Új munkahelynél kinek kell állnia az egészségügyi könyv árát? (tudásbázis)
Bevett szokás a vendéglátásban a próbanap. Szinte nincs is olyan hely, ahol nincs... Nagyon ritka ha azt kifizetik. Sokszor az átmeneti emberhiányt pótolják ezzel, behív pár próbanaposat, és napokra megvan az ingyen munkaerő......
A kiskönyv tapasztalatom szerint megbeszélés kérdése. Sokan alapból úgy keresnek embert, h legyen érvényes. Aztán ha azt akarod legyen esélyed, inkább megcsináltatod saját ktg.-en.
Ha csak szóban egyeztetek meg, nem tudsz csinálni semmit. Saját tapasztalat sajnos, csak nekem sokkal több pénzem bánta.
Én semmit sem írtam alá,mi magunk között egyeztünk meg h forgalom utána fizetést fogok kapni.
En ezzel nem is kötözködtem.
Alkalmival voltam lejelentve,jelenléti ívet írtam és ennyi.
Mert szerinte a csavaros ,,,,olasz,,, fagyinak mindegyiknek ugyan olyannak kell lennie.
Nem értette meg,hogy nem mind1 hogy mennyire fagyaszt a gép.
Azt hitte idióta vagyok és nm tudok kiadni normálisan egy csavaros fagyit,miközben már 3 hete ott voltam.
Az e.ü. könyvet viheted magaddal, ha hasonló munkakörbe mész, akkor van érvényes alkalmasságid.
15 nap már nem próbabap, hanem próbaidő, és a szerződésben leírtak szerint kell kifizetnie.
vendéglátásban bevett szokás, h a próbanapra nem fizetnek. Én nem lepődök meg ilyesmin. Te se tedd. (ugyan nem szabályos, de ez van.)
Az eü kiskönyvet pedig gyakran a munkavállaló állja. Szintén a vendéglátás sajátossága ez.
Ezen felül még azt szeretném megtudni,hogy a próbanapot nem kellett volna kifizetnie a főnökömnek?
A történet annyi h egy büfében dolgoztam majdnem 3 hetet.A főnök egy tahó volt,lényeg h ,,megfenyegetett,, hogy ha nem adok normális kinézetű fagyit akkor másnaptól nem kell mennem.
Nem nyeltem be,mert már előtte is az idegeimre ment a stílusával.
Mondtam neki,hogy jó akkor én már most lelépek.
Se a kis könyvem árát nem fizette ki. 5000-
Se a próbanapomat . 4000-
Se az aznapi munkámat. Kb 2000-
10 napos 12 órás munkáért kaptam : 24.250Ft-ot
További ajánlott fórumok:
- Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem?
- Háziorvosnak kell fizetni egészségügyi könyvért?
- Mennyibe kerül az egészségügyi kiskönyv megújítása?
- Az egészségügyi dolgozók ingyen utaznak a buszokon, vonatokon stb. Bárhova utazhatnak, vagy csak a lakóhely-munkahely között?
- Könyvelőm elhagyta a OEP kiskönyvemet ( Munkakönyv ) Milyen jogokkal élhetek, hogy minden volt munkahelyem ismét felsorolva meglegyen?
- Kék egészségügyi kiskönyvet és a tüdőszűrő leletemet kikérjem a volt munkahelymről?