Köteles vagyok a saját cégem üzemorvosához menni? (tudásbázis)
Ez így van, ahogy írtad. A cég üzemorvosához elviheted a máshol készült leleteidet, simán elfogadják. A mi üzemorvosunk elfogadja a sima mellkas rtg. eredményt is. Pl. nekem műtétem volt és előtte volt mellkas rtg, hát nem fogok még egyszer tüdőszűrésre menni, hanem csatolom a rtg. eredményt.
De a leletek birtokában, akár csatoltad a régit, akár ő csináltatja a vizsgálatot, az adott cég üzemorvosa dönti el, hogy alkalmas vagy-e az adott cégnél munkát végezni. Ezt más üzemorvos, aki 100-200 km-rel odébb van, nem döntheti el, mivel nem ismer(heti)i az adott céget, és annak munkaalkalmassági követelményeit.
Lehet, hogy a törvény ez, de hidd el, hogy lehet másként is, ahogy írtam is. Ha pl. járok évente tüdőszűrésre, akkor nem fogadja el az üzemorvos? Hanem elküld ismét, hátha kapok tőle valami súlyos betegséget?
Az én cégem fizeti évente 1x a vizsgálatokat, de ha 3 hónapon belül részt vettem vérvételen, EKG-n, vérnyomásmérésen, stb. és 1 éven belül tüdőszűrésen, akkor azt csak leteszik a cuccaim közé.
Nem minden orvos rendelkezik az "üzemorvosi tevékenység" végzésének jogosultságával. Ehhez is külön engedéllyel, országos nyilvántartásban való részvétellel kell az orvosoknak rendelkezniük.
Minden vállalkozás köteles írásos szerződést kötni valamelyik "üzemorvossal", hogy évente hány főt (lehetőleg név szerint előre lejelentve) fog hozzá küldeni ilyen célból. És ezen vizsgálatok elvégzését az üzemorvos részére számla ellenében fizeti!!!!
Csak olyan dolgozót foglalkoztathat, aki attól az üzemorvostól viszi az igazolást, akivel őneki szerződése van!!!
Ja, akkor nem! :)))
Bocsánat! ;)
Nem tudom, Remoni ötletével élnék, megkeresném írásban a munkáltatót.
Lehet azért nem fogadják el, nehogy valaki "megvegyen egy orvost", Persze sok függ a munkakörtől is. Gondolom egy pilóta köteles egy katonai kórházban kivizsgáltatni magát, míg más a helyzet egy irodai alkalmazottnál.
Gyesről mennék vissza 1 hónap múlva. Jövő héten kellene bemennem, de nehezen oldanám meg az utazást. Inkább helyben intézném.
Nem is értem miért nem ér rá az első munkanapomon.
További ajánlott fórumok:
- A 90 éves apai nagyanyám tartásáról kizárólag én vagyok köteles gondoskodni?
- Valaki mondja már meg, hogy köteles vagyok-e eltűrni nap mint nap a két emelettel lentebbről felhallatszó ütemes lüktető tam- tam zenét?
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Játszótérről, focipályáról folyamatosan berúgják az udvarunkba a labdát. Köteles vagyok visszaadni?
- Ha a szomszéd felújít, kit vagyok köteles beengedni?
- Egy üzemorvos kötelességei...