Tudtátok, hogy igazából Dracula nem is létezett? (beszélgetés)
Igen, én is láttam már a tv-ben, és amikor a várat mutatták, persze, azt is mondták, hogy a legenda nem igaz.
De olyan jó volt az hinni, hogy végre van egy Draculánk, hiszen azzal, hogy Erdélyben van a vár, valahol egy kicsit Dracula is magyar volt! :))) Kár, hogy nem igaz az egész!
Egyébként nagyon jó kis olvasmány:).
Én úfy tudom akkor őrölt meg,amikor a távollétében a feleségét meggyilkolták.Állítólag a mi Mátyás királyunkkal nagyon jóban voltak.
Úgy van ahogy írtad igen :-)
Aztán hogy az igazságból mi keletkezett az már megint teljesen más tészta :-)
Én úgy tudtam, hogy néha még a saját embereit is karóba húzta elrettentésként. Az ellenség már a kastély felé közeledve elgondolkodhatott, hogy ha ezt csinálja a sajátjaival, akkor mi lenne az ő sorsuk? Voltak, akik inkább visszafordultak, hogy kösz, nem kérünk belőle. Legalábbis valami dokumentumfilmben ezt sztorizták.
Mindenesetre a történet jó, és lehet rajta töprengeni, meg ragozni :)
De egyébként Havasalföldön nem tekintik szörnyetegnek, az oszmán uralom alatt folytatott politikája miatt. :D
De emellett rendkívül kegyetlen ember volt.
Persze, a kastélynak semmi köze a legendához, de jó turistacsalogató. Egy kegyetlen havasalföldi vajda szolgáltatta a legenda alapját. Vlad Tepes a vajda.
A Dracula névnek pedig a Sárkány Lovagrendhez van köze eredetileg.
Na persze:)))
Mert az új keletű Drakulák szexyk,majdhogynem jók,és csak ritkán ölnek,amolyan szuperhősök,és a gonoszak ellen lépnek fel.
Nézz meg egykét régebbi Drakula filmet,ott nem egészen ez a karakter:)))
Attól még, hogy nem igaz, szeretheted az ilyen történeteket.
Én is szeretem őket:))
????
DDDDDDDDDDDDDDD
"És most romba dőlt az egész fantáziám:="
A fantázia nem létező dolgok,történések kitalálásához,képi megjelenítéshez kell.
Nem kell ahhoz léteznie,hogy te elképzelhesd!:)))
További ajánlott fórumok:
- Híres irodalmi szerelmesek /de az sem baj, ha valóban létezett párok/
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- A szorongást vagy "emberiszonyt" hogy tudtátok leküzdeni?
- FIÚK! Maximum meddig tudtatok hűségesek maradni egy kapcsolatban?
- Hány hónapos várandósságig tudtatok dolgozni/tanulni?
- Mi az amitől igazából félsz?