Tudtomon kívül pénzt vettek le a számlámról, mit kell most tennem? (tudásbázis)
Hát ha ott van.
Volt olyan esetünk, hogy bejött az ügyfél felvette a saját számlájáról a pénzt. Minden megtörtént, azaz személyit és aláírást is ellenőriztek.
Néhány nap múlva megjelent a felesége az ügyfélnek a pénzért, mert meghalt a férje (ő is számla tulajdonos volt), nem is lett volna gond azzal, hogy nincs pénz, mert már felvette a férje 2 napja, csak az volt a gond, hogy a férj 1 hete meghalt már.
Kiderült, hogy a férj testvére, aki nagyon hasonlított rá, a férj személyi igazolványával simán átvágta az ügyintézőt...
Nem, nem abból indult ki, hanem az előírások rá is vonatkoznak. Nem tudom, hogy mikor volt ez, de hányszor kellett azért ügyfelet kártalanítani, mert az ügyfelek ügyeskednek...
Az ügyfél csak azt látja, hogy vele kibabrálnak, de még véletlenül sem gondol arra, hogy esetleg azon az ügyintézőn hajtják be a pénzt, aki kifizette pl. a lányodnak, ha bemész és csapkodod az asztalt, hogy miért tette, amikor te nem akartad.
Bezzeg, amikor kiadják az ügyfelek az adataikat és visszaélnek velük, akkor tök jogos, hogy a bank megtéríti az ő hülyeségük miatti kárt...
Illetve az is jól esik, ha valaki próbálkozik a számláddal és a bank felhív, hogy te csinálod vagy valaki próbálkozik?
Igen. Pontosan.
És ugye én nem bankkártya szakértő vagyok, így teljesen meglepett a barátnőm válasza.
Ha az ügyfél azt állítja, hogy nem ő vásárolt akkor a banknak vissza kell térítenie a pénzt.
És akkor is megteszik, ha konkrétan tudják, hogy ez az ügyfél ebből sportot űz...
Melyik bank ez?
Ilyen nem lehetne.
OTP, Takarékbank, Erste, Magnetbank, Gránitbank, Raiffeisenbank, Unicreditbank, CIB bank. Ezeknél tuti, hogy kell.
Kihagytam valamelyiket? Ja, Sberbankot nem ismerem.
TKSZ-ek már nem léteznek, de náluk is kell...
Amióta kötelező az ellenőrző kód használata, azóta a Takarékbank is használja;)
Utána kérdeztem...
Hát nem tudom. Ezt a kapcsolódó törvény nem teszi lehetővé.
2 éve kötelező a használata a megerősítő kódoknak.
A kód beállítása nem opcionális lehetőség, hanem kötelező.
További ajánlott fórumok:
- Lelopták éjszaka az OTP számlámról a pénzt
- Már lassan egy hete hogy regisztráltam a paypalra, de idáig még semmi. Hány nap még leveszi a számlámról az 1 dollárt?
- Miért nem köthetem le a saját pénzemet a számlámról, 2 hónapra?
- Mi a teendőm, ha a biztosító nem tudta leemelni a számlámról a biztosításom összegét, mert nem volt rajta fedezet?
- Mit kell tennem, ha más városban szavaznék, mint ahol névjegyzékbe vettek?
- Rendeltem az eBay-ről és PayPal-lal fizettem, a számlámról levonásra került mégis az eBay szerint nem fizetett számlám van, mit tegyek?