Uborka, paprika télire recept


3-6 centis uborka vagy kicsumázott almapaprika tetszés szerint.Az üveg aljára: pár szem fekete bors
mustármag
koriandert egy pár karika vöröshagyma
kapor és 2 db babérlevél A felöntőléhez: 2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 20 %-os ecet(vagy 10%-os ecetől 6 cl)
1 kiskanál citromsav
fél mokkás kanál borkén
víz.
Az Uborka, paprika télire elkészítési módja:
Az előkészített üvegbe belerakjuk a savanyítani valót, majd a felforralt levert ráöntjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Az adag csavaros, lapkával lezárható 720 cl üveghez van megadva, ami többszörözhető.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. szept. 9. 06:25
Az uborka, paprika télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.