem, hogy akkor kellett-e illetéket fizetni a jelzálogjog törléséért?