Túl tudom tenni ezen magam? Hogyan? (tudásbázis)
A dicséret nagyon fontos, de ha elmarad, akkor sem szabad megzuhanni.
Én például nem emlékszem egyetlen esetre sem, hogy pl. a szüleim, nagyszüleim, bárki megdicsért volna. Az iskolában a tanárok se. Nekem elég volt, hogy egy-egy jól sikerült magyar dolgozatomat körbehordták és más osztályokban felolvasták példaképpen; akkor ez egyfajta „divat”, vagy szokás volt általános felsőben és a gimiben is.
Amikor fénykoromban mondták, hogy csinos vagyok, senkinek nem hittem el, az engem irigylő nőknek sem, mert világ életemben elégedetlen voltam a külsőmmel. (Ma már tudom, hogy hülye voltam. :D)
Csak most értettem meg a páromat, akit a hideg kiráz, ha elismerően megdicsérem valamiért. Mert van valaki, akinek elég sokat dolgozok, és minden alkalommal elmondja, hogy az adott területen én vagyok a legjobb, akivel eddig találkozott, meg hogy milyen okos vagyok. Valósággal ráförmedek, hogy hagyjuk a sallangokat, térjünk a lényegre. Mert úgy vagyok vele, hogy ha nem volnék jó, nyilván másnak adná a feladatokat.
Egyébként az (lenne) a természetes, hogy egy anya számára a gyereke a legtökéletesebb, és ezt tudatja is vele.
Nagyon köszönöm a bátoritó szavakat.
Önértékelési gondjaim még mindig vannak,ez nem tegnaptól tart,és szerintem nem most fog elmúlni.Én a gyermekeimet magasztalom,erről nem tehetek,ha ti itt ismernétek őket akkor biztosan ti is úgy gondolnátok hogy okosak,szépek,tisztelettudóak.Szóval én elég gyakran dicsérem őket,szeretgetem,erre ők ráreflektálbak hogy:-Anya te vagy szép,nem mi :)
Egészen jól fogtál hozzá a küzdéshez. :)
Remélem, az önértékelési problémád kipipálva, hiszen a gyerekeid szerint is szép vagy. :)
A lelki sérüléssel nehezebb lesz megbirkóznod, de sikerülni fog, meg sikerülnie kell.
Tedd félre a visszahúzó anyádékat! Alap: nem állunk szóba azzal, aki nyalást vár.
Ne gondolj arra, hogy ok mit gondolnak!
le@om tabletta ezerrel!!
Látod, mennyi jó és szép dolog van minden napodban?
Ezek adjanak neked erőt a harcodhoz!
Látod, már tudsz jót is írni, csak így tovább.
És tegnap milyen apró vagy nagy örömök voltak?
Látod, arra kell gondolnod: elég nagy a család, az anyukád nélkül is! Tudom, hogy nehéz ilyen anyai múlttal élni, de túl kell lépned rajta, mert változtatni tudsz a történteken.
(Már értem, miért van önkép-értékelési zavarod.)
Naponta hallgass egy vidám zenét;
olvass el egy szep verset;
hasznalj valami finom parfumot;
levegozz csendben 10 percet es kozben gondolj pl. a tenger hullamaira.
Lehet jo meditativ zeneket talalni yuetuben.
Köszönöm szépen:)
Jól esik,meg fogadom!!!
Mától kezdve egyet fogadj meg és tarts be:
minden nap végén 3 olyan, aznap történt dologra gondolsz, ami jó, kellemes, mosolyra késztet. És nem arra, hogy anyád meg az élettársa mikor mit csinált vagy mondott.
Mostantól ezeket várjuk tőled. Meglátod, ez megváltoztatja az életedet.
Letiltottam mindkettejűket,bár ez újabb vitát fog generálni,tudom.Anyám ez miatt kikezd,az élettársa rég nem ismerôsöm,de látom ahogy provokál facen.Nincs erre szülségem,tényleg.
Egyébként jelentkeztem pszchiologushoz,jártam tavaly is,sokat segitett,de az arról szolt hogy tönkrement a házasságom,majd ugyanitt az exférjemmel elmentünk párkacsolat terápiára,és igy nem járhattam egyénibe.Nem akarok nyugtató függő lenni,ezért ez nem Tb-s rendelés,magánorvosok.Remélem segiteni fog.
Nem te kerted az eletedet a szuleidtol.
A tobbi sima zsarolas.
A szulonek elsosorban kotelessegei vannak a kisgyermekevel szemben.
Az, hogy valakinek enni-inni adnak, mehg agyat meg ruhat, meg nem neveles, csak tartas.
Gyakran meg egy kutya vagy macska is tobb erzelmet kap, mint a kisgyerek - sajnos -,
Hogy tudod magad tultenni? Csakis azzal, ha elarkozol a negativ dolgoktol -beleertve anyudat is.
Nem azt mondom, hgy has. a helyzetunk, de ertem a problemadat. Igazabol kellene egy franko pszihomokus neked, aki megtudja ertetni veled, hgya mult, az a mult, a jelenedet pedig te alakitod egyedul es ha jo iranyba akarsz haladni -nemcsak a gyerekek miatt-akkor hanyagolod anyadat.
Amugy nem szegyen, hgy baratno vigyaz a gyerkocokre, vannak sajnos olyan nagyszulok, akik ugy elik meg az unokakat "hgy azt nem Ok vallaltak" igy foglalkozzanak veluk a szuleik. Nem fogok peldakat felhozni :)
Amivel magadon tudsz konnyiteni az az, hgy elfgadod, ilyen anyad van es slussz.
Feltetelezem, a tobbi (tesodtol szarmazo )unokat is "lekakalja..." Ugyhmond. Ez nem a te terhed, ne legyenek elvarasaid vele szembenes akkor nem is fogsz csalodni.
Sok szerencset!
Gondoltam rá en is.
Csak anyám ezen megint paláverezne.Ez fix.Ha letörölném őt.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- Hogyan tudom törölni magamat a Facebookról?
- Unatkozom, nem tudom mivel lekötni magam, mit tegyek?
- Nem tudom kitenni a bérlőimet
- Nem tudom elfogadni magam
- Mit tegyek ha egy amúgy jó házasságban magányosnak érzem magam, de a férjem erröl nem akar tudomást venni azt mondja nálunk minden rendben!