Uborka leves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Uborka leves hozzávalói:
4 db fürtös uborka
1 liter natúr joghurt, vagy aludt tej
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor apróra vágva
30 ml olívaolaj
50 g dió
ízlés szerint só
500 ml hideg víz


Az Uborka leves elkészítési módja:
Az uborkát felcsíkozzuk...majd kockázzuk, sózzuk. 10 percre félretesszük. A fokhagymát összezúzzuk, egy lábosba tesszük. Hozzáöntjük a joghurtot, vizet, sózzuk, és egy habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a, finomra vágott kaprot, és az olívaolajat...majd az uborkát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a leves jól lehűljön.

A legvégén meghintjük dióval. Tetszőlegesen.

Az arányokat hozzávalókat lehet változtatni, ki hogy szereti.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az uborka leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook