Új iPhone-t kapnak a gyerekek Húsvétra. Még ha túlzás is.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha megbecsülik, nincs ezzel gond.
Én attól kapok csak frászt, mikor valakinek mindig a legeslegújabb kell. Attól, hogy van rá keret, még nem kell évente mobilt cserélni.
Nem baj, attól Te éppen úgy fogsz örülni a gyerekeid örömének, gondolom én. Lehet sokan dicsekvésként könyvelik el, engem nem rázott meg a vallomás, hiszen semmi közöm hozzá, gondolom a te kedved sem szegte.
Nekem van adósságban dagonyázó ismerősöm, de az egész családnak mindig a legújabb iPhone telefonja van. Ők ezzel akarnak kitűnni. engem az sem érdekel.
Csak mindenki azt felejti el, hogy egy màrkán belül óriási ár és minőség különbségek vannak, kivéve az iPhone-t. Pl lehet venni Samsungot 80ezerért,ami egy tök jó, átlag telefon, meg lehet venni millióért is. Nyilván Samsung Samsung de nem egy ligában játszik.
A jelenlegi Huaweiem 3-4 éves lehet (utólag hajtottam fel "fiók használtan" hogy még androidos legyen) Leica kamerával és minden "képvarázslóval" amit el lehet képzelni, nyilván nem egy alapáras telefon, annak idején a szériájában a csúcs volt, de még akkor sem volt a márka legjobbja. Családban, barátnőkkel a képeket én készítem, meg "küldd át lécci", mert az enyémmel nem lesz túlgondolt, túljavított, lehetetlen színekkel felhúzott hanem éles, életszerű határokig javított és élesség megtartása mellett a végletekig nagyítható, szerkeszthető. 🤷♀️ Az 1-2 éves iPhone-os húgom, barátnőm is az általam készített képeket kéri el.
Tehát az újonnan kb olcsó iPhone áru telefonom lenyomja a mostani szériákat is, gondolom egy 70-80ezres Huawei nem. De azok nem is egy ligába készülnek, értelmetlen lenne hasonlítgatni pusztán márka megjelöléssel.
Kíváncsi lennék a Leica lencsés Xiaomi képek is ilyen jók-e? 🤔 De az az árkategóriájú Xiaomi ritka mint a fehér holló, mert nem menő 🙄
"Amúgy meg agyfaszt kapok a sok hülye ájfon tulajtól h még csak kikapcsolni sem tudnak egy fmi-t aztán meg pampognak...."
Akkor most te irigy vagy?
A telefonokhoz nem értek, de remek programokat tudok írni, sok program nyelven;)
Ja, és azt sem tudom, hogy mi az az fmi....
A különbség mindig látszott. A gyereknek és a férjemnek előbb volt Iphone-ja, mint nekem. Már akkor látszott, hogy sokkal jobbak a képek, amiket ők csinálnak.
A jelenlegi telefonom 2 éves. Nekem egy 12-esem van.
Előtte X-em volt.
Pont ezen gondolkodtam, nem elég karácsonyra kapni valamit ilyenkor is kell?
Amúgy meg agyfaszt kapok a sok hülye ájfon tulajtól h még csak kikapcsolni sem tudnak egy fmi-t aztán meg pampognak....
Samsungnak is van/volt "Siri"-je, a tök régimen használtam, akkor "Hi Galaxy" hívószóra ottermett rögtön csacsogni, volt ez már vagy 7-8 éve.
Tavaly év végén a céges Samsungomon megjelent a "saját" AI is, ingyen, gondolom "kiküldték tanulni". Nem tudom, hogy minden típusán elérhető-e, elérhető-e még ingyen. Mivel felmondtam az izmos Samsungot leadtam. A jelenlegi Samsungomon nem kerestem sem az AI, sem a Galaxy társaságàt, de az is lehet már a kettő ugyanaz.
