Tudtok ajánlani egyszerű, gyors, de annál finom főzelékfeltéteket (hagyományosakat ismerem)? (tudásbázis)
Ez tényleg fini, köszi!:))
Tulajdonképpen szezámmagos fasírthusit kell csinálni. Kipróbálom!;o)
Pontos dekát nem tudok adni semmiből szinte, úgy érzésre, ízlés szerint szoktam. Ha marad leveshús, akár abból. Ha nem, nyers darálthús. Csak úgy picit tovább kell sütni.
Szóval: Ledarálod a husit, függetlenül, hogy már főtt, vagy nyers. Adsz hozzá egy kis zsemlemorzsát (minimális mennyiség, kb 2-3 evőkanál, nem kell sok). Nem sokat, csak, az állaga miatt. Adsz hozzá tojást, 1-2 elég, husitól függően. Reszelsz bele sajtot, egy picit, annyit, hogy ne folyjon sülés közben, de érezhető legyen. Teszel bele szezámmagot, és jól összegyúrod az egészet. Persze sót, borsot ne hagyd ki! Az egész egy jól gyúrható, nem ragacsos massza lesz. Azért is nincs pontos deka semmiből, mert függ attól, hogy nyers vagy leveshús, csirke, pulyka, fácán, röfi vagy bármi más. Sütés előtt a golyócskákat belehempergeted szezámmagba, de ne nagyon, mert a sok lepotyog, de a kevés jobban ráragad. És kisütöd olajban. Nem bő olajban szoktam, és kicsi gombócokat csinálok, hogy könnyebben süljön, és enni is könnyebb.