Unalom űző játékok a hosszú szürke téli napokra ! (beszélgetés)
gyurma-festés
:)
attol h hideg van miért kellene a szobában ülni?
csak fel kell öltözni megfelelően és máris sipirc kifelé :)
otthon lehet építőkockázni, golyópájázni ... ezek is fejlesztik a kis agyát+ a kezét, vagy rajzolni-színezni, mesélni, meséltetni, fényjáték vagy épp diavetítő, vagy elrejtünk valamit amíg a ygerek kimegy és meg kell találnia ( gyorsan megtanulhatja a jobbra-balrát akár ) vagy írányítani h hideg-meleg, bekötött szemmel kitalálni h mi van a pl terítő alatt (cerüza, autó, akármi)
lehetne divatbemutatósat is....
most aztán van ötletem csak amikor a lányom unatkozik nem jut eszembe semmi :)
gyerekekkel nem játszunk papás -mamást!sajnos abból eleget látnak a tv-ben fő műsorídőben így is kínos nekik megmagyarázni :-)
ez akár lehetne egymásik forumtáma de most maradjunk a GYEREKEKNÉL!
ez a papíros ki mit csinál tényleg aranyos majd kiprobáljuk!
én még kitaláltam régi fa vázas tv keretétből csináltunk bábszínházat kukoricacsuhéból meg bábokat ,meg vannak kész kesztyűbábok is a gyerekek nagyon élvezik tv színházat:-)
Ki? Kivel? Hol? Mit csinál?
4 papírra kell leírni külön ezeket a kérdőszokat, ezeket a papirokat szétosztjátok, mindenki kap egyet és válaszol a kérdésre írásban úgy, hogy a másik ne lássa. Ha készen van mindenki, ebben a sorrendben fel lehet olvasni és vicces dolgok jönnek ki :)
Pl. Ki? apu. Kivel? a kutyával. Hol? asztalon. Mit csinál? röfög.
Tovább lehet folytatni, míg ki nem fogytok a szavakbol :)
indul a téli ötletbörzde !
Hamarosan beköszönt a tél ,a napalok hosszúak és hidegek lesznek ,egyre kevesebbet lehetnek kint a szabadba gyerekek .
mit lehet játszani egy kisgyermekekkel ami érdekes ,figyelem felkeltő és leköti őket is.
gyermekorom játékai pl:amerikából jöttünk,szobrocskáim változatok át ...
ilyen közöségi játékokra gondoltam amihez nem kell más csak esetleg papír és író eszköz.
ha tud valaki ilyen unaloműző játékokat szívesen fogadom!
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiú lányos játékokkal szeret játszani
- Te mennyire engednél 9 éves gyereknek 18 év feletti öldöklős, zombis, gyilkolós, verekedős filmeket, pc játékokat nézni, játszani?
- Mit szólnál hozzá, ha a volt férjed egyszercsak el szeretné vinni napokra a 3 éves gyerekedet, úgy hogy a gyerek nem is ismeri?
- Hány éves kortól vannak számítógépes játékok?
- Felvennétek hétköznapokra hosszú farmerhoz olyan fekete magassarkút aminek az orránál egy kis arany dísz van?
- Érdekes elfoglaltságok, játékok gyerekeknek hosszú őszi és téli napokra