Túrópogácsa x recept

1 kg liszt
50 dkg túró
10 dkg sajt
1 rama margarin
3 dl tejföl
2 friss tyúktojás
1 marék só
1 dl tej
5 dkg élesztõ.
A Túrópogácsa x elkészítési módja:
Langyos tejben az élesztõt megfuttatom. Keverõtálba teszem a lisztet, elkeverem sóval. Elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a sajtot, a túrót, közepébe mélyedést teszek, beleütöm az egyik tojást, hozzáteszem a tejfelt, az élesztõt és jól kidagasztom. Ha szükséges, aludttejjel megfelelõ lágyságúra készítem. Lisztezett deszkára teszem, kinyújtom, összehajtogatom, és félórát pihentetem. Ezt háromszor megismétlem. A harmadik pihentetés után a tésztát 2 cm vastagságúra nyújtom. Kisebb formával kiszaggatom, tetejüket megkenem tojássárgájával. Negyedórát pihentetem és elõmelegített sütõben, takarékon megsütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 22:28
A túrópogácsa x elkészítési módja és hozzávalói.