Tuti mézeskalács (beszélgetés)
Ha rászánom Magad házikó készítésre, akkor pedig ezt a receptet ajánlom, szintén évek óta használom
Végülis a szóbabikarbóna/sütőpor mennyisége határozza meg, hogy mennyire lesz kemény/puha/formatartó.
Építésnél lehet kicsit tovább sütni, ott jó, ha kemény marad a tészta, stabilabb lesz a házikó.
Hosszú évek óta ezt a receptet használom, könnyű összeállítani, azonnal süthető és azonnal puha!
Nem szabad túl sütni. Ha mégis keménynek érzed, tedd dobozba a sütiket, rá egy félbe vágott almát, rá a tetőt és egy nap alatt bepuhul.
Ha van türelmed nézelődni a naplómban, akkor novemberi dátumokkal láthatod is, milyenek.
Formatartó és díszíthető, sütés előtt és után is. Fehérjével kenem le a mézest, arra mehet cukorka, dió, bármi. Sütés és kihűlés után írókázom.
Ez a recept nagyon jó, finom és azonnal puha:
Lètezik hozzá liszt.
Azon van recept is ès tökéletes.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot?