Ügyfélkaput mihez lehetne használni? (tudásbázis)
Szeretném megkérdezni, hogy az ügyfélkapun
1. A beteg(élet)utat hol lehet megtalálni.
2. El lehet-e intézni, hogy a családi pótlékot folyószámlára utalják és ne a postás hozza ki?
Köszönöm!
Az utóbbi időben én is tapasztaltam ilyet. Csak azt nem értem, mi a fenét rontottak el azon, ami régebben jó volt?
S ha tudják, hogy hiba van - mert biztosan tudják -, miért nem intézkednek a kijavításról?
Bár a kérdéseim a költőiek. Valahol sejtem a lesújtó választ. :(
Hát ja. De én azért nem megyek be pluszban, hogy időpontot kérjek :D
Meg bkv, szal parkolás az nincs, viszont a bkv meg horror.
Én utálok várakozni és volt hogy aznapra nem volt hely
+ parkolási díj, ha egyáltalán van hely, mert területekre van osztva a kerületünk és ott már ingyen nem parkolhatok
De lehet mégegyzer szóvá teszem "felsőb" fórumon.
És van még egy témám ami vágja a csőrömet nagyon
Hát, nem tudom, de akkor nem értem, miért van ott ez a funkció? :)
Én simán bementem, és kivártam a soromat. Nem volt vészes.
Mert azt mondják hogy ne menjenek oda sokan
Nekem is be kellett mennem időpontot foglalni és míg az ügyfélkapun nem volt, a ker.okmányiroda automatánál igen
Szóvá tettem, de semmi változás
Köszönöm Neked is a jó tanácsokat.Sajnálom hogy ezeken végig kellett menned mert ellopták a táskád..:(((
Újra megnézem akkor az ügyfélkapumat s amit tudok intézek amit nem oda időpontot kérek.
Sajna most nehéz mert jelenleg külföldön vagyok,de igyekszem mindent elrendezni.
nem voltál sem okoskodó,sem kötekedő.:)) Azért írtam,mert vannak akik szeretnek odaírni dolgokat másoknak.még egyszer köszi szépen.
Legyen szép Napod!!! :)
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!
Akkor időpontokat le fogom kérni hogy hamar meg legyen mindenem.Van ügyfélkapum csak még nem használtam ezért kérdeztem :)
Nekem pár hónapja ellopták a táskám az összes papírommal. Tudtam a régi adataim alapján jogsit újra igényelni-a sorszáma lett más, amúgy minden adat, fénykép a régi. Ehhez nem kellett személyen megjelenni, csak átvenni.
A lakcimkártyát is meg lehet igényelni-ha nincs adatváltozás-ezt gyorsan át tudod venni az okmányirodában, nem kell egy hosszú sort kivárni.
Személyit, útlevelet nem tudsz újat igényelni, még adatváltozás nélkül sem - de nekem nagyon jó hogy sorbanállás nélkül meglett a jogsim, mert ez alapján be tudtak azonosítani, hiába Volt a születési anyakönyvim, kértek fényképes igazolványt is.
Ha adatváltozás van, akkor a személyes megjelenést egyik doksinál Sem tudod megúszni, vinni kell az összes régi dokstit és névváltozás esetén a házassági akvi.kivonatot, lakcímváltozás esetén az adtásvételi szerződést.
Tudsz kérni előre időpontot-de több hónapra előre gondolkodj, mert kevés az foglalható hely.
Én személyesen mentem be nyitásra (amúgy nem szükséges a lakcím szerint illetékes okmányirodába ügyintézned, M.ország területén bármelyikbe bemehetsz, akár vidéken is, ott nincs akkora tülekedés mint Bp-en) egy délelőttöm ráment, de az összes eltűnt papíromat beszereztem.
Nekem rohadt soká készült el a személyim meg az útlevelem, több mint egy hónapot vártam rájuk...szóval számolj ezzel is.
A bankkártyádat is le kell majd cserélned, de ezt már csak az új személyid vagy jogsid alapján tudják. Ez 1 hét alatt megvolt.
Remélem nem voltam sem okoskodó, Sem kötekedő :)
Rengeteg mindent! Pl. adóbevallást.
Amiért személyesen is kell menni (pl. fénykép miatt), annak érdekében is érdemes regisztrálni, mert időpontot lehet foglalni, s nem kell órákat ülni.
Azon kívül időben értesítést küldenek okmányok (személyi, jogosítvány stb.) lejártáról.
A párom így tudta meg, hogy le fog járni a jogosítványa (ő egy évet tévedett), s tudott intézkedni.
Szóval mindenképpen jó dolog. Arról nem is beszélve, hogy szerintem folyamatosan fejlesztik, s amit ma még nem lehet elektronikusan intézni, 1-2 év múlva már lehet.
Az adóbevallásodat is elküldheted itt.Figyelemmel tudod kísérni,hogy bevallás után hogyan is áll a bevallásod folyamata.Le tudod kérdezni a biztosítási jogviszonyodat is.
Az okmányoknál,ami fényképes,azt muszáj személyesen ahogy írták is.Viszont minden egyes okmányod lejárta előtt többször is emailban figyelmeztetnek.
Szerintem jó dolog,pláne hogy folyamatosan bővül a felhasználási lehetőségek köre :)
Van néhány olyan, amihez (a fénykép miatt) személyesen kell elmenned mindenképpen.
Én nemrégen nyitottam ügyfélkaput de eddig csak egyéb hivatalos leveleket küldtem, azaz nem kellett kinyomtatni és postázni. De a személyes okmányok nagy részéhez szerintem kell a fénykép, azt pedig az okmányirodában készítik el.
Ha telefonon felhívod a lakóhelyed szerinti okmányirodát, akkor ott elmagyarázzák.
Ez alatt azt értem,hogy elektronikusan mit lehetne intézni nekem,mivel névváltozás(házasság)miatt minden okmányomat cserélni kell a személyitől elkezdve az autó törzskönyvéig.Melyiket lehet elintézni ügyfélkapun úgy hogy nem kell személyesen elmennem???
Okoskodók,kötekedők ha lehet ne írjanak.Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Automata mosógépet lehetne így használni?
- Cumisüveg vagy etetőcumi a sűrűbb gyümölcslének? Milyet lehetne használni 4 hónapos babának?
- Pesten hol lehetne venni egyszínű, fehér teáscsészéket, amihez van tető is?
- Mi a teendő, ha tévedésből rossz nyomtatványt küldtem be az apehnak az ügyfélkapun? Hogy lehetne törölni?