Jogászként anno én azért izmos Samsungot kaptam, mert effektíve dolgoztam rajta (o365, PDF szerkesztés). Tényleg mintha egy mini laptop lett volna a kezemben. Tény a volt munkáltatóm fullos előfizetéssel ment Microsoftéknàl is, lehet ezen is múlt a dolog. De pl előtte Xiaomim volt a céges, azt rühelltem, pedig Android volt az is, ugyanolyan előfizetéssel.
A Xiaomi egy hatalmas előnye az akksija volt, az heti 2 töltéssel ment. A Samsung is csak 2 naponta kért enni, még úgyis ha dolgoztam rajta. Ha nem dolgoztam csak telefonáltam rajta akkor neki is a heti 2 töltés elég volt.
Én Huawei-fan maradok míg élek, de dolgozni nem volt jó rajta, nyomkodásra, időel.szàsra úgy mint fényképezés, videózás, sőt videó/fotószerkesztés viszont a legjobb és legolcsóbb, nem kér külön pénzt a fullos funkciókért mint mások és nem utolsó sorban az akksija is bír 1-2 nyomkodós napot.
Szerintem egyébként egy átlag felhasználónak, átlag felhasználàs mellett semmi szüksége 6-7-8-900ezres,milliós telefonokra.
Én azzal követem még külföldön is a családot. Nekem sosem volt vele bajom.
Igaz mindegyik márkából van butább, és okosabb is.
Fogalmam sincs.
Az Iphone-val simán nézem, ahogy pl. a férjem halad az autóval. Samsunggal nem sikerül ugyan ezt megtenni.
Mi az, hogy akkor volt utoljára használva? Ez nem hely meghatározás. Pont ez a gond, akkor.
Az enyémet úgy is lehet követni, hogy már órák óta nem volt a kezembe.
Valószínű, hogy megszokás;)
Kb. 8 éve van Iphone telefonom, előtte Huaweim volt.
Szerettem azt is. Elég volt, amit tudott, de ha visszanézem a képeket, sokkal jobb ezzel, mint bármelyikkel volt.
Sosem érdekeltek a márkák, de már nem kellene másmilyen telefon.
Csak azért írtam, mert több mint 700 ezer a legdrágább. 😎
Én is a 8-ast használom még mindig, nyáron lesz öt éve. Egy 14 pro max lesz a következő, ki tudja mikor, még teljesen jól működik.
A sok-sok tapasztalat... Android azt egy kutya 😂 hát hogyne. Nemrégiben párhuzamosan használtam 3 telefont, mind Androidos volt, a Xiaomi kalapcar volt, a Samsung felhasználóbarát, de a Liebling a Huawei. Állítólag a nem Androidos Huawei még jobb, de azt nem merek venni, mert az állami, bírósági oldalak, jogtár, bankok nem tudom hogy futnak, futnak-e iOS vagy Androidon kívül bármin is.
Volt iPhone-om, száz éve, az akkor car volt, most nem tudom milyenek, húgomnak van most, ha jó képet akar látni, nézni, akkor "lécci küldd majd át a tiédről" 😂
De Huaweiről és Huaweire váltást is idő volt megszokni, kellett neki pár hét míg rámtanult, azóta teljes az összhang.
Adatbiztonsági szempontból passz, az tuti hogy a Huawei telom gátlástalanul felmászik mindenre, "bekopog haverék okosházába", elcsacsog az autóinkkal, a Samsungot mindenhez noszogatni kellett, de végül ment rajta minden, a Xiaomi meg általában azt se tudta hol van. De anyám a Xiaomit szereti. Gondolom ki mit szokott meg.
További ajánlott fórumok:
- 2005 decemberi gyerekek
- 2006. júniusi gyerekek
- Húsvétra műsort készítenénk a gyerekeknek a templomban! Tudna valaki pár oda illő verset, esetleg éneket?
- Milyen védőoltást kapnak a 13 éves (hetedikes) gyerekek?
- A ti iskolátokban is használt kiradirozott könyvet kapnak azok a gyerekek akiknek jár az ingyenes tankönyv?
- 9 éves korban milyen védőoltást kapnak a gyerekek, tudja valaki?