Tudtátok, hogy, ha az anya a bére mellett gyes-t kap, az apa nem mehet táppénzre? (tudásbázis)
én ezt nem értem !?
én már egy éve kapom a gyest mellette dolgozom és a férjem volt táppénzen .
Akkor az apa? Ő is munkabért kap,nem igaz?
A gyesről meg azt mondták azok a rohadtak,már bocsi, hogy az anyukák nyugodtan menjenek csak dolgozni,mert megkapják a gyerek 3 éves koráig.
Hála ennek,minden anyuka ezerrel megy vissza dolgozni,mert egy évig biztosan többet kap 24e ft-tal. A bölcsikben meg nincs hely a gyerekeknek,legalábbis írasd már be a pocaklakót,időben!
Bocsi,a rendszerrel van bajom!
Amúgy is vérlázító a 24e ft,meg a gyed is,hogy csak a bér kb. 70 %-a,pedig sokkal több kiadása lesz az embernek,ellenben az anyuka tropára megy,mert nem költ ugye annyit magára( tisztelet a kivételnek).
Nem tudom miért csodálkoznak azon egyesek,hogy fogy a népesség?
Na,bocsi,kicsit elkapott a hév! :)
Akkor csak az anya mehet táppénzre?
Na,befejezem,inkább megnézem azt az oldalt,amit írtál! :)
Akkor ha jól értem,az anya kaphat táppénzt?
Vagy már semmit nem értek? :)
Ezt írja az oldal:
"A gyermekgondozási segély (GYES) folyósításának időtartamára gyermekápolási táppénz nem jár, kivéve ha a szülő a gyermekgondozási segély melletti munkát végez."
Szóval akkor legalább nem hiába adtam le a táppénzes papíromat...
Hát most már világos sajnos...
Én is olyan alapítványi iskolában dolgozom, ahol 2-5-ig tartok szakköröket a gyerekeknek és fizetnek a szülők a művészeti oktatásért, tehát nem nagyon lehet megengedni, h sok órám elmaradjon... ezért ment "táppénzre" a férjem... :-( most szabadságként vonják le, vagy fizetetlen igazolt távollétként, klassz.
Ez nagyon fura...
De akkor most csak anya mehet tp-re vagy ősem? Akkor ki marad otthon a gyerekkel ha beteg?Vagy mindegy, csak akkor az nem kap a munkáltatótól semmit amíg otthon van a gyerekkel?
Lehet, hogy hülye vagyok, de ez nekem tök fura.
Közben találtam egy értelmes leírást is, ha valakit még érintene a dolog:
Bocsi,de erről még nem is hallottam.
Pedig nálunk is ez lesz, a második évtől megyek dolgozni. Ha beteg lesz a gyerek úgy tervezzük,hogy felváltva leszünk vele itthon.
További ajánlott fórumok:
- Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni
- Lejárt a GYED-em, és a fennmaradt szabim is. Ha azonnal táppénzre megyek, azért ugye kapom a GYES-t is?
- Ha én táppénzre megyek, akkor a párom lehet gyesen a lányunkkal, úgy hogy mellette még dolizik is?
- Teherbe tudtatok esni Atkins-diéta mellett?
- A férjem kapja a GYES-t, mindketten dolgozunk. Elmehetek táppénzre a kicsi jogán, ha beteg lesz?
- Kisgyerek mellett mikor mentél el táppénzre?