Új Raf Pol King babakocsi tapasztalatok, kinek hogyan vált be... (beszélgetés)
Sziasztok,
véletlen találtam rá erre a fórumra, gondoltam leírom a tapasztalataim...:D
Nekem Raf Pol King babakocsim van, lassan egy hónapja használjuk a poronttyal:D nekem is a színek, az ára (...) és nem mellesleg a 2 év gari volt a döntő érv. Ami nagyon fontos, hogy aki szintén ezt választja, mindenképp szánjon plusz pénzt a bolygósítható kerekekre. (ahol én vettem, ott asszem plusz 5 ezer lett volna...) Én anno nem kértem, már nagyon bánom, mert elég nehezen irányítható a kocsi ezekkel a fix kerekkel.
A másik dolog, hogy nekem egy kicsit nehéz a kocsi maga... Ugyan csak néhány lépcsőn kell felemelnem, de van súlya rendesen, pedig a gyerek még csak 4,5 kg...
Ezeket leszámítva nagyon meg vagyok vele elégedve, és bátran merem ajánlani bárkinek.
Jah, nekünk volt autós hordozónk, így elég volt a 2 funkciós kocsi... Próbaképp rátettem a kocsira a hordozót és nagyon fixen megül rajta... (mindenféle rögzítés nélkül)
ha a Kunerttel hasonlítjuk, és ha nem szempont a felfújható kerék, akkor mindenképpen a RAF-POL nyert
de ha akarjátok, szívesen összehasonlítom más kocsikkal is, úgyis lassan nekünk is döntenünk kellene, hogy most akkor tényleg RAF-POL-t vegyünk, vagy érdemes még keresgélni
igazából nem tudom milyen kocsi lenne versenyben a raf-pollal ilyen árban és felszereltésggel, de ha van ötletetek, szívesen veszem és akkor készítek egy újabb csinos kis összehasonlítást :)
Ezt mondjuk nem is tudtam. :S Én egyszerűen megoldom ezt a problémát, az adaptert az autóban hagyom. :D
Szerintem tökéletes babakocsi nincs. :)
Kedves TarnaiNori!
Mint már majd' egy éve Raf-Pol Fenix kocsi tulajdonos anyuka feltételezhető, hogy nem én néztem ki a Sivert, ugyanis arra nincs szükségem, a Fenix-szel maximálisan elégedett vagyok! :) Ahogy az szintén olvasható korábbi hozzászólásaimban, más hívta fel rá figyelmünket itt a fórumon. Mindössze elképedésemet fejeztem ki az irányba, hogy mennyire hasonló a két típus.
További jó tanakodást, majd szerencsés vásárlást Mindenkinek! :)
Még annyi, hogy bár nem tudom más kocsiknál ezt hogyan oldották meg, a Fenixnel szerintem természetes a plusz "alkatrész" a hordozóhoz. Ugyanis a mózes és a sportrész sokkal hosszabb és szélesebb is a hordozónál, nem egy, hanem két ponton csatlakozik a vázhoz, ami elvárható, márcsak biztonság szempontjából is egy babakocsi esetében. A kis sínek felpattintása pedig gyerekjáték, ahogy tárolásának megoldása is véleményem szerint...
Ja és még egy fontos dolog eszembe jutott a RAF-POL-lal kapcsolatban, ami viszont nem tetszett.
A hordozót nem lehet csak úgy pikk-pakk rátenni a vázra, hanem előbb fel kell pattintani a váz 2 oldalára egy 10-10 centis műanyag adaptert és csak ezután lehet a hordozót rátenni.
Egyrészt macerás kicsit a dolog, másrészt mi van, ha otthon felejtem az adaptereket, vagy ami még rosszabb ha elvesztem, elkeverem, nem találom, a gyerek elkeveri, stb. stb.
Nem tudom ez más babakocsiknál hogyan működik, de ez a RAF-POL-nál nekem nagyon nem tetszett.
