Tuti megoldást szeretnék utazási rosszullét ellen (beszélgetés)
Én gyerekkoromban állandóan rosszul voltam a buszon, s akkor Anyukám daedalonnal segített rajtam. Hatásos volt, csak szörnyen elnyomott, álmos, fáradt voltam tőle. Semmit nem élveztem a kirándulásból csak nyűglődtem. Mára kinőttem ezt, viszont a fiam szintén ilyen.
Eleinte nála is ezt használtuk, ugyanúgy leszedálta. Aztán egyszer a gyógyszertárban ajánlották a Cocculine nevű homeopátiás gyógyszert. Ezt az utazás megkezdése előtt már 1 vagy 2 nappal kell elkezdeni szedni. Semmilyen mellékhatása nincs, mármint nem nyom el. Mi már évek óta ezt használjuk a fiamnál, s így legalább élvezi a kirándulást, együtt tud élni az osztálytársaival. Nekünk ez sokkal inkább bevált az előzőnél.
Én gyerekkorom óta buszoztam és a buszon nem lettem rosszul. Autóban már annál inkább, bár ott az volt a döntő, hogy ki vezet, vezetési stílus eltérés. Na akkor kellett nekem a deadal*n. Vonaton menetiránnal szembe tudtam csak utazni.
Érdekes de azóta már kinőttem.
Orgam csepp, B-vitamin komplex
Ezeknek elég jó hatásuk van, azt mondják.
Én nem próbáltam, mert szerencsére nincs ilyen jellegű problémám.
Általában,akik gyerekkoruk óta buszoznak,azoknál ritkább a rosszullét.
Ma már egyre több gyerek lesz rosszul a buszon,ha iskolába kerül,mert kocsihoz voltak szokva.
Én annak idején vonattal közlekedtem.Nagyon kellemetlen volt az első buszozásom,amikor az osztállyal színházba mentünk.Akkor még nem voltak tabletták.Hmm,inkább nem részletezem!
A hegyi utak most is megviselnek,még kocsival is,ha nem én vezetek!:)
Tudom,nem illik.De vagy eszek,vagy hányok!:)))
Talán azért van ennyi buszon evő!:)))
Van akin segít az olvasás,ami nekem émelyítő!
Van akin az alvás! De félórás úton nem igazán lehet.
Van aki a tágra nyitott szemre esküszik. Nekem ha már tényleg ott tart,hogy mindjárt hányok,egy picit segít.
De a zacskót sosem merem otthon hagyni!:))
További ajánlott fórumok:
- Utazási rosszullétek ellen mit tehetünk?
- Utazás közben jelentkező rosszullét ellen mit lehet tenni? Olyan gyógyszer, ami nyugtat nem jó, mert versenyem lesz egy 5 órás út után.
- Tud valaki valami megoldást a begyulladó szőrszálak ellen? Valami speciális krém esetleg?
- Van e hatásos módszer a várandós rosszullét és hányás ellen?
- Utazási rosszullét kutyáknál!
- Akupresszurás (utazási betegség elleni) karkötőt hol lehet Magyarországon beszerezni?