Üzemorvosnak megmondjam? (beszélgetős fórum)
Nem mondhatja el a munkáltatónak. Egyszerűen csak nem ad alkalmas minősítést arra a munkakörre.
Olyan munkakörre ad alkalmas minősítést,amiben nem lesz kitéve a dolgozó egészségkárosodásnak védőfelszereléssel sem.
Mondjuk erre egyébként kíváncsi vagyok; hogy az orvos köteles-e leellenőrizni téged a rendszerben, vagy feltételezi, hogy igazat mondtál.
Bár elvileg az üzemorvost is köti a titoktartás, de pl. Ebben az esetben ő jelezné-e a munkáltató felé; hogy epilepszias a munkavallalo es keruljek a zajt, vagy o eldonti, hogy ezt tudomasara kell-e hozni a munkaltatonak vagy sem.
Áruld már el végre, mert még most sem tudjuk, hogy mire megy ki a játék. Miért akarod titokban tartani a betegségedet. Miért éri meg megtéveszteni az orvost ?
Tudod, csak néhány gombnyomás és a számítógép már adja is a ki a Beteg életút adataidat az orvosnak, tehát nyitott könyv az életed...
Veszélyes munkahelyeken egyértelműen minden adatodra kíváncsiak.
Nem gúnyolódtam.
De az üzemorvos valszeg le se fossa... ha minimalisan is erdekli feltesz 1-2 kerdest a betegsegerol, aztan mehetsz.
Na mindegy; a lenyeg, hogy ne azert mond el, mert felsz, hogy kiderul. Sztem az uzemorvosok nagyobb resze nem a szakma csucsan van, a kornyezetedbol jo ha tudja vki, a sajat biztonsagod erdekeben.
10 éve nem volt rohama...de lehet - sajnos - és akkor sodorja magát bajba.
Felelősségteljes gondolkodással és tettekkel elkerülhető a baj, minek kockáztatni, megéri ?
...és ne gúnyolódj !
10 éve nem volt rohama...
Hogy sodorná ezzel bajba magát?
Ha lesz 1 rohama, akkor is csak az kell, hogy a kozvetlen kollegak kozul tudja vki, hogy mit kell tenni es mit nem.
Mi lesz a feladatod, fix operatorok vagy sorvezeto lesz a soron?
Nekem az a tapasztalatom, hogy ez attól is függ, hogy az adott orvos feltölti-e egyáltalán a leletet a felhőbe.
Gyógyszereket látni, balesetemről semmi nem volt fenn.
Már elnézést, de az üzemorvos ajánlata alapján adják meg a munkavállalási engedélyt az adott munkakörben, így igenis mindenről érdemes tudnia az üzemorvosnak.
Ja! Ha nem vagy beteges és nem jársz orvoshoz, akkor sem a gyermekorvos, sem pedig a körzeti orvos nem ismeri részleteiben a beteget, így vele se közöljön semmit? Főleg úgy, hogy itt valószínűleg kiskorúról van szó, vagy esetleg egyetemistáról.
Arra ertettem; hogy nem koteles elmondani. En egyebkent nem mondanam el a helyeben, mert nem ismeri az uzemorvost. Sem szakmailag, sem emberileg.
Azt gondolom, ha felnott ember; akkor o is tudja ezt megfeleloen kezelni, semmilyen elonye nem szarmazik abbol, ha elmondja, hatrany viszont erheti.
A szuleiddel, haziorvossal, vagy mas orvossal konzultalnek, de az uzemorvossal nem.
Ezt írtad:
"Nem kell elmondanod."
Ez egyértelmű szerintem. Aztán, mivel nem tudjuk, hogy milyen gyárról és milyen munkakörről van szó, ahogy azt sem tudjuk (és lehet, hogy még ő sincs vele teljesen tisztában), hogy korábban mi váltotta ki nála az epilepsziát, így végképp nem értem, hogy miért is ne kellene elmondja az üzemorvosnak a dolgot?
Nem mondtam, hogy ne mondja el.
En nem szeretnem, ha egy gyerekkori epilepszia miatt nagyobb hatrany erne a munkavallalasnal.
Feltetelezem, hogy nem diszkoba megy pultozni.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy üzemorvos felírhat-e fürdőjegyet, vagy kizárólag reumatológus teheti meg?
- Hisztek a mindenféle horoszkópokban, amik előre megmondják, milyen nemű babád fog születni?
- Szombathelyen van olyan orvos, aki kerek-perec megmondja, hogy mennyi lesz a szülés, ha őt választod?
- Mi történik ha üzemorvosi vizsgálaton magas lesz a vérnyomásom?
- Én nem értem, hogy miért nő létemre kellene megmondjam,...
- Köteles vagyok a saját cégem üzemorvosához menni?