Tökéletes babakocsit direkt nem gyártanak? :)
@Gabriel80:
1. Igen, a 2 év azért 2 év. Általában 1 év a kötelező.
2. A kép alapján ne ítélj, nem mindegy milyen távolságról lett fotózva a 2 babakocsi... A számok viszont nem hazudnak :)
A kerékátmérő szerintem csak azért nagyobb a Kunertnél, mert annak gumis kerekei vannak, és ugye a guminak is van egy magassága, szerintem csak ezért lett nagyobb az átmérője.
Amúgy a Kunertnek egy írországi leírásban olvastam, hogy ott 2 fajta kerékkel is rendelhető, vagyis a Kunert is rendelhető nem gumis verzióban, és akkor felteszem a kerékátmérő is ugyanakkora lenne, mint a RAF-POL kerekei.
Ja, és írországban átszámítva 85e Ft körül van...
3. hát most hogy felfújható, vagy habosított, az melyik és miért jobb, ebben nem tudok nyilatkozni. segítség? :)
Hogy melyik a jobb? A gumis vagy a habosított műanyag? Nekem a gumis szimpatikusabb és szerintem csendesebb is, de mivel lusta vagyok (pumpálás) és félek a meghibásodástól (kilyukadás), ezért mi műanyag kerekűt fogunk venni.
4. Igen a nyitott méret nem számít, ezért sem zöldítettem be, összecsukott állapotban is csak a magsságuk között van különbség, ott viszont jelentős 12-cm-rel alacsonyabb a RAF-POL, ami azért nem csekély
5. Bár minimális a különbség, az a pár ezer Ft is számít, l.: megspórolod a postaköltséget a babakocsi megrendelésekor (már ha van és már ha rendeled) :)
6. Igen, tudtommal a Kunerthez is ugyanazok a tartozékok vannak, mint a Raf-Polhoz.
Na akkor a linkhez szólnék hozzá. :)
Nagyon szuperül linkeltél, és tényleg minden látszik, ahogy kell. :)
1. a garancia egyértelműen a Raf Pol mellett szól. :)
2. olyan furi a kerék mérete... a képen olyan egyértelműnek látszana, hogy a raf pol-nak nagyobb... amúgy élőben hatalmas a raf pol kereke, ha a kunerté nagyobb, hát akkor az már extra hatalmas. ez nem hinném, hogy előnye lenne a kunertnek, elég a raf pol méret is. :D
3. hát most hogy felfújható, vagy habosított, az melyik és miért jobb, ebben nem tudok nyilatkozni. segítség? :)
4. a méret nyitott állapotban nem hinném, hogy sokat számít, mármint az a pár cm különbség, zárt állapotban meg egyértelmű, hogy az a jobb, hogy minél kisebb. Tehát megint egy pont a raf pol javára.
5. és ha az árat nézzük, akkor is a raf pol javára írjuk a pontot. :)
6. ja és a mózes és sportrész: mózesnél raf pol a nyertes, sportrésznél nem hiszem, hogy az az egy cm számít. :)
Amúgy a tartozékok ugyanúgy járnak Kunerthez is, mint Raf pol-hoz?
@Ennész: jobban utánanéztem, és az áltlad kinézett Kunert Silverre csak 1 év a garancia, más típusú Kunert babakocsit hirdettek 2 év garival, de lehet hogy ott is csak elírták az évek számát :)
Amúgy, hogy jobban átlássuk a Raf-Pol és a Kunert közötti különbségeket és hasonlóságokat feltöltöttem az adatlapomra 1 képet, egymás mellé téve a Raf-Pol és a Kunert kocsit + alá írva az adataikat, amit neten találtam. Zöld színnel kiemeltem, hogy melyik paraméter a jobb.
Belinkelem ide is, hátha engedik :)
@Ennész: nem mondtam, hogy a Kunerthez nincs garancia, de most a kedvedért utánanéztem neten. És bár hivatalos infót nem találtam, de a vaterán hirdet valaki más típusú Kunert babakocsit, és arra is 2 év garanciát ír, úgyhogy ezek szerint a RAF-POL-ra és a Kunertre is 2 év a gari.
