Tüdőgyulladásom lehet? (tudásbázis)
Egyetértek!
És ha hirtelen mellkasban szúró, éles fájdalom!
Akkor az egyéb komoly belső szervi bajt jelezhet!
Orvoshoz elmegyek hétfőn,ha addig nem múlik.
Segitségem van,de ma még például dolgoznom kell.
Egyébként egy hosszabb megszakítás után jöttem vissza dolgozni,egyébként 2018-tól itt dolgozom.
Köhögni abszolút nem köhögök.
Köszi a segitségeteket.
Milyen esetben kell “rögtön” orvoshoz menni?
Sajnálom. Attól még menj el orvoshoz, ha a tb.fizetésed rendben van, alapellátást te is megkapod.
De ez esetben már nem is tudom, merjem-e javasolni, hogy keress meg a gyógymasszőrt... mert az zsebre megy! Ő is csak pénzből él.
Köszönöm kedvességed.
Nagyon jó helyzetben vagyunk ugyebár jelenleg,amit nem kell ecsetelnem,nálunk táppénz nincs sajnos.
Akkor csak az van, amit írtam: izom fáradtság, és (szerencsére) nem tüdőgyulladás. Bár ez sem kellemes, de talán könnyebben olvasolható.
Ha viszont ez a munkádból eredő egészségkárosodás, akkor mindenképp orvos kell, mert ha naponta ugyanezt csinálod, egy kis házi gyógytorna és találomra beszedett bogyók nem fognak segíteni.
Menj orvoshoz, talán egy alapos masszázs-kúra, vagy fürdő-kúrás kezelés, hasonlókkal (néhány hét táppénzes pihentetéssel) rendbehozható.
Emeltem nehezet,kb egy hete nagyon nehezet mondjuk az ilyenkor jön ki?
Sajnos ezenfelül mindennap nehezet emelek kb 25 kiót.
Plussz sajnos olyan munkát végzek.
Fizikai(görnyedve mosogatás).
Mozgatásra nagyon ropogó hangot hallok egyébként.
De ha emeléstől is van ,ennyi ideig tart?
Gyógyszert nem vettem be,csak ha tényleg muszáj.
Ha nem javul hétfőn kérek beutalót,max elzavarnak.😰
Mellkasröntgen nélkül ez a világon mindenütt csak feltételezett diagnózis lehet. Köhögés, láz nélkül atípusos. Muszáj kérned oda beutalót.
Ágyad, széked kényelmes? Nem görnyedtél sokat valami miatt? Emeltél nehezebbet? Hirtelen mozdulat? Ha veszel be valamilyen fájdalomcsillapítót, enyhül? Fürdés, meleg víz után jobb?
Pedig orvos ha nem lesz jobb.
Hagyd a telefont, menj személyesen, kipoj, csengesse akármi és ragaszkodn vizsgaljanak meg mert manapság nem divat hogy megvizsgaljon az orvos csak úgy hasraütésre diagnosztizál. 😞
Meglehet, hogy csak egy kis izom merevség, az szokott inkább égő érzéssel együtt járni. Próbáld meg kimozgatni az izmokat karkörzéssel, le-föl emelgetéssel, nyújtással... Ha nem múlik, mindenképp orvos!
A tüdőgyulladásnál inkább a lapocka mögött érezzük a fájdalmat, és nem szokta égő érzés kísérni.
A vese vonalához nem ér le a tüdő.
Persze kisugározhat a fájdalom bárhonnan bárhova, bármi lehet. (gyomor, hasnyálmirigy, máj/epe, vese, bármi).
Harmadik napja rettenetesen fáj a hátam.Fáradékonysàg van rajtam.
A hátam csak jobb oldalon fáj/időnként égő érzés?/kb a vesével egy vonalban,a hátam közepe gerinchez közel.Háziorvos elérhetetlen!
Köhögés,láz nincs.
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek felnőttkorban tüdőgyulladása?
- Mik a tüdőgyulladás tünetei?
- Volt már valakinek egymás után többször is tüdőgyulladása? Hogy lehet kikezelni, hogy rövid időn belül ne térjen vissza?
- Láz után jobb oldali bordafájdalom lehet tüdőgyulladás?
- Ma 4 hónapos kisfiam röntgen alapján tüdőgyulladásban szenved. Ki járt már hasonló cipőben, és hogyan lehet enyhíteni a csöppség kínjait?
- Nagyon megfáztam a hétvégén...a doki szerint tüdőgyulladás...lehet fertőző?