Uborka leves recept





4 db fürtös uborka
1 liter natúr joghurt, vagy aludt tej
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor apróra vágva
30 ml olívaolaj
50 g dió
ízlés szerint só
500 ml hideg víz
Az Uborka leves elkészítési módja:
Az uborkát felcsíkozzuk...majd kockázzuk, sózzuk. 10 percre félretesszük. A fokhagymát összezúzzuk, egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a joghurtot, vizet, sózzuk, és egy habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a, finomra vágott kaprot, és az olívaolajat...majd az uborkát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a leves jól lehűljön.
A legvégén meghintjük dióval. Tetszőlegesen.
Az arányokat hozzávalókat lehet változtatni, ki hogy szereti.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2023. jan. 19. 23:44
Az uborka leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.