Szerintem ezek után teljesen mindegy melyiket veszi meg az ember, de esküszöm egymás mellé teszem a 2 babakocsi képét, alá meg az adatait, és feltöltöm ide a képet, legalább én is átlátnám a különbséget
Teljesen jogos. :) Én bátran belevágtam a rendelésbe, és most itt van. :D Drágámnak megmutattam képen, elmondtam, hogy milyen, és rendeltem is. :) De persze előtte néztem órákon, napokon keresztül, hogy milyen is lenne jó. :)
A king volt az első számú 'gyanúsított', de ugye ahhoz nincs külön hordozó, és ha már veszek hozzá, akkor árban ugyanott vagyok. Továbbá a king-nél nem tudod csak a vázat berakni a kocsiba, mert nem szétszerelhető... azt hiszem...
Ja és a fenixet akciósan vettem, tizenpár ezerrel olcsóbban. :)
Szia. :)
Kotyogjál, azért van a fórum. :D
Amúgy igen a szelep tévesztett meg. :D
A kunertet meg a neten úgy láttam, hogy kisebb a kereke, persze nem néztem utána, csak kép alapján ítéltem. :)
Sziasztok!
Eddig csak olvastalak bennetek, de most bele is kotyogok, ha nem bánjátok :)
Először is: volt szerencsém élőben találkozni egy RAF-POL babakocsival.
@Gabriel80, azt írtad, hogy
"Szuperek a kerekek, jó nagyok, és felfújhatóak"
Úgy tudom a RAF-POL kerekei habosított műanyagok, nem gumiból vannak, ezért fel sem lehet őket fújni :) Igaz az abroncson van egy műanyag alibi szelep ami csak dizájnelem, funkciója nincs :) Szerinem az tévesztett meg téged is.
@Ennész: én is megnéztem a Kunertet a neten, szerintem a Kunert és a RAF-POL egymás klónjai, úgy is mondhatnám, hogy kétpetéjű ikertestvérek :)
@Gabriel80: "A kerekei azok kisebbek a Kunertnek az tény" állítással vitába szállnék, neten keresgélve ugyanis az jött ki, hogy
RAF-POL kerékmérete: csapágyazott tömör kerekek, első (23 cm) hátsó (27,5 cm)
KUNERT kerékmérete: - első kerekei 25 cm-esek bolygósíthatóak és fixálhatóak, hátsó kerekei 29 cm-esek
vagyis a KUNERT jóval nagyobb.
Ennek ellenére mi is RAF-POL-t vogunk valószínűleg venni, mér csak a 2 év garancia miatt is, amit adnak rá!
Nóri
Nem rossz a baby design sprint sem. :)
Árban is teljesen jó. :)
Jogos, amit írsz. :) Tényleg én is egy dolog miatt választottam a fenix-et, vagyis kettő. :D
A legfőbb ok, hogy ha autózunk valahová, márpedig szoktunk nem keveset, akkor nem kell az egész babakocsit a csomagtartóba tuszkolni, csak elég a hordozót. :)
A másik ok meg a kerekei nagyok, és ez tetszik. :)
Szerintem nem nehéz megszokni. Nyilván egy bolygós után kell idő, de megszokható. :)
Amúgy a Kingnek, meg a Smartnak egyáltalán nincs bolygósított változata?
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen márkájú multifunkciós babakocsit ajánlana, neki melyik vált be?
- 3kerekű babakocsival kapcsolatban mi a véleményetek, tapasztalatotok?
- Graco Mirage Plus TS Babakocsi Gianni .. Tapasztalata van valakinek?
- Babakocsi tapasztalat
- Sport babakocsi tapasztalatok
- Testvérbabakocsi vagy testvérfellépő? Kinek melyik vált be vagy hogy oldottad meg ha 2 kicsivel kellett közlekedni?